Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μπριζολάκια με άφθονες πατάτες και μόλις 8 ευρώ, γίνεται; Ναι γίνεται!

23 Απριλίου 2017 18:45
Μπριζολάκια με άφθονες πατάτες και μόλις 8 ευρώ, γίνεται; Ναι γίνεται!

Βρήκαμε το πιο παραδοσιακό μπριζολάδικο της πόλης και το κάναμε στέκι. Εσύ θα πεις όχι;

Το σπίτι του κρεατοφάγου, το στέκι του καλοφαγά, ο «Παράδεισος» της μπριζόλας. Όπως θες πες το. Ο «Μινώταυρος» στην Αγία Βαρβάρα έγινε το μπριζολάδικο της καρδιάς μας από την πρώτη… δαγκωνιά και δηλώνουμε υπερήφανοι για τη νέα μας ανακάλυψη.

Οι πιο παλιοί γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται. Από το 1995 μέχρι το 2014, το μπριζολάδικο που έγινε θεσμός, βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ευριπίδου.

Για καλή μας τύχη, επέστρεψε σε νέα διεύθυνση και όπως ήταν αναμενόμενο (ξανα)κάνει θραύση!

Δεν είναι μήνας που άνοιξε και ήδη συζητιέται για τη γεύση και τις τιμές του. Έτσι, δε γινόταν παρά να δώσουμε το «παρών» και –ως γνωστοί κοιλιόδουλοι- να δοκιμάσουμε τα πάντα. Και όταν λέμε τα πάντα, το εννοούμε. Τα πιάτα είναι πολύ συγκεκριμένα, προσεγμένα και απολύτως παραδοσιακά, σαν τα έχεις ετοιμάσει μόλις στο τζάκι του σπιτιού σου.

Ας αρχίσουμε λοιπόν! Μερίδα χοιρινά μπριζολάκια. Απόλαυση.

Σε μια τεράστια πιατέλα έφτασαν τα ζουμερά, χορταστικά -ακόμα και στο μάτι-μπριζολάκια, σε μια μερίδα… 445 γραμμαρίων! Πιο νόστιμα δεν έχεις φάει. Οι έμπειροι λένε ότι το μυστικό είναι στο λαδολέμονο και το ψήσιμο, αλλά ποιος ξέρει;

Ραντεβού στο Κουκάκι! 27 Burgers και κοκτέιλς μπύρας περιμένουν να τα απολαύσετε…
Το πιο ζουμερό και πικάντικο κοτόπουλο θα το βρεις στον «Διογένη»!

Εκείνη την ώρα δεν το ψάξαμε και πολύ. Το καλύτερο; Η συγκεκριμένη μερίδα μας κόστισε 8 ευρώ. Καλά διαβάσατε. Το φιλέτο ψαρονέφρι (κατ’ εμέ το καλύτερο πιάτο) είχε 9 ευρώ.

Όταν αναρωτηθήκαμε, η διεύθυνση του μαγαζιού μας ενημέρωσε πως παρά την άριστη ποιότητα του φαγητού που μας σέρβιραν, δεν έχει σκοπό να αυξήσει τις τιμές της (το στέκι που λέγαμε…).

Δεν τελειώσαμε ακόμα φυσικά. Φάγαμε τα πάντα. Τζατζίκι, πατάτες, σαλάτες, χόρτα και το… απερίγραπτο μπουγιουρντί με ντομάτα, καυτερή πιπεριά και πεντανόστιμη φέτα.

Ούτε στο φρεσκοψημένο ψωμί αντισταθήκαμε. Κοινώς, σκάσαμε.

Αν το μετανιώσαμε; Σε καμία περίπτωση. Ο «Μινώταυρος» αξίζει στο έπακρο τη δοκιμαστική σας επίσκεψη, η οποία κατά 99.9% θα εξελιχθεί σε… εβδομαδιαία συνήθεια.

Όσο για τις τιμές; Με 30 ευρώ maximum ευχαριστιούνται κρέας και όλα τα συνοδευτικά με αναψυκτικά μαζί, δύο άτομα!

Τι άλλο να πούμε;

TAGS
 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share