Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Το ολοκαίνουριο concept στην καρδιά της Αθήνας... έχει αέρα Ιταλίας και θα γίνει talk of the town!

Ο λόγος για το Via Piada!

21 Μαρτίου 2019 07:50
Το ολοκαίνουριο concept στην καρδιά της Αθήνας... έχει αέρα Ιταλίας και θα γίνει talk of the town!
Από Κατερίνα Ρίγκου

Ο γνωστός Ιταλός chef και επιχειρηματίας Salvatore Andolina («Sale Bianco» και «Εnoteca da Salvatore») ετοιμάζει ένα νέο project που θα συζητηθεί...

Το «Via Piada» στο κέντρο της Αθήνας, επί της Αγίας Ειρήνης στεγάζεται σε ένα minimal, καινοτόμο χώρο με έντονο λευκό και μάρμαρα, ένα τεράστιο μπαρ και παρασκευαστήριο, ιδανικό για να φιλοξενήσει το "ψαγμένο" concept του πρωτοποριακού σεφ, αυθεντική premium ιταλική κουζίνα... στο χέρι! Italian street food λοιπόν διαφορετικό από αυτό που ξέρουμε!

Φρέσκα κρουασάν, piadinas (το πάλαι κάποτε "ψωμί των φτωχών" στην Ιταλία, από λεπτή και πλατιά ζύμη) και tigelle (στρογγυλά ψωμάκια που γεμίζονται με πολλών ειδών ραγού) από την αυθεντική συνταγή της Μοντένα, ολόφρεσκα και χειροποίητα, που φτιάχνονται με ειδικό ιταλικό αλεύρι στο παρασκευαστήριο, ψήνονται μπροστά μας και "γεμίζουν" με εκλεκτά (χωρίς γλουτένη) ιταλικά αλλαντικά και τυριά τα οποία "φιγουράρουν" στη μεγάλη βιτρίνα.

Επίσης θα απολαύσετε, χειροποίητα ζυμαρικά που φτιάχνονται καθημερινά στο παρασκευαστήριο και 4 εξαιρετικές σάλτσες (διαφορετικές κάθε μέρα) για να κάνετε το συνδυασμό της επιλογή σας, γεμιστή φοκάτσια, σαλάτες και πιάτα ημέρας! Από ένα τέτοιο ιταλικό μενού δεν θα μπορούσαν βέβαια να λείπουν τα γλυκά.

Λαχταριστά μπριός και κανόλο όπως και soft παγωτό που ξεφεύγει από το δίπολο σοκολάτα - βανίλια, και προτείνει αμύγδαλο, tiramisu, καραμέλα... είναι στις επιλογές! Αυτά περιλαμβάνει το "ψαγμένο" γευστικότατο μενού του, το οποίο μάλιστα είναι και value for money.

Εκτός του φαγητού, όλα μοιάζουν να έχουν γίνει πολύ... μελετημένα. Ο χώρος μάλιστα είναι έτσι διαμορφωμένος ώστε να ξεχωρίζουν τα διαφορετικά stations, με τους φρέσκους χυμούς, τον καφέ, μάλιστα πρόκειται για έναν νέο βραβευμένο ιταλικό καφέ, εισαγωγή του ίδιου για πρώτη φορά στην Ελλάδα και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το κρασί!

Στην μαρμάρινη μπάρα όπου υπάρχει και wine dispenser θα απολαύσετε ιταλικά, ελληνικά και γαλλικά εκλεκτά κρασιά ενώ καθημερινά (18:00 - 22:00) θα απολαύσετε το aperitivo σας... παραδοσιακά ιταλικά με open buffet που στήνεται πάνω στο μπαρ, προσφέροντας λαχταριστές γεύσεις!

Ωράριο: καθημερινά 07:00 - 22:00 το οποίο σταδιακά θα γίνει 24ωρο.

Αγίας Ειρήνης 13, Αθήνα

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share