Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ο Μητσοτάκης αποδεσμεύει αστυνομικούς της ΔΙΑΣ από τη φύλαξη της ΝΔ

Προκειμένου να ενισχυθεί η αστυνόμευση στις γειτονιές της Αθήνας

10 Απριλίου 2018 18:01
Ο Μητσοτάκης αποδεσμεύει αστυνομικούς της ΔΙΑΣ από τη φύλαξη της ΝΔ

Την αποδέσμευση ολόκληρης της ομάδας ΔΙΑΣ, που είναι επιφορτισμένη με την προστασία του κτιρίου της ΝΔ αλλά και του πολιτικού του γραφείου, προκειμένου να ενισχυθεί η αστυνόμευση στις γειτονιές της Αθήνας, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Βόμβα: Αποχώρησε ο Στέλιος Κρητικός; Εμφανίζεται στο trailer του "Στην υγειά μας" για το επεισόδιο του Σαββάτου! (video)

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον αρχηγό της Αστυνομίας και ζήτησε την αξιοποίηση του 20% των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας πως η ασφάλεια του πολίτη αποτελεί βασική προτεραιότητά του.

Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά 32 αστυνομικούς της ΔΙΑΣ οι μέχρι τώρα βρίσκονταν σε βάρδιες στα γραφεία της ΝΔ και τους οποίους στο εξής μπορεί να αξιοποιήσει ο επικεφαλής της ΕΛΑΣ για περιπολίες στους δρόμους. Η ΝΔ θα κρατήσει έναν πολύ μικρό αριθμό αστυνομικών της ΔΙΑΣ για λόγους ασφαλείας.

Ολόκληρη η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη:

«Διάβασα την Κυριακή το ρεπορτάζ για την επιλογή της Κυβέρνησης να μειώσει κατά 30% τους αστυνομικούς που πραγματοποιούν περιπολίες στις γειτονιές της χώρας. Επιβεβαιώνει πλήρως όσα η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει εδώ και καιρό και μαζί με την αποφυλάκιση εκατοντάδων κακοποιών, λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου, εξηγεί την αύξηση της εγκληματικότητας

Η ασφάλεια του πολίτη - θα το λέω διαρκώς - είναι βασική προτεραιότητά μου. Και αυτή προϋποθέτει την επιστροφή των αστυνομικών στους δρόμους και τις γειτονιές. Χρειαζόμαστε περισσότερες περιπολίες, ενίσχυση της ομάδας Δίας και καλύτερη κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε όλους αρέσει να σπάνε φούσκες περιτυλίγματος! Αφού διαβάσετε αυτό, δεν θα το κάνετε ποτέ ξανά!

Ξέρω ακριβώς τι θα κάνουμε εφόσον οι πολίτες μας εμπιστευθούν στις επόμενες εκλογές για να αποκαταστήσουμε το αίσθημα της ασφάλειας. Αλλά μέχρι τότε δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στα λόγια.

Για αυτό επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και του ζήτησα να αξιοποιήσει το 20% των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να επιστρέψουν άμεσα σε περιπολίες στις γειτονιές. Συγκεκριμένα του ζήτησα να αποδεσμεύσει το σύνολο της Ομάδας Δίας που φυλάσσει τα γραφεία του κόμματος και το πολιτικό μου γραφείο προς αξιοποίηση για τις ευρύτερες επιχειρησιακές ανάγκες της αστυνομίας.

Είμαι σίγουρος ότι αν όλοι - κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες - επαναξιολογήσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες φύλαξης, θα αποδεσμεύσουμε ένα σημαντικό αριθμό αστυνομικών για να κάνουμε τις γειτονιές μας πιο ασφαλείς».

Απάντηση Τόσκα

Απαντώντας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, τόνισε πως τα «δημοσιεύματα σχετικά με υποτιθέμενους σχεδιασμούς για μειώσεις στα ποσοστά των αστυνομικών που ενεργούν περιπολίες, απλώς ανάγονται στη σφαίρα των fake news. Ο κ. Μητσοτάκης καλό θα ήταν να το γνωρίζει».

«Άλλωστε, στην κατ΄ ιδίαν επικοινωνία του με τον Αρχηγό της Αστυνομίας είχε κάθε ευκαιρία να εξακριβώσει τί ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα. Είναι εξάλλου γνωστό το ότι οι πεζές περιπολίες άρχισαν επί των ημερών αυτής ακριβώς της κυβέρνησης» προσθέτει.

Ο κ. Τόσκας συνεχίζει σημειώνοντας ότι κατά τα άλλα, να τον ευχαριστήσουμε για τη σπουδή του να αποδεσμεύσει δύο στους δέκα αναλογικά από τον συνολικό αριθμό των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για φύλαξη στο κόμμα του».

«Όμως, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι γενικότερες περικοπές σε τέτοιου είδους δεσμευτικά καθήκοντα εκατοντάδων ανδρών της ΕΛ.ΑΣ έτσι και αλλιώς ήδη δρομολογούνται σε ευρεία κλίμακα και θα εφαρμοστούν τις επόμενες μέρες» καταλήγει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: newpost.gr

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share