Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

Εστιατόριο Aioli

30 Μαΐου 2010
Εστιατόριο Aioli

Βολευτήκαμε και πέσαμε με τα μούτρα στην ανάγνωση του καταλόγου -η ώρα είχε περάσει και πεινούσαμε- κι αμέσως κατάλαβα ότι το μεράκι και η φροντίδα της Δέσποινας εκφραζόταν μέσα από την ιταλο-γαλλική γαστρονομική κουλτούρα.

Μέχρι να παραγγείλουμε, στο τραπέζι μας έφτασε μια ξύλινη βάση με ζεστά μοσχομυριστά ζυμωτά ψωμάκια που συνοδεύονταν από 2-3 πράσινες και υπόπικρες ελίτσες, μια δροσερή σαλτσούλα ντομάτας, γιαουρτοτυράκια και την περίφημη σπιτική aioli.

Ξετρελαθήκαμε με τα γεμισμένα με φρέσκια ρόκα και ραντισμένα με μπαλσάμικο κανόλι παρμεζάνας, που μας έβγαλαν επιτέλους από τη ρουτινιάρικη σαλάτα ρόκα παρμεζάνα, και με το αφράτο «σπιτικό» σουφλέ ρικότας με πανσέτα και σάλτσα λεμονιού, που έχανε πόντους σαφώς σε εμφάνιση, αλλά όχι σε γεύση... Γαστρονομική  ρουστίκ, εκφραστικότητα αποπνέει η συνταγή της πίτσας με το φύλλο κρούστας, τη λιωμένη μοτσαρέλα, τη ντοματούλα και τις ελιές.

Η κομψά πιπεράτη χοιρινή θα έλεγα ότι θέλει ακόμα δούλεμα ως πιάτο και οι μάλλον μέτριες εντυπώσεις που μας άφησε, εξαφανίστηκαν μπροστά στα βελούδινα θεϊκά σε γεύση ραβιόλια αστακού με σάλτσα γαρίδας. Ζουμερές και μεστές από γήινη νοστιμιά οι παπαρδέλες με πλούσια σάλτσα μανιταριών. Η τέλεια σαλάτα villagio συγκεντρώνει όλα τα καλούδια της Μεσογείου, τρυφερά μαρούλια, ντομάτα, κουκουνάρι, χειροποίητα κρουτόν από αληθινό ψωμί, αγκινάρες και παρμεζάνα.

Τα γλυκά είχαν μια εξίσου μαμαδίστικη νότα. Από την πάβλοβα με φράουλες μέχρι τα καραμελωμένα μήλα με παγωτό κανέλλας, σε έκαναν να χωθείς ακόμα πιο άνετα στον λουλουδάτο καναπέ σου και να σκεφτείς ότι η παράκαμψη από την πεπατημένη και πηγμένη παραλιακή, άξιζε τον κόπο.... για ένα τόσο cozy εστιατόριο.

Tip: Η κράτηση ειδικά κάθε Παρασκευή και Σάββατο είναι υποχρεωτική.

Τιμή: περίπου €30 με κρασί

Ανοιχτά Δευτ.-Παρ. 19:00-01:00, Σάβ. από τις 13:00.

(Αρτέμιδος 9, Γλυφάδα, τηλ. 210 8940181)