Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα 5 καλύτερα μαγαζιά στην Αθήνα για να απολαύσεις το μεσημεριανό σου γεύμα!

19 Μαΐου 2017 08:10
Τα 5 καλύτερα μαγαζιά στην Αθήνα για να απολαύσεις το μεσημεριανό σου γεύμα!

Ίσως τα εστιατόρια να τα βάζουμε πιο πολύ στο πρόγραμμά μας ως μια βραδινή έξοδο, όπου θα απολαύσουμε φαγητό, κρασί και καλή παρέα για να κλείσουμε την ημέρα μας.

Η ημέρα, όμως, περιλαμβάνει κι άλλα γεύματα κι ενώ το brunch «φοριέται» πολύ τα τελευταία χρόνια, ένα κλασικό, πλούσιο μεσημεριανό γεύμα δεν ακούγεται συχνά. Ευκαιρία, λοιπόν, να δούμε πού θα μπορούσαμε να γευτούμε το μεσημεριανό μας σε ένα διάλειμμα από τη δουλειά ή μια οποιαδήποτε ημέρα και να γευματίσουμε απολαμβάνοντας τον ήλιο.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη
Αν έχετε περισσότερη όρεξη για μεζέδες και ελληνική κουζίνα, τα Καραμανλίδικα του Φάνη αποτελούν σταθερή αξία στο κέντρο, απ’ όπου, μάλιστα, μπορείτε να προμηθευτείτε τις πρώτες ύλες του μενού για το σπίτι, εντός του καταστήματος. Ορεκτικά από μύδια καπνιστά, αγκινάρες τουρσί και παστιρμαδοπιτάκια καραμανλίδικα, σαλάτες για όλα τα γούστα και ζεστά πιάτα που περιλαμβάνουν καβουρμά βοδινό, σουτζούκι καραμανλίδικο, λουκάνικο κεφτέ, καραμανλίδικο παρμάκ κεμπάπ, όπως και ψάρια, από χέλι καπνιστό μέχρι φιλέτο οξύρρυγχου, σας περιμένουν για πλούσιο μεσημεριανό με ανατολίτικα αρώματα, από 12 ευρώ το άτομο. Info: Σωκράτους 1 & Ευριπίδου, Αθήνα, 210 3254 184.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκλονιστικό βίντεο - απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις: Όλο το Αιγαίο φρουρείται από Έλληνες!

ALKIS MORAITIS

Collage
Ελληνικά πιάτα με λεπτομέρειες και αρώματα από διεθνείς κουζίνες, έντονο το μεσογειακό στοιχείο, φρέσκα υλικά και εποχικότητα είναι αυτά που θα βρείτε στα πιάτα του Collage, το οποίο σερβίρει τις νοστιμιές του από το μεσημέρι. Ταζυμαρικά του είναι ιδιαιτέρως αρωματικά και εμπνευσμένα, ενώ στα κυρίως του θα βρείτε από μπέργκερ κοτόπουλου, μέχρι σολομό, rib eye και… μουσακά. Στις επιλογές του υπάρχουν και πίτσες, όπως και vegan επιλογές για όσους απέχουν από κρεατικά και πάσης φύσεως ζωικής προέλευσης προϊόντα. Info: Καπνικαρέας 3, Μοναστηράκι , 210-3232060.

Μάνας Κουζίνα Κουζίνα

Στο Μάνας Κουζίνα-Κουζίνα (εκ του καρέτα-καρέτα και μονάχους-μονάχους που τείνουν να εξαφανιστούν), δεν θα απολαύσετε απλώς το μεσημεριανό σας, αλλά θα ανακαλύψετε ξανά τις πολιτισμικές σας ρίζες και ανάμεσα σε αυτές τη μεσογειακή και 100% ελληνική, γαστρονομική παράδοση με την αδιαμφισβήτητη αξία των προϊόντων της ελληνικής γης. Στο μεσημεριανό μενού του θα ένα πραγματικάσπιτικό και ποιοτικό εδεσματολόγιο της μαμάς και της γιαγιάς, με ελληνική τοπική παραδοσιακή κουζίνα βάσει εποχικότητας και αυθεντική ελληνική κουλτούρα, που λίγο έχουμε χάσει όταν τρώμε έξω. Τα τοπικά πιάτα προέρχονται από συνταγές των μαμάδων και των γιαγιάδων από τον τόπο καταγωγής τους και περιλαμβάνουν κοτόπουλο τσερέπα από την Ιθάκη, ρόστο Νάξου, παστιτσάδα κερκυραϊκή, σοφιγάδο Λευκάδας, ρεβυθάδα Σίφνου, νησιώτικο κοτόπουλο μπουρδέτο, μπουρέκι κρητικό, κιμαδόπιτα Μακεδονίας, ηπειρώτικη πρασόπιτα και πολλές ακόμα συνταγές και πιάτα που ανανεώνονται κάθε εβδομάδα. Κι όλα σε έναν φροντισμένο χώρο που θυμίζει όντως κουζίνα. Info: Αιόλου 27, Αθήνα, 210 3252335, 2103235593.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτές είναι οι Ελληνίδες fitness girls που κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν καριέρα μοντέλου! (photos)

Κληματαριά
Άλλη μια σταθερή αξία στην πλατεία Θεάτρου στου Ψυρρή, η ταβέρνα

Κληματαριά σας υπόσχεται ένα μεσημεριανό ταξιδάκι σε άλλο τόπο και χρόνο, με παλιού τύπου τραπεζοκαθίσματα, βαρέλια και όμορφη αυλή που μυρίζει άνοιξη. Κλασικές παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες στις γάστρες που βρίσκονται στην αυλή, ψωμί που φτιάχνεται εκεί από εκλεκτά άλευρα, πίτες με χειροποίητο φύλλο και γέμιση με αγνά υλικά ανάλογα με την εποχή και γενναιόδωρες μερίδεςαπό ελληνικές γεύσεις που είναι ό,τι πρέπει για μεσημεριανό, το οποίο δεν θα σας κοστίσει ακριβά, από 12 ευρώ το άτομο. Info: Πλατεία Θεάτρου 2, Βαρβάκειος, 210 3216629.

Zoe’s Premium Latteria
Σπιτική, ελληνική κουζίνα στη μέση της Ακαδημίας, η οποία «σπάει» το καυσαέριο με τις μυρωδιές της. Προμηθεύεται φρέσκα γαλακτοκομικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα και με αυτά φτιάχνει πιάτα ελληνικής κουζίνας, οικεία και φρεσκότατα, αφού καθημερινά ανανεώνονται με βάση το εβδομαδιαίο μενού που αναρτά στο facebook. Γλυκά καμωμένα με επιλεγμένα γαλακτοκομικά, πίτες με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε από σπανάκι μέχρι τσουκνίδα κι από μηλόπιτα μέχρι καρυδόπιτα της γιαγιάς, σάντουιτς, φρέσκες σαλάτες εποχής, smoothies και φυσικά τα πιάτα ημέρας, όλα βρίσκονται στο λαχταριστό και οικονομικό μενού του. Info: Ακαδημίας 37 και Ομήρου, Κολωνάκι, 213 0344023.

Πηγή: travelstyle.gr.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share