Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα μέρη που θα φας το καλύτερο κρέας στην Αθήνα και μερικές ακόμη ενδιαφέρουσες προτάσεις για την Τσικνοπέμπτη!

15 Φεβρουαρίου 2017
Τα μέρη που θα φας το καλύτερο κρέας στην Αθήνα και μερικές ακόμη ενδιαφέρουσες προτάσεις για την Τσικνοπέμπτη!

Σου δίνουμε τις απαντήσεις στο... φλέγον ερώτημα αυτής της εβδομάδας: Πού θα φας το καλύτερο κρέας στην πόλη;;;

Ο πιο διάσημος χασάπης του πλανήτη έρχεται στην Αθήνα την Τσικνοπέμπτη! Πού θα τον βρεις και τι θα φας

Δείτε περισσότερα εδώ

Dry & Raw

Το κορυφαίο κρεοπωλείο της Αθήνας το... πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα, δημιουργώντας ένα ατμοσφαιρικό εστιατόριο με σχεδόν prive χαρακτήρα που φιλοδοξεί να γίνει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για τους meatlovers της πόλης.

Δείτε περισσότερα εδώ

Art Meat Bistro Clap the Restaurant

Η κουζίνα του Clap the Restaurant εξελίσσεται με το αναβαθμισμένο concept Art Meat Bistro ! Ο Σεφ Κίμων Λίγδας εμπνέεται από το μοναδικό bbq Μonolith και παρουσιάζει μία ξεχωριστή πρόταση με βάση εξαιρετικές ,απλές ή ιδιαίτερες κοπές κρεάτων ! Art meat bistro είναι η κεντρική ιδέα, και πάνω σ αύτη ο Σεφ δημιουργεί πιάτα απο Γαλλική πάπια, μαύρο χοίρο, χοιρινό Ιberico, Κρητικό αρνάκι, μοσχάρι blanck angus.

Δείτε περισσότερα εδώ

Telemachos Athens - Έχει στυλ meat & wine bistrot και πρόσφατα μας υποδέχεται στην ιστορική στοά στην Πανεπιστημίου. Εκεί που παλιά ήταν το «Cellier» και παλιότερα το «Απότσος», ο καινούριος «Τηλέμαχος» δίνει το στίγμα του, μεταφέροντας όλα τα... αριστουργηματικά κρέατα από τα ΒΠ στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, οποιαδήποτε επιλογή σε φαγητό μπορεί να συνδυαστεί με κάποια από τις 400-500 διαφορετικές ετικέτες κρασιού της σούπερ ενημερωμένης λίστας.

Δείτε περισσότερα εδώ

Base Grill

Τα δίδυμα αδέρφια Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος δημιούργησαν αυτό το ξεχωριστό εστιατόριο με σκοπό να κάνουν τη διαφορά. Και τα κατάφεραν. Φημισμένο στέκι, όχι μόνο του Μπουρναζίου αλλά ολόκληρης της Αττικής -από εδώ έχουν περάσει αρκετοί πρωταγωνιστές της εγχώριας showbiz-, για εξαιρετικά κρεατικά πρώτης επιλογής. Από τον κατάλογο θα επιλέξεις μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα και κόντρα φιλέτο. Στα plus, η ενημερωμένη λίστα κρασιών και μπύρας. (Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, tηλ. 210 5757455)


Χασαποταβέρνα Γαβρίλης

Παϊδάκια και φιλέτα της προβατίνας, μυρωδιές που σπάνε τη μύτη και πολλές ακόμη εκπλήξεις για τους κρεατόφιλους! (Χωριό Κουβαρά, Μαρκόπουλο, Αγ. Δημητρίου 47, τηλ. 6944 180 437)

Κρητικός

Η παραδοσιακή ταβέρνα της Κάντζας είναι ένας σταθερός προορισμός για ποιοτικό κρέας -σπαλομπριζόλα, σιδηρόδρομος κ.ά. (Αιόλου 49, Κάντζα, τηλ. 210 6659061)

Το Κρέας

Σε μία παλιά μονοκατοικία με υπέροχη ταράτσα και ευχάριστες μυρωδιές και αναμνήσεις στην καρδιά των Πετραλώνων, σε περιμένει το εναλλακτικό εστιατόριο με τολμηρές επιλογές από κρέατα, σαλάτες, ορεκτικά κ.α. (Δημοφώντος 96, Πετράλωνα, τηλ. 210 3247028)

Τσικνοπέμπτη με άρωμα Περού και Ιαπωνίας! Η πιο εναλλακτική πρόταση για την πιο κρεατοφαγική ημέρα του χρόνου!

Δείτε περισσότερα εδώ

Ζουμερή και νόστιμη Τσικνοπέμπτη στο By The Glass!

Δείτε περισσότερα εδώ

To Βlack Duck σου έχει την πιο ξεχωριστή πρόταση για τη φετινή Τσικνοπέμπτη

Δείτε περισσότερα εδώ

Τσικνοπέμπτη με δωρεάν κρέας! Σε ποιο μέρος της Αθήνας θα φάτε χωρίς να ξοδέψετε Ευρώ;

Δείτε περισσότερα εδώ

Yoleni’s Flagship store - Ένας πρότυπος πολυχώρος της Ελληνικής γαστρονομίας, το Yoleni's flagship concept store, άνοιξε τις πόρτες του στον αριθμό 9 της Σόλωνος για μια μοναδική γευστική εμπειρία με ελληνικά προιόντα υψηλών προδιαγραφών σε ένα φιλικό και οικείο περιβάλλον

Δείτε περισσότερα εδώ


Ο Βλάχος

Ζουμερά ολόφρεσκα μπριζολάκια, παραδοσιακές πίτες στα κάρβουνα και πλήθος άλλων σερβίρονται σε ένα φιλόξενο και λιτό περιβάλλον. (Καραμανλή 1 & 17 Νοέμβρη 11 Μελίσσια, τηλ. 210 6130672)

Κοzi's

Κρεατοφαγία με πινελιές... Νοτίου Αφρικής σε περιμένει στο εστιατόριο των Μελισσίων με λαχταριστά steaks και πεντανόστιμα burgers. (Παναγή Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, τηλ. 210 8101584)

Butcher Shop

Εδώ το καλό φρέσκο, ελληνικό -από φάρμες στη Λάρισα και την Πιερία συγκεκριμένα- βιολογικό κρέας! Έχετε ακούσει τόσα καλά στα 4 χρόνια λειτουργίας του, που οι περιττές συστάσεις δεν χρειάζονται. Ο Ιωσήφ -ο Τούρκος... έγκλειστος στην κουζίνα χασάπης- φροντίζει ώστε το κεμπάπ να γράφει ιστορία, ενώ η 450 γρ. (!) σπαλομπριζόλα του αποτελεί must. (Περσεφόνης 19, Γκάζι, τηλ. 210 3413440)

Μυρτιά

Οι τεράστιες, όσο και ποιοτικές, μερίδες της ταβέρνας της Νέας Σμύρνης την έχουν κάνει γνωστή σε όλη την πόλη. Στα plus oι πολύ προσιτές τιμές και οι θαυμάσιοι λουκουμάδες για επιδόρπιο! (Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9370708)

Argentina

Το απόλυτο πάντρεμα ελληνικής και αργεντίνικης κουζίνας συνδυασμένο με την εξοχική τοποθεσία συνθέτουν το «Argentina» στο Μαραθώνα. Θέλεις ένα γευστικό ταξίδι μέχρι την... Αργεντινή; Το φτιαγμένο από πέτρα περιβάλλον με τις αργεντίνικες επιρροές, το μεγάλο τζάκι δύο όψεων, οι ήχοι του tango και το καλοψημένο μοσχαρίσιο κρέας θα σε μεταφέρουν νοερά στη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Δοκίμασε καλοψημένα spare ribs, την τεραστίων διαστάσεων ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα συνδυασμένη με σος bbq, αλλά και διάφορους εκλεκτούς ελληνικούς μεζέδες και σαλάτες. (Μπιτάκου 3, Καλέτζι Μαραθώνα, τηλ. 22940 66476, 22940 67814)


Τηλέμαχος

Κρεατοφαγική πανδαισία με gourmet πινελιές. Η άλλη πρόταση του Τηλέμαχου, με εναλλακτικούς τρόπους ψησίματος και μπαρόκ ύφος στη διακόσμηση. (Φραγκοπούλου 19, Κ. Κηφισιά, Κηφισιά, τηλ. 2108077468)

Bar.B.Q.

Μεγάλος κατάλογος σε ψητά και μαγειρευτά κρεατικά. (Ελευθερίου Βενιζέλου 46, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9319675)

Κρεατοπωλείον -ή Μeat Μarket

Αποφάσισε να κάνει τη διαφορά κι ο κόσμος δείχνει να το προτιμά. Σε μια μεγάλη αίθουσα με μοντέρνο ύφος, θα ενδώσεις σε ένα μενού για τους λάτρεις του κρέατος. Μπορεί να μην έχει μεγάλη ποικιλία στα κυρίως, τουλάχιστον όση στα ορεκτικά, όμως οι συνταγές είναι απλές, γνώριμες και νόστιμες. (Ακτή Θεμιστοκλέους 68, Πειραϊκη, τηλ. 2104520720)

Τα μπριζολάκια του Τέλη

Ο Τέλης στην Ευριπίδου ψήνει ασταμάτητα μπριζολάκια τα τελευταία 35 χρόνια. Είναι ο καλύτερος του είδους και αυτό το ξέρουν καλά οι παλιοί ξενύχτες, οι αθηναϊκές κούρσες και η Βαρδινογιάννη. Κρέας χοιρινό, μεσαίου μεγέθους που θα μπέρδευες για παϊδάκι, λεπτοκαμωμένο και καλοψημένο στα κάρβουνα, με σάρκα ζουμερή. Αυτό είναι το περιβόητο μπριζολάκι του ‘Τέλη' της οδού Ευριπίδου, το μεζεκλίκι που άφθονο γέμιζε πιατέλες την ‘χρυσή εποχή' του Ψυρρή και που σήμερα απόμεινε καταφύγιο μερακλήδων στην πιο ξεχασμένη γωνιά της πόλης. (Τέλης, Ευριπίδου 86 και πλάτεια Κουμουνδούρου)

Πιπεράκι

Το μεζεδοπωλείο- ρακάδικο σε υποδέχεται από τον περασμένο Αύγουστο, όταν και έκανε... ντεμπούτο στην Πλατεία Αναλήψεως, σε ένα ζεστό και σπιτικό σκηνικό για να σου προσφέρει απολαυστικούς μεζέδες. (Εθνικής Αντιστάσεως 31, Πλατεία Αναλήψεως, τηλ. 211 4030583)

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για τα εστιατόρια της πόλης; Κάντε like στην σελίδα της κατηγορίας ΓΕΥΣΗ στο Facebook

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share