Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αθήνα σημαίνει... φαγητό: Στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς του κόσμου η ελληνική πρωτεύουσα!

28 Ιουνίου 2017 13:01
Αθήνα σημαίνει... φαγητό: Στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς του κόσμου η ελληνική πρωτεύουσα!

Πολλοί ταξιδεύουν για τα αξιοθέατα, τα μουσεία, το shopping και τις νέες γνωριμίες. Υπάρχουν όμως και ταξιδιώτες που κάνουν τον γύρο του κόσμου για να δοκιμάσουν όσο περισσότερες κουζίνες μπορούν. Από ένα gourmet εστιατόριο μέχρι μια μυστική ταβέρνα ή ένα ψαγμένο μέρος για street food που μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν, οι γαστρονομικές εμπειρίες που προσφέρει κάθε τόπος αποτελούν ένα από τα πιο ξεχωριστά κομμάτια του ταξιδιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - αποκλειστικό: Ποιος θα κερδίσει σήμερα το αγώνισμα ασυλίας; Θα έχουμε αποχώρηση - ανατροπή;

Μια έρευνα της μεγάλης πλατφόρμας ταξιδιωτικών κρατήσεων Booking.com έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το καλό φαγητό, εκείνο που προσφέρει λαχταριστές συγκινήσεις, παίζει μεγάλο ρόλο στην επιλογή προορισμού για πολλούς ταξιδιώτες. Σύμφωνα με αυτή, περίπου το 75% των ταξιδιωτών παγκοσμίως θα επέλεγαν για το επόμενο ταξίδι τους προορισμό που φημίζεται για τη γαστρονομία του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Η πρώτη ανάρτηση της Ευρυδίκη Βαλαβάνη μετά την αποχώρησή της!

Ποιοι είναι όμως οι πιο δημοφιλείς γαστρονομικοί προορισμοί;

Στην κατάταξη με τους 25 κορυφαίους προορισμούς, η οποία προέκυψε από έρευνα στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών της Booking.com όπως εκδηλώθηκαν στις κριτικές τους καθόλη τη διάρκεια του 2016, φιγουράρουν πόλεις της Ευρώπης, της Ασίας και της Ν. Αμερικής. Φυσικά, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από μια τέτοια λίστα, με την Αθήνα να κατακτά την τέταρτη θέση στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών.

Ακολουθούν οι 25 δημοφιλέστεροι γαστρονομικοί προορισμοί στον κόσμο σύμφωνα με την Booking.com

1. Χονγκ Κονγκ 2. Σάο Πάολο, Βραζιλία 3. Τόκιο, Ιαπωνία 4. Aθήνα, Ελλάδα 5. Kουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία 6. Μελβούρνη, Αυστραλία 7. Μπανγκόγκ, Ταϋλάνδη 8. Γρανάδα, Ισπανία 9. Λας Βέγκας, ΗΠΑ 10. Mπουένος Άιρες, Αργεντινή 11. Σιγκαπούρη 12. Bαρσοβία, Πολωνία 13. Πόρτο, Πορτογαλία 14. Βαλένθια, Ισπανία 15. Φλωρεντία, Ιταλία 16. Mιλάνο, Ιταλία 17. Σίδνεϋ, Αυστραλία 18. Κρακοβία, Πολωνία 19. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία 20. Λισαβόνα, Πορτογαλία 21. Μόναχο, Γερμανία 22. Κοπεγχάγη, Δανία 23. Σεβίλλη, Ισπανία 24. Βρυξέλλες, Βέλγιο 25. Ρώμη, Ιταλία

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share