Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μικρασιάτικο Μεζεδοπωλείο: H πιο «νόστιμη» διεύθυνση της Νέας Φιλαδέλφειας!

21 Απριλίου 2017 18:48
Μικρασιάτικο Μεζεδοπωλείο: H πιο «νόστιμη» διεύθυνση της Νέας Φιλαδέλφειας!

Μια από τις πιο «νόστιμες» διευθύνσεις της Νέας Φιλαδέλφειας στεγάζεται στον χώρο του Μικρασιάτικου Μεζεδοπωλείου, που συναντάμε σε ένα ήρεμο στενό (δυο βήματα από την κεντρική Δεκελείας).

Όπως μας προϊδεάζει και η ονομασία του, αυτό το παρεΐστικο μεζεδοπωλείο που μετρά όχι ένα ούτε δύο... αλλά 22 ολόκληρα χρόνια παρουσίας στον γευστικό χάρτη της πόλης, έχει αδυναμία στη μικρασιάτικη παράδοση μιας και η καταγωγή του ιδιοκτήτη του είναι από την Αντιόχεια.

Η εσάνς της νοσταλγίας είναι διάχυτη και στη διακόσμησή του, που μας εκπλήσσει ευχάριστα με τα ρετρό πλακάκια, τις ζεστές γωνιές, τα κάδρα με τους παλιούς ηθοποιούς και τις διαφημίσεις στους τοίχους του και «πρωταγωνιστή» τι άλλο από την καταπράσινη και δροσερή αυλή του με θέα το στρόγγυλο συντριβάνι της!

Όσο για τις πληθωρικές προτάσεις που φιγουράρουν στο μενού; Έχουν τη νοστιμιά από τις παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς της οικογένειας. Το χούμους και το ταμπουλέ (με πλιγούρι, ψιλοκομμένη ντομάτα, καυτερή πιπεριά και φρέσκα μυρωδικά) μας βάζουν αμέσως στο νόημα, ενώ στη συνέχεια η απογειωτική γεύση της πίτας Καισαρείας (με παστουρμά, λιωμένο τυρί και ντομάτα), τα χειροποίητα ντολμαδάκια γιαλαντζί, το χουνκιάρ μπεγιεντί (μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας), τα σουτζουκάκια τα Σμυρνέικα ή το αυθεντικό δικό τους χειροποίητο κεμπάπ αρκούν για να μας ξετρελάνουν!

Και για όσους δεν επιθυμούν κρέας, μια μικρή γκάμα με εδέσματα από τη θάλασσα θα τους ικανοποιήσει εξίσου.

Όλα αυτά σιγοντάρονται από την πλούσια λίστα με τα οινοπνευματώδη, που έχει να επιδείξει πολλά χύμα και εμφιαλωμένα κρασιά, ούζα και τσίπουρα απ' όλη την Ελλάδα.

Για το τέλος μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγο χώρο... γιατί ο επίλογος εδώ γράφεται με το κέρασμα του καζάν ντιπί, ενώ δεν λείπουν και άλλες λαχταριστές επιλογές με πρώτο και καλύτερο το κιουνεφέ!

Τα Παρασκευοσαββατοκύριακα ξαναδίνουμε ραντεβού γιατί το Μικρασιάτικο Μεζεδοπωλείο ξέρει να ανεβάζει τη διάθεσή μας με ζωντανή μουσική (Παρασκευή & Σάββατο από τις 22:00, Κυριακή μεσημέρι από τις 14:30).

HIGHLIGHT: Η υπέροχη αυλή του, μια από τις ομορφότερες στην Αθήνα, και ιδανική για τις ηλιόλουστες μέρες και τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού! Ο χώρος διατίθεται για πάσης φύσεως κοινωνικές εκδηλώσεις.

Ιnfo: Kαθημερινά από τις 17:30 έως αργά. Σαβ/κα από τις 11:00. (Προύσσης 12, Νέα Φιλαδέλφεια, Τ. 210 2510 007,

www.mikrasiatiko.com, FB Mikrasiatiko mezedopoleio)

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share