Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πάσχα με ελάχιστα ευρώ: 10 μοναδικά ταβερνάκια και κουτούκια της Αθήνας για να γιορτάσετε με μηδαμινό κόστος!

Ιδανικές προτάσεις για Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα στην Αθήνα!

4 Απριλίου 2018 12:53
Πάσχα με ελάχιστα ευρώ: 10 μοναδικά ταβερνάκια και κουτούκια της Αθήνας για να γιορτάσετε με μηδαμινό κόστος!

To Mεγάλο Σάββατο και η Κυριακή του Πάσχα είναι "αφιερωμένη" στο καλό φαγητό και στην καλή παρέα, καθώς με τον τρόπο αυτό γιορτάζεται η Ανάσταση του Ιησού και το τέλος 40 ημερών νηστείας. Πάντως, επειδή δεν έχουν όλοι την τύχη η τη δυνατότητα να περάσουν αυτές τις στιγμές σπιτικά και με την οικογένεια, σας παρουσιάζουμε τα μέρη εκείνα στην πρωτεύουσα όπου μπορείτε να γιορτάσετε τις στιγμές αυτές, με το μικρότερο δυνατό κόστος και την κορυφαία ποιότητα.

Δείτε τα στο AthensMagazine.gr:

Ταβέρνα του Ψαρρά

Το πιο παλιό εστιατόριο της Πλάκας συνεχίζει να υποδέχεται τους φίλους της καλής, παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, με έμφαση στην ποιότητα της γεύσης και της εξυπηρέτησης. Για περισσότερες από δύο δεκαετίες, η Ταβέρνα του Ψαρρά αποδεικνύει έμπρακτα ότι η περιοχή της Πλάκας έχει να προσφέρει πολύ περισσότερα από «τουριστικές» προτάσεις, με την εγγύηση του Ομίλου Βλάση Σταθοκωστόπουλου. Η παραδοσιακή ταβέρνα προτιμάται από εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτικού, επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού χώρου, ενώ προσελκύει κάθε ηλικία που αποζητά την αυθεντική γεύση.

Δείτε περισσότερα εδώ

Κουτούκι Παλιά Ιστορία

Το κουτούκι αυτό είναι μια οικογενειακή υπόθεση. Δυο γενιές ασχολήθηκαν με μεράκι και αγωνίστηκαν για να πάρει αυτό το μαγαζί τη φήμη που έχει πάρει. Η λειτουργία του ξεκίνησε από το 1973 ως παραδοσιακό μαγειρείο και αργότερα πέρασε από το θείο στους τρεις ανιψιούς. Τα τρία αδέλφια, ο Χάρης, ο Λευτέρης και ο Μιχάλης Τσουρουνάκης, γέννημα θρέμμα Χολαργιώτες, ανακαίνισαν το μαγειρείο και το μετέτρεψαν σε έναν πολύ φιλικό και ζεστό χώρο και επέλεξαν συνταγές απ' όλη την Ελλάδα τους για να προσφέρουν στους πελάτες τους μοναδικές γεύσεις.

Δείτε περισσότερα εδώ

Το Κουτούκι του Γρίλλη

Με μικρασιατική καταγωγή και ρίζες από την όμορφη Νάξο ο παππούς Γρίλλης εγκαταστάθηκε στον Ταύρο πριν μερικές δεκαετίες. Ένα μέρος του σπιτιού γέμισε βαρέλια και φήμη για καλό κρασί. Στη χαμηλή ξύλινη σκεπή και στη στόφα που σιγόκαιγε ψήνοντας ψωμί, υποδέχονταν τον κόσμο της εποχής, θαμώνες της ταβέρνας και του μεζέ.

Δείτε περισσότερα εδώ

Δράμι

Αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πρόταση στην-παρεξηγημένη- Αγία Βαρβάρα για φαγητό είναι το παραδοσιακό μεζεδοπωλείο Δράμι. Παραπέμπει σε παλιό μπακάλικο με όμορφο και περιποιημένο χώρο, με εξαιρετικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, που έρχονται κοντά σου από το φιλικό προσωπικό, και μάλιστα σε δελεαστικές τιμές!

Δείτε περισσότερα εδώ

Κυβέλη

Από τον Μάρτιο του 2016 μια νέα πρόταση γεύσης έχει κάνει την εμφάνισή της στην πιο... θεατρική ίσως γειτονιά της Αθήνας. Στην πλατεία Αγίου Γεωργίου λοιπόν σε υποδέχεται η Κυβέλη, με ένα ξεχωριστό πάντρεμα γεύσεων και αρωμάτων που αγγίζει τις αισθήσεις και τη μνήμη μας. Εδώ η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα συναντά τις άψογες πρώτες ύλες προσφέροντας μια ανεξίτηλη γευστική παλέττα, με επιλογές ανάμεσα σε πιάτα κατσαρόλας ή φούρνου αλλά και ανάμεσα σε κρύους ή ζεστούς μεζέδες.

Δείτε περισσότερα εδώ

Δίπορτο

Αν δεν την ξέρεις, το σίγουρο είναι ότι θα την προσπεράσεις. Στο υπόγειο του νεοκλασικού κτηρίου στη γωνία Σωκράτους και Πλατείας Θεάτρου, στην Κεντρική Αγορά της Αθήνας, βρίσκεται μια από τις παλιότερες ταβέρνες· το Δίπορτο.

Όταν το 1991 ο κος Μιχάλης άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στην ταβέρνα, η ευθύνη της λειτουργίας της πέρασε στα χέρια του Δημήτρη Κολιολιού (γνωστού και ως κυρ Μήτσος) που εργαζόταν δίπλα στον μέντορά του από 12 ετών. Ο κόσμος ποικίλλει. Εδώ θα συναντήσεις από καλλιτέχνες και συνταξιούχους (θαμώνες από τα παλιά), μέχρι κατοίκους των βορείων προαστίων και τουρίστες. Το μενού... λιτό. Φασολάδα, φάβα, τηγανητά ψάρια και ρετσίνα από τα βαρέλια που βρίσκονται στο χώρο.

Δείτε περισσότερα εδώ

Ειδικόν

Βγαλμένο λες και από σκηνικό παλιάς ελληνικής ταινίας το Ειδικόν είναι η τελευταία αυθεντική μπακαλοταβέρνα στον Πειραιά! Ήταν το 1920 όταν ο κος Αριστείδης, πατέρας του σημερινού ιδιοκτήτη, άνοιξε το συγκεκριμένο μαγαζί στην καρδιά του Πειραιά και σέρβιρε χύμα ρετσίνα δικής τους παραγωγής με διάφορα μεζεδάκια, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούσε και ως κλασικό μπακάλικο! Σήμερα ο γιός του Αποστόλης και ο εγγονός του Αριστείδης σε πείσμα των καιρών το διατηρούν έτσι ακριβώς όπως ήταν... ένα στέκι που αποπνέει αύρα Παλιάς Αθήνας! Ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ρετρό πλακάκια, και ράφια γεμάτα από είδη καθημερινής χρήσης και πρώτης ανάγκης που ήρθαν όμως να καλύψουν πλέον τα σύγχρονα supermarket.

Δείτε περισσότερα εδώ

Τα Μπακαλιαράκια του Δαμίγου

Μόλις κατέβεις τα σκαλάκια που οδηγούν στη θρυλική ταβέρνα του Δαμίγου, στην οδό Κυδαθηναίων στην Πλάκα, γνωστή και ως Τα Μπακαλιαράκια, θα μεταφερθείς πίσω στο χρόνο και πιο συγκεκριμένα στο 1925. Εκείνη τη χρονιά τα ηνία της ανέλαβε ο παππούς Γιώργος Δαμίγος -η ταβέρνα λειτουργεί από το 1865- μετατρέποντάς την σε... ναό των γεύσεων. Η φήμη της έχει κάνει το γύρο της Αθήνας με τα μπακαλιαράκια σκορδαλιά και τη φάβα Σαντορίνης να παίζουν, μέχρι σήμερα, πρωταγωνιστικό ρόλο στο μενού και τις προτιμήσεις των πελατών.

Δείτε περισσότερα εδώ

Μπαϊρακτάρης (από το 1879)

Πλ. Μοναστηρακίου 2, Μοναστηράκι, Τ. 210 3213036

Έχει ταυτιστεί µε το παραδοσιακό σουβλάκι στην Αθήνα. Ξεκίνησε ως ταβέρνα από το 1879, ενώ το 1980 πέρασε στην ιδιοκτησία του Σπύρου Μπαϊρακτάρη. Από τότε έγινε σηµείο συνάντησης πολιτικών και καλλιτεχνών – το έχουν προτιµήσει πολλοί από το διεθνές jet set (οι σχετικές φωτογραφίες που κοσµούν τους τοίχους του είναι πειστήρια της µεγάλης ιστορίας του!) και αποτελεί ακόµα απαραίτητη στάση για κάθε τουρίστα της πρωτεύουσας. Καθηµερινά 08:00-04:00.

Διόσκουροι

Αδριανού 39, Αδριανού 37 & Nίσσου 1, Μοναστηράκι, Τ. 210 3253323 & Διοσκούρων 13, Πλάκα, Τ. 210 3219607

Από το 1934 το παραδοσιακό αυτό µεζεδοπωλείο ξεκίνησε ως καπηλειό, για να εξελιχθεί τελικά από το 1975 σε ένα πρωτοπόρο για την εποχή του καφενείο. Στα τραπεζάκια του έχουν καθίσει πολιτικοί, καλλιτέχνες αλλά και ξένοι celebrities. Εδώ δεν ακούστηκε ποτέ µουσική (ούτε και ραδιόφωνο), ενώ για πολλά χρόνια σέρβιρε αποκλειστικά ελληνικό καφέ – έπειτα από πολύ καιρό ήρθαν ο φραπέ και ο espresso. Η τοποθεσία, ο επαγγελµατισµός αλλά και η ποιότητα το καθιστούν κλασική αξία για καφέ, ποτό αλλά και φαγητό! Καθηµερινά 08:00-19:00 (χειµώνα) & 08:00-02:00 (καλοκαίρι).

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share