Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Τέλος στα ψέματα: Εδώ θα φας τις καλύτερες πίτες της Αθήνας!

24 Απριλίου 2017 13:22
Τέλος στα ψέματα: Εδώ θα φας τις καλύτερες πίτες της Αθήνας!

Πριν μερικά χρόνια, η πίτα «έξω» ήταν σχεδόν αποκλειστικά με έτοιμη σφολιάτα και ύποπτα λίπη. Τώρα, τα νέα πιτάδικα νοσταλγούν το φύλλο της γιαγιάς, ξεθάβουν από τη σκόνη τις συνταγές της και πιάνουν τον πλάστη! Γιατί το φύλλο κάνει την πίτα!

Fillo
Μανιταρόπιτα από το Συνεταιρισμό του Σέσκλου Μαγνησίας, κιμαδόπιτα από την Κρύα Βρύση της Πέλλας, κρεμμυδόπιτα από τη Διποταμιά της Καστοριάς, γκιουζλεμέ από τον Πολίχνιτο της Λέσβου ή κασερόπιτα από τη Ραιδεστό και γαλατόπιτα από τους Γόνους της Λάρισας; Γυναίκες από όλη την Ελλάδα στέλνουν εδώ την αυθεντική γεύση της ελληνικής πίτας σε όλες τις εκδοχές της!

info
Καρ. Σερβίας 12-14, Σύνταγμα, τηλ. 210 3215373.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρελαίνεσαι για πιτόγυρα; Αυτά είναι τα 10 καλύτερα γυράδικα της Αθήνας!

Pie Works
Η Νίκη και η Ελπίδα ανοίγουν καθημερινά χειροποίητο το φύλλο τους, κλέβουν θερμίδες από τις συνταγές της παράδοσης και δίνουν μια δική τους διάσταση στη γέμιση: Κρεατόπιτα με μοσχαράκι μπουργκινιόν, γέμιση με βραστή πατάτα, μπέικον και αβγό μάτι, κοτόπιτα με κάρι και κρέμα, english pie με φασόλια, λουκάνικο και μπεσαμέλ.

info
Αμερικής 16Α, Αθήνα, τηλ. 211 1847595.

Μελίαρτος
Με παρθένο ελαιόλαδο από τη Λαμία, αβγά αχυρώνα από την Άμφισσα, φέτα Π.Ο.Π. Μυτιλήνης και αλλαντικά από τη Δράμα και την Καρδίτσα, φτιάχνουν στον Μελίαρτο πίτες κλασικές με χειροποίητο φύλλο.

info
Ερμού 65 & Αιόλου, τηλ. 210 3237379.

Οι πίτες της Σοφίας
Φύλλο σε μετσοβίτικη συνταγή της μαμάς Σοφίας, που ανοίγει μπροστά σου σε τσουκνιδόπιτες, μανιταρόπιτες, κιμαδόπιτες και φυλλο-ψωμάκια που συνοδεύουν ωραία μια σαλάτα. Ατού της Σοφίας η γλυκιά εκδοχή μιας μπουγάτσας με σοκολάτα, της φουντουκόπιτας και της γαλατόπιτας.

info
Αγ. Αλεξάνδρου 30, Π. Φάληρο, τηλ. 213 0700444.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρίσι-Μεταξουργείο-Ψυχικό… Ένα γευστικό ταξίδι στο ολοκαίνουριο σπίτι της Polly Maggoo!

Οι πίτες της πεθεράς
Η ηπειρώτικη συνταγή για φύλλο της πεθεράς του Γιώργου Βενέρη ήταν η έμπνευση για μια σειρά από αλάδωτες πίτες που θυμίζουν ψαγμένη νοικοκυρά που νοιάζεται για την πρώτη ύλη της: Μπιφτεκόπιτα, μελιτζανόπιτα με λαδοτύρι Μυτιλήνης, με ψητά λαχανικά και καπνιστό μετσοβόνε, με φρέσκο σολομό σε φύλλο ολικής άλεσης, ρεβιθόπιτα και υπέροχη γαλατόπιτα.

info
Πινδάρου 26, Κολωνάκι, τηλ. 210 3616835.

Ioanna’s
Η σεφ Ιωάννα Τσολομίτη αφήνει τις κουζίνες για να ανοίξει το δικό της αρτοποιείο, που από τα ξημερώματα ζυμώνει καθημερινά παραδοσιακή χορτόπιτα, πιπερόπιτα, κρεμμυδόπιτα, τυρόπιτα και κοτόπιτα σε τεράστια, ορεκτικά στρογγυλά ταψιά.

info
Λ. Βουλιαγμένης 548, Άλιμος, τηλ. 210 9901931.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Γίδι: Αυτή είναι η χαρά του κρεατοφάγου και βρίσκεται μέσα στην Αθήνα!

Δήμητρα Γουναρίδη
Η οικογένεια Γουναρίδη ζυμώνει το δικό της φύλλο από το 1945, σε οικογενειακή μικρασιάτικη συνταγή, με παρθένο ελαιόλαδο και ολόφρεσκα υλικά: Τηγανητά τυροπιτάκια με φύλλο με μαγιά, κιμαδόπιτα, αληθινή μπουγάτσα, σου-μπορέκ, παστουρμαδόπιτα, μελιτζανόπιτα κ.ά.

info
Ευαγγελικής Σχολής 3-5, Ν. Ιωνία, τηλ. 210 2712548.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share