Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017

Βγαλμένο από την Σικελία του '50: Το ιταλικό εστιατόριο του Πειραιά που μας μαγεύει εδώ και 13 χρόνια

17 Μαρτίου 2017
Βγαλμένο από την Σικελία του '50: Το ιταλικό εστιατόριο του Πειραιά που μας μαγεύει εδώ και 13 χρόνια

Ένας από τους λόγους που τα βήµατά µας µας οδηγούν εδώ και 13 χρόνια στην Καστέλλα δεν είναι άλλος από την ιταλική trattoria Tοny Bonanno.

Και µπορεί η εξαιρετική πανοραµική θέα του στο Μικρολίµανο και τη φωταγωγηµένη αθηναϊκή «Ριβιέρα» να είναι βασικό θέλγητρο, όµως τόσο το φαγητό όσο και η διακόσµησή του, εµπνευσµένη από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και βγαλµένη λες και από κινηµατογραφικό σκηνικό της νότιας Ιταλίας και της Σικελίας του '50-'60, έχει κερδίσει πιστούς θαµώνες.

Λευκά τραπεζοµάντιλα, καθρέφτες-αντίκες, vintage έπιπλα από προσωπική συλλογή του ιδιοκτήτη, κεριά αναµµένα και ασπρόµαυρα κάδρα που απεικονίζουν γνωστούς µαφιόζους καταφέρνουν να µας ταξιδέψουν σε άλλη εποχή... Όσο για το φαγητό, φέρει αρώµατα και γεύσεις από την Κάτω Ιταλία, από γνήσιες, µαφιόζικες συνταγές.

Διαχρονικά πιάτα όπως το ριζότο tartuffo, Paccheri Bolognese, το πεντανόστιµο µπούτι κοτόπουλο, αλλά και το γλυκό banofee για το τέλος δεν απουσιάζουν ποτέ από την κάρτα του, ενώ ποζάρουν περήφανα δίπλα σε ένα λαχταριστό carpaccio και µια ζουµερή tagliata, αλλά και στην τραγανή pizza (δοκιµάστε οπωσδήποτε αυτή µε gorgonzola, speck και λάδι τρούφας) που προστέθηκε τελευταία. To δείπνο µας συνοδεύει µια «ψαγµένη» οινική λίστα και ιδιαίτερες µουσικές retro, jazz και oldies από έµπειρο DJ.

Ώρες: Καθηµερινά 19:00-01:00 (η κουζίνα), Κυριακή 12:00-01:00

Μέση τιμή κατ' άτομο: Από €25

Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το Tony's Bar. Για περισσότερα πατήστε εδω.

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για τα εστιατόρια της πόλης, καθώς και υπέροχες νέες συνταγές; Τότε κάντε like στη σελίδα μας αποκλειστικά για θέματα γεύσης, στο Facebook