Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτό είναι το νέο στέκι της αφρόκρεμας του θεάτρου!

30 Μαρτίου 2017 13:04
Αυτό είναι το νέο στέκι της αφρόκρεμας του θεάτρου!

Παραδεχτείτε το... Ποιος, έστω και για ένα φεγγάρι, δεν έβαλε σε δεύτερη μοίρα την περιοχή του για να γίνει θαμώνας σε άλλες αθηναικές πιάτσες.

του Γιώργου Παπαχατζή

Έτσι κι εγώ ομολογώ πως έχασα πολλά επι επεισόδια απ' όσα συνέβαιναν μόλις μερικά τετράγωνα κάτω από το σπίτι μου, εκεί στην Φωκίωνος Νέγρη και την πανέμορφη και mystique πλατεία Αγίου Γεωργίου.



Και ξαφνικά σε μια βραδινή βόλτα, αφού έκανα το καθιερωμένο χάζι μου στα art nouveau κτίρια-εναπομείναντα στολίδια του μεσοπολέμου, η χαρούμενη αύρα του #Κυβέλη με τράβηξε από μακριά.

Το νέο στέκι (αύριο σβήνει το πρώτο κεράκι του) ήταν ό,τι μας έλειπε. Ένας χαρούμενοςχώρος με κουζίνα και φιλοσοφία που ακροβατεί ανάμεσα σε μεζεδοπωλείο και εστιατόριο.



Η περιμετρική τζαμαρία που προσφέρει face to face θέα στην ολοζώντανη περαντζάδα της πλατείας, ο κόσμος που συνωστίζεται στα τράπέζια του από φοιτητές της ΑΣΟΕΕ μέχρι όλη την αφρόκρεμα του θεάτρου (δίπλα μου κάθονται γνωστοί ηθοποιοί και σκηνοθέτες) και πάνω απ' όλα το θεικό ταλαγάνι με μαρμελάδα, οι κολοκυθοκεφτέδες και το καλοψημένο συκώτι που μόλις δοκίμασα, μόλις μου έδωσαν την καλύτερη αφορμή για να επιστρέψω δυναμικά στα πάτρια γειτονικά εδάφη μου...!



Ωράριο: Τρίτη εώς Κυριακή από τις 12:00 εως κλείσιμο (delivery 12:00-01:00)

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share