Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τα 10 καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας σύμφωνα με το TripAdvisor

25 Απριλίου 2017 18:19
Τα 10 καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας σύμφωνα με το TripAdvisor

Το AthensMagazine.gr λατρεύει το καλό φαγητό και πάντα σας προτείνει τα καλύτερα, όπως ακριβώς έχουν επιλεγεί στο TripAdvisor. Από μεσογειακή κουζίνα μέχρι γκουρμέ λιχουδιές που θα γαργαλήσουν τον ουρανίσκο σας.

Δείτε στο AthensMagazine.gr τα 10 καλύτερα εστιατόρια και αναλυτικές πληροφορίες για τον καθένα:

1) Dinner in the Sky

Το Dinner in the Sky σας ανεβάζει στον ουρανό, ενώ η νυχτερινή Αθήνα «ζωντανεύει». Το τραπέζι περιστρέφεται αργά για να δείτε την πόλη πανοραμικά. Η φωτισμένη Ακρόπολη χαρίζει ένα μαγευτικό θέαμα σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Προσκαλέστε φίλους, αγαπημένους ή συναδέλφους σε ένα ξεχωριστό γεύμα και κάντε την επίσκεψή σας στην Αθήνα πιο ενδιαφέρουσα, συνδυάζοντας μοναδικές γεύσεις με την πιο εντυπωσιακή θέα της πόλης. Απολαύστε ιδιαίτερα πιάτα, εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση συνοδευόμενα από υπέροχα κρασιά Ελλήνων παραγωγών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εγκληματική ενέργεια: Χτύπησαν τον Τσουκαλά με σφυρί στο κεφάλι! Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο!

2) Aleria

Ένα υπέροχο διώροφο νεοκλασικό κτίριο, διαμορφωμένο με φροντίδα, αν και θα έπρεπε να λείπουν, κατά τη γνώμη μου, κάποια στοιχεία υπερβολής στη διακόσμηση. Το σέρβις ευγενικό, επαγγελματικό και πλήρως κατατοπισμένο. Η όλη ατμόσφαιρα έχει κάτι το θεατρικό, εντύπωση που επιτείνεται από τον χαμηλό φωτισμό

3) Funky Gourmet

Υψηλή γαστρονομία και διαδραστική, που ενεργοποιεί τις αισθήσεις, και προσεγγίζει τον κόσμο με ένα τρόπο πρωτοποριακό και αντισυμβατικό.

Εμπνεόμαστε από την παράδοσή μας και δημιουργούμε μια Avant-garde ελληνική κουζίνα εκλεπτυσμένη και διασκεδαστική, που προκαλεί συναισθήματα και ξυπνά αναμνήσεις.

Μια κουζίνα Funky Gourmet.

4) Εστιατόριο Ελαίας Γη

Μέσα από ένα γευστικό ταξίδι στο χρόνο, την ελληνική γη και τα προϊόντα που μας δίνει, τα έθιμα και τις συνήθειες, αλλά και μέσα από δημιουργικές επεμβάσεις στην παραδοσιακή μας κουζίνα, που πρωταρχικό σκοπό έχουν να φρεσκάρουν, να υπογραμμίσουν και να αναδείξουν ακόμα περισσότερο τις γευστικές μας αναφορές στις βαθύτερες ρίζες της ελληνικής μαγειρικής παράδοσης, φέρνουμε στο πιάτο σας μια ιδιαίτερη ποικιλία εξαίρετων εδεσμάτων, με εποχιακά μόνο προϊόντα, σε μενού γευσιγνωσίας.

5) Spondi

Σπονδή το εστιατόριο που ξεκίνησε τη λαμπρή του ιστορία από το 1996 με διεθνή αναγνώριση και μεγάλες διακρίσεις. Ειδικεύεται στη Γαλλική κουζίνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στην αγορά! Ο Σκλαβενίτης βάζει λουκέτο σε 38 καταστήματα - Κατέβασαν ρολά σήμερα

6) GB Roof Garden

Από το - τέσσερις συνεχόμενες χρονιές βραβευμένο από το περιοδικό Wine Spectator - Εστιατόριο & Μπαρ GB Roof Garden η θέα της Αθήνας κόβει την ανάσα. Στην πιο ιδανική θέση, η απρόσκοπτη θέα προς την Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και τη Βουλή των Ελλήνων είναι πράγματι μαγευτική.

Για πρωινό και μεσημεριανό, το κομψό, λιτό και φιλόξενο περιβάλλον του GB Roof Garden Restaurant δημιουργεί μια ήρεμη ατμόσφαιρα ενώ για βραδινό η κοσμοπολίτικη αύρα του γίνεται πλέον αισθητή όταν ανάβουν τα φώτα της πόλης.

7) 2Μαζι

Το «2 Μαζί» είναι ένα εστιατόριο Ελληνικής δημιουργικής κουζίνας. Στις παρυφές της Πλάκας, στον αριθμό 48 της οδού Νίκης, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους δύο άνθρωποι δημιουργικοί κι επίμονοι υπέρμαχοι της ποιότητας, ο ιδιοκτήτης Ηλίας Γώγος και ο ταλαντούχος chef Χάρης Νικολούζος. Πηγή έμπνευσής τους αποτελεί ό,τι πιο εκλεκτό παράγει τούτος ο τόπος: κρέατα, ψάρια, χειροποίητα ζυμαρικά και παραδοσιακές πίτες παντρεύονται με βότανα, αρωματικά αλλά και κάθε βρώσιμο άνθος, ιδιαίτερης γευστικής και θεραπευτικής αξίας. Delicatessen μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα, δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν από την κουζίνα του εστιατορίου. Έχουμε θέσει τον πήχη υψηλά, ευελπιστώντας να μεταδώσουμε τη βαθιά αγάπη μας για το καλό φαγητό. Στόχος μας είναι να αφυπνίσουμε όλες σας τις αισθήσεις, να επανασυστήσουμε γνώριμες μα ξεχασμένες γεύσεις αλλά και να δημιουργήσουμε νέες προς τέρψιν του ουρανίσκου σας. Σας περιμένουμε με χαρά στον χώρο μας, ένα πανέμορφο νεοκλασικό του 19ου αιώνα, για να θυμηθούμε την εποχή εκείνη που η ζωή είχε τη «γεύση της παρέας». Εσείς κι εμείς …2 ΜΑΖΙ γιατί αυτό είναι που μετράει τελικά!

8) Vezene

Το «πίσω από το Hilton», το κέντρο-απόκεντρο, όπως το λέγαμε άλλοτε, πάντα τους τραβούσε τους Αθηναίους. Αυτό θα πρέπει να υπολόγισε ο Αρης Βεζενές, αναζητώντας τον χώρο όπου θα άνοιγε τη δεύτερη τρατορία του, στην Αθήνα, μετά το σουξέ της πρώτης στο Μεγανήσι, κανένα χρόνο πριν. Φαίνεται μάλιστα πως κατείχε τη συνταγή της επιτυχίας.

Εστησε πρώτα το κομψό της σκηνικό, σαν ένα σκανδιναβικής αισθητικής νεοϋορκέζικο λοφτ, το έντυσε με ακατέργαστο ξύλο και μέταλλο, σε καθαρές γραμμές. Εβαλε στο βάθος, πίσω από το μπαρ, έναν επιβλητικό, χαλύβδινο ξυλόφουρνο και τοποθέτησε εμφανώς μερικά αντικείμενα-φετίχ της κουζίνας, με κυρίαρχη την κατακόκκινη συλλεκτική χειροκίνητη Berkel, που κόβει το προσούτο σε πολύ λεπτές φέτες, χωρίς καν να ζεσταίνει το κρέας.

9) Διόνυσος Zonar's

Το εστιατόριο Dionysos Zonar’s βρίσκεται σε περίοπτη θέση στις παρυφές της Ακρόπολης, έχοντας πανοραμική θέα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού (Ηρώδειο). Συνδυάζει την προνομιακή τοποθεσία με τον καλαίσθητα ανακαινισμένο χώρο και την υψηλή ποιότητα της ελληνικής μοντέρνας κουζίνας.
Μετρώντας πλέον 50 χρόνια λειτουργίας, το εστιατόριο Διόνυσος, έχει αποτελέσει πόλο έλξης για μεγάλες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.

Το εστιατόριο αποτελεί ένα λαμπρό έργο μεταπολεμικής αρχιτεκτονικής. Ο σχεδιασμός του έγινε από τον πρωτοπόρο αρχιτέκτονα Προκόπη Βασιλειάδη στις αρχές της δεκαετίας του ’60.

10) Cookoovaya

Οι μάγειροι Σπύρος Λιάκος, Βαγγέλης Λιάκος, Περικλής Κοσκινάς, Νίκος Καραθάνος και Μάνος Ζουρνατζής σας καλωσορίζουν στο εστιατόριο Cookoovaya. Η ελληνική κουζίνα, όπως προκύπτει μέσα από τα βιώματα, την έμπνευση και την πρώτη ύλη που τους εμπιστεύονται εκλεκτοί παραγωγοί, συμπληρώνει την παρέα σας: των δυο, των τριών, των πολλών.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share