Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πού θα απολαύσεις κλασική σαλονικιώτικη μπουγάτσα στην Αθήνα;

29 Μαρτίου 2017 21:09
Πού θα απολαύσεις κλασική σαλονικιώτικη μπουγάτσα στην Αθήνα;

Δεν έχεις ζήσει πρωινό αν δεν έχεις φάει μπουγάτσα με μίλκο. Ξεκάθαρα πράγματα και όσοι δεν το έχετε κάνει είστε κατάπτυστοι να το κάνετε από...χθες.

Γιατί δε μπορεί να μην έχεις γευτεί στη ζωή σου μια φρεσκότατη, ζεστή μπουγάτσα κυρίως με κρέμα, κανέλα και άχνη, αλλά και με σοκολάτα σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ και οι αλμυρές της εκδοχές είναι εξίσου λαχταριστές.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Μικρό μπουγατσοπωλείο που φημίζεται για τις μπουγάτσες του από τας Σέρρας, που σε χορταίνουν με το χοντρό τους φύλλο και την παχύρρευστη κρέμα γαλακτομπούρεκου.

Μιχαλακοπούλου 27, Χίλτον, 2109512200

ΒΟΣΠΟΡΟΣ

Εδώ η μπουγάτσα έχει άλλη προέλευση, πιο πολίτικη με μεγαλύτερη ζέστη. Πραγματικά φρέσκια, καυτή μπουγάτσα με χειροποίητο φύλλο και εντός του κρέμα, τυρί, κιμάς, ενώ εκτός από μπουγάτσα έχει σφολιάτες και σάντουιτς.

Φιλολάου 1, Καισαριανή, 2107010155

ΣΑΒΒΑΣ

Ένα από τα ιστορικότερα μπουγατσοπωλεία με 21 χρόνια εμπειρίας, θα σου προσφέρει πολίτικη μπουγάτσα με κρέμα, τυρί και σκέτο φύλλο. Αν δε θες μπουγάτσα μπορείς να φας ζαμπονοτυρόπιτα- από τα λίγα καταστήματα που ξέρουν πως γίνεται σωστά-, κασερόπιτα, κιμαδόπιτα, λουκανικόπιτα κ.α.

Εθν. Αντιστάσεως 20, Χαλάνδρι, 2106800460

ΜΑΜ-Μερακλήδες

Το ΜΑΜ είναι γνωστό για την τυρόπιτα του, αλλά στους Μερακλήδες στην Περικλέους και στη Σοφοκλέους θα βρεις μια από τις πιο ξακουστές μπουγάτσες στο κέντρο, με αφράτη κρέμα και λεπτό φύλλο.

Πανεπιστημίου 34 & Ιπποκράτους, Αθήνα, 2103619830.

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

Ένας Πόντιος μετρ της μπουγάτσας που το καταλαβαίνεις από το κόψιμο κιόλας, που είναι κλασσικά θεσσαλονικιώτικα σε κυβάκια. Η μπουγάτσα του με κιμά είναι το πιο εκλεκτό από τα προϊόντα του.

Πραξιτέλους 25, 2103225005

CRÈME ROYALE

Γνωστό για τις μοναδικές χειροποίητες γεύσεις, τις αυθεντικές συνταγές, τα αγνά υλικά, αλλά κυρίως για το μεράκι και την αγάπη να δημιουργούν γεύσεις όπως τον παλιό καλό καιρό. Μπουγάτσα γεμιστή με κρέμα, τυρί, κιμά και λουκάνικο είναι οι γεύσεις που έχουμε δοκιμάσει και βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά ότι θα σας κάνουν να το λατρέψετε. Αυτή με την κρέμα μπορεί να στην περιλούσει με σοκολατένια σος για να μη θες να φας μετά μπουγάτσα από αλλού.Έχει και πεϊνιρλί και τυρόπιτα κουρού.

Ελ. Βενιζέλου 136, Καλλιθέα, 2109512200 & Θεσσαλονίκης 149, Άνω Πετράλωνα

ΚΡΙΝΟΣ

Εδώ θα βρεις μια μπουγάτσα που το περηφανεύεται ότι είναι αυθεντική αθηναϊκή. Παρασκευάζεται με σφολιάτα, όπως στους φούρνους που μας μεγάλωσαν, φουσκωμένο με κρέμα, λεία και γλυκιά και ατεμάχιστη αφού εδώ την παίρνεις ολόκληρη και τετράγωνη.

Αιόλου 87, 2103216852

ΤΟ ΧΡΥΣΟ

Άλλο ένα της σχολής των Σερρών με φύλλο χοντρό, άρωμα από βούτυρο, γεμάτο με κρέμα σιμιγδαλένια, αφράτη και βελούδινη, με μπόλικη άχνη και κανέλα να το σκεπάζουν.

Ελ. Βενιζέλου 175, Κερατσίνι, 2104614212

ΧΑΤΖΗΣ

Κατευθείαν από την Θεσσαλονίκη, τα ζαχαροπλαστεία του Χατζή έφτασαν σε Σύνταγμα και Νέα Σμύρνη για να μας προσφέρουν από νωρίς το πρωί μπουγάτσα με κρέμα, τυρί ή κιμά (μην το επιχειρήσετε μετά το μεσημέρι, θα έχουν εξαντληθεί). Πλούσιο φύλλο, ισορροπημένη γέμιση που δεν λιγώνει και παραδοσιακός… τεμαχισμός σε εννιά κομμάτια, όπως συνηθίζεται στον Βορρά.

25ης Μαρτίου 27, Ν.Σμύρνη και Μητροπόλεως 5, Σύνταγμα

ΣΕΡΡΑΪΚΟΝ

Με οκτώ καταστήματα στην Αθήνα και άλλα τόσα σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, μέχρι και… Λονδίνο, το Σερραϊκόν προσφέρει (και σε delivery) αξιοπρεπέστατη μπουγάτσα με κρέμα, τυρί, σκέτη/φυλομέλι, κιμά, σπανάκι, σπανάκι-τυρί και σοκολάτα

Πηγή: Koolnews.gr

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share