Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Από τις γειτονιές του Τόκυο… στο Κολωνάκι: Mια ιαπωνική gastropub που ξέρει πώς να σε κερδίσει

17 Νοεμβρίου 2016
Από τις γειτονιές του Τόκυο… στο Κολωνάκι: Mια ιαπωνική gastropub που ξέρει πώς να σε κερδίσει

Από τον Μπάμπη Δούκα
([email protected])

Tι συμβαίνει όταν μια γειτονιά του Τόκυο συναντά μια… ταινία του Ταραντίνο στο Κολωνάκι; Το Izakaya! Το εστιατόριο του Γιάννη Μωράκη μας συστήνεται εδώ και περίπου ένα χρόνο στην οδό Λεβέντη της πάντοτε updated γειτονιάς, στην καρδιά της Αθήνας.

Και αν η περσινή σεζόν ήταν ένα διάστημα γνωριμίας, η φετινή αναμένεται να είναι αυτή της γευστικής απογείωσης, χάριν πάντα στις εμπνεύσεις και τα καλοφτιαγμένα πιάτα του σεφ Πολυχρόνη Δαμαλά και της ομάδας του.

Αρχικά, αμέσως μόλις περάσεις την πόρτα του Izakaya σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον οι ιαπωνικές αφίσες (λες και είναι βγαλμένες από το... Kill Bill), τα σιδερένια φωτιστικά -κλουβιά και η open kitchen - στοιχεία που ξεχωρίζουν στην διακόσμηση (με την υπογραφή του Γ. Παντελούκα). Όσον αφορά την ατμόσφαιρα σου αποπνέει μια urban & casual chic αίσθηση, πέρα από τον -ούτως ή άλλως- απαραίτητο εξωτισμό. Όλα αυτά λοιπόν σε προετοιμάζουν με τον καλύτερο τρόπο γι αυτό που κάνει το Izakaya πραγματικά να ξεχωρίζει και δεν είναι άλλο από την κουζίνα του.

Ο Χρόνης Δαμαλάς λοιπόν δημιουργεί ένα ακόμη θαυμάσιο μενού με fusion -ασφαλώς- στοιχεία. Ξεκινώντας οπωσδήποτε πρέπει να "τιμήσεις" τα πικάντιμα edamame σωτέ που δίχως υπερβολη είναι από τα καλύτερα που σερβίρονται στα εστιατόρια της πόλης. Από εκεί και πέρα εξαίρετο είναι το σχεδόν... εθιστικό τηγανητό καλαμάρι, με μαρμελάδα τσίλι, κόλιανδρο και λάϊμ που, πίστεψέ με, αφού το δοκιμάσεις θα το νοσταλγείς, παρότι ακούγεται -και είναι- ένα πολύ απλό πιάτο.

Περνώντας πιο κάτω στο μενού σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να απουσιάσουν από το τραπέζι σου τα τάκος με ταρτάρ σολομού και αβοκάντο καθώς και τα gyoza dumplings με μανιτάρια shiitake, λάχανο και τζίντζερ! Eξίσου θελκτική και νόστιμη επιλογή το πικάντικο ceviche με hamachi κόλιανδρο, τσίλι και γιούζου λάιμ. Πριν δοκιμάσεις το καλοφτιαγμένο σούσι ακόμη, μπορείς να προτιμήσει και τα stir fried udon noodles με μοσχάρι, τσίλι και μπρόκολο!

Το μενού συνοδεύει μια εξαιρετική επιλογή σε ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα αλλά και θαυμάσια cocktails που φέρουν την υπογραφή του Σπύρου Κερκύρα.

Info

Λεβέντη 5, Κολωνάκι, τηλ. 210 724 4406

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για τα εστιατόρια της πόλης; Κάντε like στην σελίδα της κατηγορίας ΓΕΥΣΗ στο Facebook

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο Τραβόλτα είναι παντός καιρού και... μερακλής: Μια από τις καλύτερες ψαροταβέρνες της πόλης

Μια νόστιμη ιστορία που ξεπερνά τα 110 χρό­νια: Ένα από τα εμβληματικότερα ζα­χα­ρο­πλα­στεί­α της Αθήνας!

Πεντανόστιμο και... value for money: Πού θα βρεις το καλύτερο γαλακτομπούρεκο της Αθήνας

Nikkei: Γευστική απογείωση στο Κολωνάκι

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share