Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ορκίστηκε πρόεδρος και πάει...στα κατεχόμενα ο Ερντογάν

Οι πρώτες "επισκέψεις" του Ερντογάν μετά την ορκομωσία του

9 Ιουλίου 2018 19:10
Ορκίστηκε πρόεδρος και πάει...στα κατεχόμενα ο Ερντογάν

Εθιμοτυπική και μόνο θα είναι η αυριανή επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στο ψευδοκράτος και θα διαρκέσει μόνο 2,5 ώρες. Ο Ερντογάν αναμένεται να έρθει στα κατεχόμενα μετά από επίσκεψη του στο Αζερμπαϊτζάν. Θα έχει συναντήσεις με τον Μουσταφά Ακιντζί και τον λεγόμενο πρωθυπουργό του ψευδοκράτους και θα αναχωρήσει για την Άγκυρα χωρίς να κάνει τα εγκαίνια του μεγάλου τζαμιού που χτίζεται έξω από τη Λευκωσία στη περιοχή Μια Μηλιά. Η άφιξη Ερντογάν στα κατεχόμενα έχει προκαλέσει αντιδράσεις καθώς αρθρογράφοι, κόμματα και συνδικαλιστικές οργανώσεις θεωρούν ότι ουσιαστικά αποτελεί επιβεβαίωση ότι το ψευδοκράτος αποτελεί προτεκτοράτο της Τουρκίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγωνία στην Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου άνδρα!

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Kıbrıs Postası» Λεβέντ Οζαντάμ, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, γράφει για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η είδηση της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου, αναφέροντας ότι τα εγκαίνια του τζαμιού, σύμφωνα με πληροφορίες, τελικά δεν θα γίνουν ενώ η επίσκεψη Ερντογάν θα είναι περίπου 2.5 ώρες.
Υπάρχουν, προσθέτει ο Οζαντάμ, και αυτοί που θέλουν να ακούσουν ότι δεν θα γίνουν εγκαίνια του Χαλά Σουλτάν αλλά «ποιοι είναι εξαρτώμενοι από την Άγκυρα και ποιοι όχι. Γι’ αυτούς είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να χύσουν μίσος και φαρμάκι».

Κατά τις 2.5 μόνο ώρες που θα παραμείνει στα κατεχόμενα, γράφει ο Οζαντάμ, θα συναντηθεί και με τον Μουσταφά Ακιντζί και με τον Τουφάν Ερχιουρμάν στους οποίους θα μεταφέρει τις ευχές του. Κάποιοι, προσθέτει, λένε ότι έρχεται να τους δώσει εντολές, με τον αρθρογράφο να προσθέτει ότι υπάρχει εδώ Τούρκος «πρέσβης» και υπάρχουν και τα τηλέφωνα. «Γιατί να έρθει αυτός για να δώσει εντολή;».
Σύμφωνα με τον Οζαντάμ, για την επίσκεψη Ερντογάν λαμβάνονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας και έχουν έρθει ήδη ειδικές δυνάμεις και ομάδες που επέβλεψαν το πρόγραμμα και τις διαδρομές που θα ακολουθήσει κατά την επίσκεψή του ο Τούρκος Πρόεδρος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Panorama: Ο Πάνος Θεοδώρου αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την σχέση των Μαχητών με την Μελίνα! (Βίντεο)

Στο μεταξύ, οι αντιδράσεις ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν συνεχίστηκαν και σήμερα. Το κόμμα Ενωμένη Κύπρος, η συντεχνία των εργαζομένων στον Τύπο Basin Sen και η κίνηση «ανεξάρτητος δρόμος» εξέδωσαν ανακοινώσεις καταδικαστικές για την επίσκεψη και γράφουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος δεν είναι ευπρόσδεκτος.

Ο πρόεδρος της Basin Sen, Αλί Κισμίρ γράφει στην δήλωσή του ότι αυτά τα εδάφη είναι των Κυπρίων και καταδικάζει το γεγονός ότι στην Τουρκία εκατοντάδες δημοσιογράφοι βρίσκονται στη φυλακή και δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου. Οι αναφορές του κ. Ερντογάν εναντίον της εφημερίδας Αφρίκα που προκάλεσαν την επίθεση εναντίον της εφημερίδας, πρόσθεσε, ήταν ένα χτύπημα κατά της ελευθερίας του Τύπου και στην τουρκοκυπριακή πλευρά.

Πηγή: protothema.gr

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share