Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Φύσις»: Το ζαχαροπλαστείο που θα φας όσα υγιεινά και λαχταριστά γλυκά θες χωρίς ενοχές και τύψεις!

18 Φεβρουαρίου 2018 12:15
«Φύσις»: Το ζαχαροπλαστείο που θα φας όσα υγιεινά και λαχταριστά γλυκά θες χωρίς ενοχές και τύψεις!

Eίναι στη «φύση» αυτού του ζαχαροπλαστείου να θέλει να κερδίζει ξανά και ξανά την εμπιστοσύνη του κοινού του και να αποδεικνύει ότι αξίζει τον κόπο να το επιλέγει όταν θέλει να γευτεί κάτι γλυκό και ποιοτικό.

Το ζαχαροπλαστείο «Φύσις» είναι εδώ και αρκετά χρόνια ονομαστό στα βόρεια προάστια. Και επειδή τίποτα δεν γίνεται τυχαία σε αυτή τη ζωή, αυτό το έχει καταφέρει με την «καθαρή και έντιμη» φιλοσοφία του και τα εκλεκτής ποιότητας υλικά του.

Ο Γιάννης και ο Νεκτάριος Νταλιάνης πήραν ως βασικό υλικό το μεράκι τους και δημιούργησαν ένα μαγαζί που «δεν σε κοροιδεύει» και «δεν θέλει να σε παχύνει». Η καλή του φήμη διατηρείται από στόμα σε στόμα και αυτή είναι και η πανίσχυρη «διαφήμισή» του.

Το Φύσις άνοιξε αρχικά στην Αγία Παρασκευή και η αγάπη του κοινού του διεύρυνε την παρουσία του καθώς το ζαχαροπλαστείο άνοιξε και στο Μαρούσι.

Το ζαχαροπλαστείο χρησιμοποιεί βιολογική ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, ελαφρώς επεξεργασμένη. Ο βαθμός επεξεργασίας της είναι τόσο χαμηλός που όταν βράζεται, το σιρόπι που προκύπτει είναι αρκετά σκουρόχρωμο και όχι πλήρως διαυγές. Γι’αυτό και οι ποσότητες σε ζάχαρη είναι στα γλυκά του είναι λιγότερες. Το ζαχαροπλαστείο προσφέρει επίσης γλυκά στα οποία έχει αντικατασταθεί η βιολογική ζάχαρη με χυμό μπλε αγαύης, ο οποίος προσδίδει στα γλυκά μια ελαφριά λεπτή γεύση.

Δεν ανεβάζει το γλυκαιμικό δείκτη και ο οργανισμός δεν επιβαρύνεται με γλυκόζη και θερμίδες.

Tα αυγά που χρησιμοποιεί είναι από το κτήμα Κοκολάκη από το Ρέθυμνο και ο παραγωγός παράγει και βιολογικά λαχανικά οπότε οι κότες τρέφονται από το μποστάνι. Τα φρούτα είναι βιολογικά, κόβονται σε επιλεγμένες ημέρες και ώρες για να αποδίδουν την καλύτερη ποιότητα. Φράουλες, μύρτιλο και σμέουρο χρησιμοποιούνται σε όλα τα γλυκά και τα παγωτά μας ώστε να αποφευχθεί η χρήση χρωματισμών και ενισχυτικών αρωμάτων. Βιολογικό και το αλεύρι που χρησιμοποιείται. Στα πολίτικα γλυκά και στις κρέμες της patisserie το μαγαζί επιλέγει φυσική βανίλια από το Κονγκό που είναι ελάχιστης κατεργασίας, έχει φίνο άρωμα και είναι ελαφρώς πιο σκουρόχρωμη. Το σουσάμι είναι αναποφλοίωτο και η σκούρα εμφάνισή του μαρτυρά ότι διατηρεί όλα τα έλαιά του -μια τροφή ιδιαιτέρως ευεργετική για τον οργανισμό.

Πορτοκαλόπιτα Καππαδοκίας, εκμέκ πολίτικο, ραβανί πολίτικο, τσουρέκι πολίτικο, γαλακτομπούρεκο, σαραγλί, φωλιά με σοκολάτα, κανταΐφι, ταρτάκια καραμέλας, παστάκια, ταρτάκια λεμονιού, ταρτάκια σοκολάτας, τρουφάκια, κέικ σοκολάτας, κέικ βανίλιας, κέικ με σταφίδες, κέικ λεμονιού, brownies με μέλι, σοκολατόπιτα, κουλουράκια ελαιολάδου, μπισκότα βρώμης με μέλι, μπισκότα cookies με βρώμη, τρούφα espresso- μαύρη σοκολάτα, τρούφες λευκής σοκολάτας με κανέλα, τρούφες σοκολάτας γάλακτος με καραμέλα, τρούφες μαύρης σοκολάτας με κακάο, τάρτα λεμονιού, τάρτα καραμέλας, τάρτα σοκολάτας είναι μερικές από τις εκλεκτές δημιουργίες του «Φύσις».

Η φινετσάτη αισθητική του μαγαζιού, το κάνει να ξεχωρίζει και αποτελεί ένα ακόμα αβαντάζ της ταυτότητάς του.

Ζαχαροπλαστείο Φύσις

Λεωφόρος Μεσογείων 450

Λεωφόρος Κηφισίας 98

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share