Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σεμινάριο δεξιοτήτων παρασκευής καφέ (barista Skills) από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Etoile

24 Νοεμβρίου 2017 16:55
Σεμινάριο δεξιοτήτων παρασκευής καφέ (barista Skills) από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Etoile

8 ώρες Εκπαίδευσης και 4 ώρες προαιρετικής πιστοποίησης σε Πιστοποιημένο Κέντρο της SCA Europe. Ημερομηνίες: 29//11 & 30/11 (15.00-19.00) και προαιρετικά 1/12 (10.00-14.00- Κέντρο Πιστοποίησης SCAE)


O Εκπαιδευτικός Οργανισμός Etoile, διερευνώντας τις ανάγκες της αγοράς, διεξάγει σεμινάριο δεξιοτήτων παρασκευής καφέ (Βarista Skills) με τρεις από τους καλύτερους, διεθνώς αναγνωρισμένους στο είδος, εισηγητές. Η παρασκευή καφέ είναι τέχνη απαιτητική, με μεγάλα περιθώρια εμβάθυνσης. Ας μη ξεχνάμε ότι ο καφές δίνει άρωμα και γεύση σε κάθε συναναστροφή και αποτελεί το βασικότερο σημείο αναφοράς και φιλικού μοιράσματος στην Ελλάδα αλλά και όλες τις χώρες του Νότου. Επιπλέον, για τον επαγγελματία ενδιαφερόμενο, η Etoile δίνει προαιρετικά τη δυνατότητα πιστοποίησης BARISTA FOUNDATION LEVEL από τον πλέον αρμόδιο Ευρωπαϊκό Επίσημο Φορέα SCAE.

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ
Το σεμινάριο απευθύνεται σε baristas με κάποια αρχική επαγγελματική εμπειρία ή σε σπουδαστές στο αντικείμενο, αλλά και σε εκλεπτυσμένους καταναλωτές που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν περισσότερες δεξιότητες στην έντεχνη παρασκευή καφέ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ- ΥΛΙΚΟ

  • Παρέχονται εκπαιδευτικές σημειώσεις εγκεκριμένες και βάσει της ύλης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού SCAE (SCAE BARISTA FOUNDATION LEVEL).
  • Ατομική Εργαστηριακή Εξάσκηση.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
8 ώρες Εκπαίδευσης και 4 ώρες προαιρετικής πιστοποίησης σε Πιστοποιημένο Κέντρο της SCA Europe. Ημερομηνίες: 29//11 & 30/11 (15.00-19.00) και προαιρετικά 1/12 (10.00-14.00- Κέντρο Πιστοποίησης SCAE).

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ- ΕΞΕΤΑΣΗΣ

  • Περιορισμένος αριθμός ατόμων (max 10 άτομα), με εξατομικευμένη εργαστηριακή άσκηση.
  • Α) Βεβαίωση Παρακολούθησης από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Etoile, υπογεγραμμένο από τους Εισηγητές, Β) Προαιρετική γραπτή και πρακτική εξέταση σε Πιστοποιημένο Κέντρο από τον Ευρωπαϊκό Φορέα SCAE, με on line registration προκειμένου να ταυτοποιηθεί διεθνώς και εξατομικευμένα.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
– Ρόλος του barista
– Χειρισμοί Μύλων άλεσης
– Χειρισμοί Μηχανής espresso
– Tamping
– Βήματα παρασκευής Espresso
– Espresso Μenu
– Cappuccino
– Barista tips
– Προβλήματα στις διαδικασίες παρασκευών, χειρισμών & λύσεις
– Προαιρετική εξέταση για την πιστοποίηση SCAE (γραπτό και πρακτικό σκέλος).

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΑΛΟΥΜΗΣ
Πιστοποιημένος Διεθνής Κριτής Διαγωνισμών Καφέ, Ιδρυτής της Taf Ι.Ταλούμης & ΣΙΑ ΕΕ, δραστηριοποιείται στον κλάδο του καφέ εδώ και 23 χρόνια. Βραβεύτηκε τον Ιούνιο 2011 από τον πανευρωπαϊκό θεσμό SCAE με το βραβείο Coffee Excellence Innovation. Επίσης, τον Ιούνιο 2014 στο πλαίσιο του World of Coffee Events στο Ρίμινι της Ιταλίας, με το Coffee Excellence Lifetime Achievement για την αφοσίωση του στη συνεχή αναζήτηση υψηλής ποιότητας καφέ. Έχει δημιουργήσει το πρώτο Q Lab στην Ευρώπη όπου πραγματοποιούνται μαθήματα Q σε συνεργασία με τον οργανισμό CQI και ο ίδιος έχει τον τίτλο του Q Grader. Είναι πιστοποιημένος Authorized Trainer από τον SCAE και είναι και ενεργό μέλος της επιτροπής του SCAE Hellas.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΩΜΑΤΙΩΤΗΣ
Πιστοποιημένος (Authorized Trainer) από τον Ευρωπαϊκό SCAE. Πρωταθλητής World Brewers Cup Barista Champion στο Ρίμινι το 2014, 5ος στον κόσμο στο WBC 2012 στη Βιέννη, 4ος στο Παγκόσμιο World Brewers Cup στο Μάαστριχτ το 2011, 6ος στο παγκόσμιο WBC στο Λονδίνο το 2010, 6ος στο World Latte Art Championship το 2007.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ
Ασχολείται επαγγελματικά με τον καφέ εδώ και δέκα χρόνια, ενώ τα τελευταία 5 έχει αφοσιωθεί στον καφέ ανώτερης ποιότητας. Το 2015 ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε στο εθνικό πρωτάθλημα barista, όπου κατέλαβε την πρώτη θέση και λίγους μήνες αργότερα βρέθηκε στο Σιάτλ, στον παγκόσμιο διαγωνισμό World Barista Champion.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share