Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Ένα τίμιο ελληνικό... bistro που αξίζει να ανακαλύψεις στο Κουκάκι!

20 Μαρτίου 2017
Ένα τίμιο ελληνικό... bistro που αξίζει να ανακαλύψεις στο Κουκάκι!

titi-profile Από την Τίτη Βελοπούλου
(tvelopoulou@dousiscom.gr)
fb-icon instagram



Είναι από αυτές τις περιπτώσεις των μαγαζιών που πέφτεις πάνω τους κατά τύχη και συνειδητοποιείς ότι βρίσκονται στην ίδια σου την πόλη κι όμως αδίκως δεν τα είχες ανακαλύψει νωρίτερα!



Κι έτσι κάπως μαθαίνεις ότι ο Προστάτης των μαγείρων είναι ο Ευφρόσυνος και ότι η... Φάμπρικά του (Η Φάμπρικα του Ευφρόσυνου) λειτουργεί από το 2015 στο Κουκάκι!



Εκεί συνάντησα τον Γιώργο Γκάτσο, παλιό γνώριμο από τις γευστικές μου αναζητήσεις Θεσσαλονίκη, που παρά τις σπουδές στη Θεολογία, τον κέρδισε η μαγειρική, ευτυχώς για εμάς!



Σε έναν χώρο που μαρτυρά το βιομηχανικό του παρελθόν και φέρει στοιχεία παλιού καφενείου (το κλασικό μωσαϊκό πάτωμα, τα μαρμάρινα τραπεζάκια, τα ράφια, γεμάτα ντόπια καλούδια έρχονται σε contrast με τους επιβλητικούς πολυελαίους από το σπίτι του Τίτου), πραγματοποιούμε ένα μοναδικό ταξίδι στις γεύσεις και τα αρώματα της Ελλάδας δοκιμάζοντας μερακλήδικες συνταγές που χαρακτηρίζονται από καθαρές γεύσεις την ώρα που οι πρώτες ύλες του προέρχονται από τη βιολογική λαϊκή αγορά και μικρούς παραγωγούς!



Στις σπεσιαλιτέ ανήκουν το μπιφτέκι, οι χειροποίητες πίτες, το Ισλί κεφτέ, ενώ σε καθημερινή βάση η μικρή κάρτα εμπλουτίζεται με πιάτα ημέρας -τη συγκεκριμένη μέρα ξεχώρισα τη πιπεροσαλάτα, το ψητό σύγκλινο Μάνης και τα σαρμαδάκια με αμπελόφυλλο!




Plus: Η μεγάλη ποικιλία σε εκλεκτά τυριά και αλλαντικά από όλη τη χώρα!

Στα συν η οινική λίστα που επιμελείται η σύζυγός του, sommelier Αθηνά Τσώλη, με ιδιαίτερες προτάσεις από μικρούς παραγωγούς αλλά και δικές της εμφιαλώσεις!



Info:

Διεύθυνση: Αναστασίου Ζιννη 34, Αθήνα 117 41

Tηλέφωνο: 21 0924 6354

Καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 13:00-23:00
Παρ-Σαβ 12:00-00:00


Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για τα εστιατόρια της πόλης, καθώς και υπέροχες νέες συνταγές; Τότε κάντε like στη σελίδα μας αποκλειστικά για θέματα γεύσης, στο Facebook

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Top