Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018

Βελουτέ με γραβιέρα και μαύρη μπύρα

Όταν πολύ απλά και γρήγορα θέλετε να φτιάξετε μια βελούδινη «σούπα» που θα ανοίξει ένα επίσημο δείπνο.

7 Μαρτίου 2018 12:42
Βελουτέ με γραβιέρα και μαύρη μπύρα

Υλικά
2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
2 κουτ. σούπας αλεύρι
3 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι μαύρη μπύρα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη
μαϊντανό ψιλοκομμένο + μπούκοβο για το σερβίρισμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλη η Ιταλία αποχαιρέτα τον Νταβίντε Αστόρι: Ciao capitano! (photos)

Διαδικασία
Σε ένα μικρό αντικολλητικό κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και κατεβάζετε από τη φωτιά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα με το σκόρδο, προσθέτετε την μπύρα και μόλις ζεσταθεί καλά -χωρίς να βράσει- ρίχνετε το τυρί και το μείγμα από αλεύρι και βούτυρο. Ανακατεύετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, με γρήγορες κινήσεις. Σερβίρετε σε πιάτα αμέσως πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό και το μπούκοβο.

πηγή: olivemagazine.gr

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share