Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017

Πρέπει να το δοκιμάσεις! Γίνεται χαμός με αυτό το ψωμί χωρίς αλεύρι - Εύκολο και πεντανόστιμο!

8 Αυγούστου 2017 13:45
Πρέπει να το δοκιμάσεις! Γίνεται χαμός με αυτό το ψωμί χωρίς αλεύρι - Εύκολο και πεντανόστιμο!

Το όνομά του είναι socca και είναι ένα πολύ δημοφιλές street food στην πανέμορφη Νίκαια της Γαλλίας.

Συνήθως το τρώνε σαν ορεκτικό και το συνοδεύουν με ένα ποτήρι κρασί ροζέ. Μάθετε πώς να το φτιάχνετε και εσείς και σας υποσχόμαστε πως είναι μια συνταγή που θα σας αλλάξει τη ζωή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ελένη Τσολάκη ποζάρει χωρίς ίχνος μακιγιάζ στον φακό! Πως σας φαίνεται;

Θα χρειαστείτε:

1 φλ. αλεύρι από ρεβύθια (απλά χτυπήστε ρεβύθια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σας αλεύρι)
1 φλ. νερό
1μιση κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το τηγάνι
1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε ανακατεύοντας το αλεύρι με το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι σε ένα μπολ. Αφήστε τη ζύμη σας να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Προθερμάνετε τον φούρνο και έπειτα το τηγάνι σας. Πέντε λεπτά πριν περάσει το 30λεπτο της ξεκούρασης της ζύμης ζεστάνετε και το τηγάνι στο φούρνο.

Αφαιρέστε το τηγάνι από το φούρνο μόλις περάσουν 5 λεπτά και ρίξτε 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Βάλτε τη ζύμη στο τηγάνι και καλύψτε με αυτήν όλη την επιφάνεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόσο γλυκό; Η Σίσσυ Χρηστίδου φωτογραφίζει τον γιο της στην πιο ιδιαίτερη στιγμή της ημέρας!

Ψήστε το socca στο φούρνο για 5-8 λεπτά. Το socca πρέπει να είναι μαλακό εσωτερικά και τραγανό απ’έξω.

Βγάλτε το ψωμί σας από το τηγάνι με μια σπάτουλα και κόψτε το σε τριγωνικά κομμάτια. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι, ρίξτε και λίγο ελαιόλαδο από πάνω και σερβίρετε. Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να το σερβίρετε με λίγο τυρί και ελιές και έτσι έχετε έτοιμο ένα πεντανόστιμο ορεκτικό.

Το socca τρώγεται καλύτερα ζεστό αλλά αν θέλετε μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο μέχρι και για 1 εβδομάδα.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Top