Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτό το μαγαζί στο Κολωνάκι είναι το πρώτο αυθεντικό organic bistro που ασπάζεται πλήρως τη φιλοσοφία του healthy eating-healthy living!

26 Ιανουαρίου 2018 07:40
Αυτό το μαγαζί στο Κολωνάκι είναι το πρώτο αυθεντικό organic bistro που ασπάζεται πλήρως τη φιλοσοφία του healthy eating-healthy living!

Όταν το 2008 μάς συστήθηκε στο Κολωνάκι ως το πρώτο organic bistro της Ελλάδας, ήταν πρωτοπόρο για την εποχή του.

Σήμερα μαζί με τα «αδελφάκια» του στην Κηφισιά και στη Μύκονο έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται πως σύστησε στον κόσμο την απόλυτη farm to table experience!

Κείμενο: Τίτι Βελοπούλου

Φωτογραφίες: Μαρία Χατζηιωαννίδου

Είναι το πρώτο αυθεντικό organic bistro που εδραιώθηκε στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας ασπαζόμενο πλήρως τη φιλοσοφία του healthy eating-healthy living.

Kαι όπως όλα δείχνουν τίποτα δεν είναι τυχαίο! Οι εμπνευστές του Δημήτρης Χριστοφορίδης και ο σεφ Χρήστος Αθανασιάδης είχαν από την αρχή ως στόχο όχι μόνο να καλύψουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες, αλλά και
να καταρρίψουν τον μύθο ότι το βιολογικό δεν είναι προσιτό.

Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο ταξίδεψαν μέχρι τα πιο απομακρυσμένα χωριά και νησιά της χώρας για να φέρουν παραδοσιακές πρώτες ύλες βιολογικής παραγωγής από fair trade φάρμες σε ένα value for money μενού, που σε μυεί τόσο στη διατροφική του αξία όσο και στην προέλευση των πρώτων υλών, που στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι ελληνικά, αγνά, φρέσκα, υγιεινά… και μαγειρεμένα όπως της μαμάς!

Κι όλη αυτή η προσπάθεια έχει δικαιωθεί όχι μόνο μέσα από την αγάπη του κόσμου, αλλά και με τη μοναδική διάκριση στα φετινά Εuropean Business Awards! Ανάμεσα στους πιστούς θαμώνες των Nice n Easy είναι όχι μόνο λάτρεις της υγιεινής διατροφής, αλλά και άτομα που ανήκουν σε ειδικές ομάδες (διαβητικοί, vegan, αθλητές), οι οποίοι αναζητούν μια αυθεντική bio organic εμπειρία που ξεκινάει από το πρωί με ένα healthy oriented πλούσιο
breakfast (καθημερινά 10:00-14:00), δυναμωτικά smoothies, detox ροφήματα, και συνεχίζει με πιάτα και συνταγές που δεν υστερούν σε θρεπτική και γευστική αξία, καθώς συνδυάζουν με τέτοιον τρόπο τις πρώτες ύλες τους ώστε να πολλαπλασιάζουν τα οφέλη.

Εκτός από τις raw…προτάσεις και τις πληθωρικές σαλάτες –must θεωρείται η super anitioxidant «Ava Gardner»
(σε κανονική και ατομική μερίδα)– το… «όσκαρ» στα ζυμαρικά έχει κερδίσει ο «Robert de Niro» (ταλιατέλες με κόκορα Νάξου) και ο «Jack Nicholson» (μπουκατίνι από πεκορίνο, καπνιστή πανσέτα), ενώ στα κυρίως φανερό προβάδισμα δείχνει ο «Frank Sinatra» (ταλιάτα Βlack Angus) με τον «Sean Connery» (φρέσκο σολομό) και τη light «Pamela Anderson» (μπιφτέκια από φιλέτο γαλοπούλας) να κονταροχτυπιούνται για τη θετική ψήφο του γυναικείου κοινού!

Extra:

Το μενού του εστιατορίου της Μυκόνου είναι εξ ολοκλήρου gluten free.

Plus
• Η ενημερωμένη λίστα με βιολογικά κρασιά και η μεγάλη γκάμα σε ελληνικές μπύρες.

Highlights
• Η δική τους φάρμα με βουβάλια στη λίμνη Κερκίνη.
• Άλλα χαμηλά σε θερμίδες, άλλα πλούσια σε αντιοξειδωτική δράση και φυτικές ίνες, κι άλλα για την ενίσχυση της λειτουργίας της καρδιάς, τα πιάτα του μενού είναι θερμιδομετρημένα από τη διατροφολόγο Χριστίνα Κωστάρα.
• Οι vegan προτάσεις όπως τα ultra slimming noodles «Brigitte Bardot» από ρίζες konjac με λαχανικά, το burger
χωρίς… ενοχές (με ψητό portobello) αλλά και το αβοκάντο στη σχάρα!
• Οι επιλογές χωρίς γλουτένη.

Info:

Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι, Τ. 210 3617201 – Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά, Τ. 210 8082014 – Πλ. Αλευκάντρας, Χώρα Μυκόνου, Τ. 22890 25421,
www.niceneasy.gr

Από €25. Καθημερινά 9:00-01:30.

Δείτε περισσότερες προτάσεις στο περιοδικό ακριβώς εδώ

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share