Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Τα σχολεία της Μακεδονίας είπαν "όχι" στις καταλήψεις!

Μικρό ποσοστό έκλεισε...

5 Δεκεμβρίου 2018 18:57
Τα σχολεία της Μακεδονίας είπαν

Η ΔΑΚΕ μιλούσε για "αριστερούς καθηγητές που υπερασπίζονται την εκχώρηση της Μακεδονίας". "Παρά την οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια τους, η τεράστια επιχείρηση που οργάνωσαν για τις 29/11 απέτυχε" τονίζουν οι εκπαιδευτικοί της Αγωνιστικής Παρέμβασης που ανήκουν στην Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το κείμενο που έστειλαν στο alfavita.gr.

Μικρή η συμμετοχή των μαθητών αφού μόλις το 30% των σχολείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης κινητοποιήθηκε από τη Χ.Α. τονίζουν στην ανακοίνωσή τους ενώ καταγγέλλουν το ακροδεξιό παραλήρημα της ΔΑΚΕ.

Η ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης της Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ με ανακοίνωση του έχει ήδη πάρει θέση απέναντι στην προσπάθεια της Χ. Α. κι άλλων ναζιστικών ομάδων να σπείρουν το δηλητήριο και το μίσος του φασισμού στα σχολεία και στους μαθητές μας με πρόσχημα το Μακεδονικό ζήτημα.

Παρά την οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια τους, η τεράστια επιχείρηση που οργάνωσαν για τις 29/11 απέτυχε. Τα σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης που με την καθοδήγησή τους δεν λειτούργησαν ήταν 30% του συνόλου των σχολείων, ενώ η συγκέντρωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, παρά την ενίσχυση από ενηλίκους, δεν ξεπέρασε τα 1000 άτομα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε κρίση πανικού ο Χρήστος Φερεντίνος!

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών καταδεικνύουν την ανάγκη και το χρέος να αποκαλύψουμε το φασιστικό και εθνικιστικό σχεδιασμό και τους κινδύνους που φέρνει. Ως εκπαιδευτικοί και παιδαγωγοί οφείλουμε να υπερασπιστούμε το σχολείο από το δηλητήριο του εθνικισμού και του φασισμού. Να μην γίνουν οι μαθητές μας υλικό για να ξεπλυθούν πολιτικά οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα. Να μην επιτρέψουμε η πατριδοκαπηλία και η εθνικιστική τύφλωση να σπείρουν το διαιρετικό μίσος ανάμεσα στους μαθητές μας και να επιβάλλουν τη ρατσιστική στοχοποίηση μεταναστών.

Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα να δείξει τα δημοκρατικά της αντανακλαστικά και να απομονώσει τις φωνές μίσους εναντίον ανθρώπων και λαών.

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι τα μέτρα που κουρελιάζουν τα όνειρα και το μέλλον της νεολαίας και της στερούν την ελπίδα, η διαρκής λιτότητα, φτώχεια και το χτύπημα μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων, η αμάθεια και η πολιτιστική παρακμή που προώθησαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων (η σημερινή και στο όνομα της αριστεράς) είναι το καλύτερο λίπασμα στο έδαφος του εθνικισμού.

Καταγγέλλουμε το ακροδεξιό παραλήρημα της παράταξης της ΔΑΚΕ και την προσπάθειά της να εμπλέξει τους μαθητές και τα σχολεία στον πολιτικό σχεδιασμό της ΝΔ. Φτάνουν στο σημείο σε κεντρική τους ανακοίνωση να καλούν τους μαθητές να «δυναμώσουν την αντίδρασή τους στην ΑΡΙΣΤΕΡΑ» και μιλούν για «αριστερούς καθηγητές που υπερασπίζονται την εκχώρηση της Μακεδονίας».

Με ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει πανελλήνιο σάλο καθώς ταυτίζεται με ανάρτηση του βουλευτή και υπαρχηγού της Χ. Α. Χρήστου Παππά. Δεν μας εκπλήσσουν. Μετά τις επανειλημμένες αναφορές τους σε λαθρομετανάστες, την αντίδραση σε κάθε κίνηση αλληλεγγύης του σωματείου, είτε είναι πρόσφυγες, είτε απολυμένοι εργαζόμενοι, την αμφισβήτηση του πατριωτισμού όποιου δε συμφωνεί μαζί τους, η ταύτιση με ακροδεξιούς και φασιστικούς κύκλους ολοκληρώνει το αποκρουστικό τους πρόσωπο. Αυτοί που ξεκίνησαν να ξεπουλούν την Ελλάδα, οι απόντες των κοινωνικών αγώνων μιλούν για πατριωτισμό! Με τη στάση τους προσβάλλουν τον κλάδο των εκπαιδευτικών και το ρόλο του εκπαιδευτικού, καθώς και το σωματείο στο οποίο ανήκουν.

Ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε να δώσουμε στη νέα γενιά, στη θεωρία, αλλά και κυρίως, με τις πράξεις μας το μάθημα του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της φιλίας των λαών, του αγώνα για τη ζωή και τη μόρφωση, τη δουλειά, την ελευθερία και την ειρήνη.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share