Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018

Μελομακάρονα & κουραμπιέδες: Πού θα βρεις τα καλύτερα στην Αθήνα;

Είμαστε εδώ για εσας!

7 Δεκεμβρίου 2018 16:20
Μελομακάρονα & κουραμπιέδες: Πού θα βρεις τα καλύτερα στην Αθήνα;

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, η πόλη «βάζει» τα γιορτινά της και όλοι έχουμε μπει ήδη για τα καλά στο πνεύμα των εορτών. Γιορτινές μουσικές, στολισμένα δέντρα, ζεστά ρούχα και φυσικά πολλά γλυκά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την πιο αγαπημένη και πολυαναμενόμενη γιορτή μικρών και μεγάλων! Και τι πιο σημαντικό από την προετοιμασία των χριστουγεννιάτικων τραπεζιών από τα παραδοσιακά μας γλυκίσματα που κάθε σπίτι πρέπει να έχει; Το eirinika.gr έψαξε για εσάς τους καλύτερους κουραμπιέδες και τα νοστιμότερα μελομακάρονα των ζαχαροπλαστείων της Αθήνας. Τρέξτε να δοκιμάσετε!

ΑΛΕΑ

Το cozy ζαχαροπλαστείο του Ψυχικού βρίσκεται στην Λ. Κηφισίας 258 και σερβίρει τα πάντα: Από αλμυρά εδέσματα και καφέ μέχρι πεντανόστιμα γλυκά για το οποία φημίζεται!Μην ξεχάστε να δοκιμάσετε τη double mousse τους, ένα πραγματικά ωραίο, ελαφρύ και μυρωδάτο γλυκό πρώτης γραμμής, με γεμάτες γεύσεις και χαρακτηριστικές πορτοκαλένιες νότες. ( Τηλ. 210 6748510)

Τόσο τα μελομακάρονα όσο και οι κουραμπιέδες της Αλέας είναι χειροποίητα, τα βρίσκουμε σε μπουκίτσες , ενώ φτιάχνονται με βούτυρο καλύτερης ποιότητας.

ΜΕΛΙΣΣΑ

Η Μέλισσα είναι ένα από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία των Δυτικών προαστίων που ασχολείται κυρίως με γαλλική ζαχαροπλαστική. Βρίσκεται στο Περιστέρι στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου 43 και όπως οι ίδιοι μας λένε «κάθε γλυκό έχει την δική του γεύση, σοκολάτα και ιστορία».

Τα μελομακάρονα φτιάχνονται με το καλύτερο βούτυρο γάλακτος, ενώ οι κουραμπιέδες είναι με καβουρντισμένο αμύγδαλο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Τα ζαχαροπλαστεία «Κωνσταντινίδης» είναι αλυσίδα καταστημάτων με μικρασιατική ιστορία και τεράστια εμπειρία στον χώρο της ζαχαροπλαστικής. Απο το 1992, που άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην Αθήνα δεν σταματάει να μας εκπλήσσει και να μας γλυκαίνει με τις πεντανόστιμες δημιουργίες του. Τεράστια επιτυχία το μιλφέιγ τους και η τούρτα προφιτερόλ. Αυτό όμως που τα έχει κάνει ξεχωριστά είναι η πελατοκεντρική τους άποψη, με τη γρήγορη εξυπηρέτηση, ενώ τα γλυκά φτιάχνονται τη στιγμή της παραγγελίας και μπροστά στον πελάτη!

Τα μελομακάρονα του «Κωνσταντινίδη» δεν μας λιγώνουν καθώς δεν έχουν καθόλου σιμιγδάλι και οι κουραμπιέδες τους έχουν μέσα ολόκληρα αμύγδαλα. Και τα δύο είναι χειροποίητα και τα βρίσκουμε τόσο σε μπουκίτσες όσο και σε μισοφέγγαρα.

FRESH

Πρόκειται για μια αρκετά γνωστή αλυσίδα ζαχαροπλαστείων με εκπληκτικά γλυκίσματα. Ο κόσμος τρέχει να δοκιμάσει κάθε λογής γλυκό, ενώ τεράστια επιτυχία έχουν η μαύρη σοκολάτα τους, καθώς και η λευκή με ξύσμα πορτοκαλιού.

Μην διστάσετε να δοικιμάσετε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα τους. Απλά πεντανόστιμα!

ΤΕΡΚΕΝΛΗΣ

Ο Θεσσαλονικιός ζαχαροπλάστης που έχει ξετρελάνει όλη την Ελλάδα με τα τσουρέκια του βρίσκεται και στην Αθήνα να μας ενθουσιάσει με τις γλυκές δημιουργίες του. Μην ξεχάσετε να πάρετε για τον δρόμο το απίστευτο τσουρέκι με κάστανο και λευκή σοκολάτα.

ΝΑΝΑ ΓΙΩΤΗ

Τα καταστήματα «Νανα Γιώτη» ξεκίνησαν από το 1996, από ένα μικρό μαγαζάκι στα Βριλήσσια. Με πολύ ιδιαίτερη φιλοσοφία και αισθητική, σταθερή σε όλη την πορεία και με γνώμονα την ποιότητα έχουν προσπαθήσει και επιτύχει να μην βιομηχανοποιηθούν γι’ αυτό και όλα αυτά τα χρόνια το άνοιγμα ενός νέου καταστήματος γίνετε μετά από σκέψη και με μεγάλη προσοχή. Οι συνταγές τους είναι «κλεμμένες» από τις γιαγιάδες, τις μαμάδες και φίλες από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Το εργαστήριο, το οποίο λειτουργεί στα Βριλήσσια, μοιάζει με μια μεγάλη κουζίνα σπιτιού. Με απλές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας. Τα γλυκά έχουν όσο το δυνατόν λιγότερη ζάχαρη, μη υδρογονωμένα φυτικά βούτυρα για την ελαχιστοποίηση των Τράνς Λιπαρών για λιγότερη χοληστερίνη.

Δοκιμάστε τους φανταστικούς εκπληκτικούς κουρεμπιέδες τους και τα μελομακάρονά τους με την παραδοσιακή τους σπιτική γεύση και δεν θα χάσετε!

ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ

Η εταιρεία Παπασπύρου ήταν από την δεκαετία του ’50 έως εκείνη του ’70 συνώνυμη με το καλό παγωτό. Όλοι θυμούνται το περίφημο παρφέ κρέμα και σοκολάτα. Ήταν η πρώτη που εισήγαγε τα χάρτινα κυπελάκια με το ξύλινο κουταλάκι, ενώ μέχρι και σήμερα παραμένει ένα από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα . Κατά την επίσκεψή σας, πρέπει οπωσδήποτε να γευτείτε το ιταλικό τους πανετόνε!

Οι πεντανόστιμοι κουραμπιέδες και τα ανεπανάληπτα μελομακάρονα βρίσκονται τόσο σε κανονικό όσο και μίνι μέγεθος. Ιδιαίτερα ξεχωριστά είναι τα μελομακάρονα που φτιάχνονται με θυμαρίσιο μέλι από την Κάσσο, αλλά και οι κουραμπιέδες που είναι ζυμωμένοι στο χέρι με φρέσκο βούτυρο και αυγά.

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για τα εστιατόρια της πόλης; Κάντε like στην σελίδα της κατηγορίας ΓΕΥΣΗ στο Facebook

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο Τραβόλτα είναι παντός καιρού και... μερακλής: Μια από τις καλύτερες ψαροταβέρνες της πόλης

Ο Τραβόλτα είναι παντός καιρού και... μερακλής: Μια από τις καλύτερες ψαροταβέρνες της πόλης

Borsalino: Όλοι θα... βγάλουν το καπέλο στο νέο bar της Κολοκοτρώνη!

Borsalino: Όλοι θα... βγάλουν το καπέλο στο νέο bar της Κολοκοτρώνη!

Μια νόστιμη ιστορία που ξεπερνά τα 110 χρό­νια: Ένα από τα εμβληματικότερα ζα­χα­ρο­πλα­στεί­α της Αθήνας!

Μια νόστιμη ιστορία που ξεπερνά τα 110 χρό­νια: Ένα από τα εμβληματικότερα ζα­χα­ρο­πλα­στεί­α της Αθήνας!

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share