Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Brexit: Συντριπτική ήττα της Μέι!

Συνολικά 432 βουλευτές ψήφισαν κατά του σχεδίου..

15 Ιανουαρίου 2019 22:01
Brexit: Συντριπτική ήττα της Μέι!

Οδυνηρή ήττα γνώρισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, με το βρετανικό Κοινοβούλιο να καταψηφίζει τη συμφωνία, στην οποία κατέληξε με τις Βρυξέλλες για το Brexit.

Από τους 650 βουλευτές, 432 καταψήφισαν τη συμφωνία, ενώ 202 ψήφισαν υπέρ. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ήττα βρετανικής κυβέρνησης στη Βουλή από το μακρινό 1924!

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ένα από τα σενάρια της επόμενης ημέρας θέλει την Τερέζα Μέι να ζητάει παράταση λίγων ημερών, προκειμένου να επαναδιαπραγματευτεί με τις Βρυξέλλες σημεία της συμφωνίας. Ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λίγες θεωρούνται οι πιθανότητες νέου δημοψηφίσματος, ενώ στο «τραπέζι» παραμένει και το ενδεχόμενο ενός «σκληρού» Brexit.

Την ώρα της ψηφοφορίας, έξω από το Κοινοβούλιο, υποστηρικτές των κινημάτων Leave και Remain διαδήλωσαν, με «κοινό αίτημα» την καταψήφιση της συμφωνίας αποχώρησης της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Στους Δύο Ξένους δεν ήμουν η συμπαθητική της παρέας..." - Πασίγνωστη ηθοποιός αποκαλύπτει!

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Γκρεγκ Κλαρκ και ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Στίβεν Μπέρκλεϊ αναμένεται να έχουν τηλεδιάσκεψη με ηγέτες επιχειρήσεων μετά την ψηφοφορία.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share