Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σκάνδαλο στην Τουρκία που "καίει" τον Μπιναλί Γιλντιρίμ

25 Φεβρουαρίου 2018 18:30
Σκάνδαλο στην Τουρκία που

Αποκάλυψη που παραπέμπει σε σκάνδαλο δείχνουν τα Malta Files σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας του Γιλντιρίμ
Μετρητά, «ύποπτες αδιαφανείς δραστηριότητες» και φορολογικοί παράδεισοι
Τεράστια δάνεια από ελβετικές και τουρκικές τράπεζες, ανάμεσα σε αυτές και μία ημικρατική
Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Τουρκία μετά τις αποκαλύψεις των theblacksea.eu και mediapart.fr για την ασύλληπτη περιουσία της οικογένειας του πρωθυπουργού της χώρας, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Οι δύο ιστοσελίδες επικαλούνται τα Malta Files, σύμφωνα με τα οποία, η περιουσία της οικογένειας Γιλντιρίμ ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Η επιχείρηση της οικογένειας του Τούρκου πρωθυπουργού έχει 11 πλοία με ξένη σημαία, εντεταγμένα σε ένα δίκτυο μυστικών εταιρειών στη Μάλτα, την Ολλανδία και τις Ολλανδικές Αντίλλες – συγκεκριμένα στο Κουρακάο, με τις περισσότερες υποψίες να επικεντρώνονται τις νήσουςΜάρσαλ και τον Παναμά. Τουλάχιστον τέσσερα από τα πλοίαχρηματοδοτούνται με τεράστια δάνεια από ελβετικές και τουρκικές τράπεζες, ανάμεσα σε αυτές και μία ημικρατική τράπεζα.

Κάποιες από τις δραστηριότητες, ειδικά στους φορολογικούς παραδείσους, μπορούν να χαρακτηριστούν «ύποπτοι» καθώς παραμένουν, αδιαφανείς.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις ο γιος του Γιλντιρίμ, η κόρη του, ο θείος του και οι ανιψιές του, αγόρασαν επτά ακίνητα στις Νεδρλαντς, αξίας άνω των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων – όλα πληρωμένα σε μετρητά.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης η οικογένεια Γιλντιρίμ χρησιμοποίησε μία από αυτές τις ολλανδικές εταιρείες για να δωρίσει ανώνυμα 600.000 ευρώ(1,75 εκατομμύρια τουρκικές λίρες) στον δήμο Pendik, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, για ένα νέο πολυτελές τζαμί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Ο Κώστας Λεφάκης προειδοποιεί: Αυτά τα 4 ζώδια δεν θα περάσουν καλά την εβδομάδα που μας έρχεται (26-04/03)!

Αξιοσημείωτος είναι, πάντα σύμφωνα με την έρευνα, ο τρόπος, με τον οποίο η ναυτιλιακή offshore της οικογένειας αναπτύχθηκε παράλληλα με την επαγγελματική ανέλιξη του Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Η καριέρα του Γιλντιρίμ στη ναυτιλία άρχισε το 1994, όταν διοικούσε την Istanbul Fast Ferries Company. Ωστόσο, το 2000 τον απέλυσαν, όταν αποκαλύφθηκε ότι έκανε συμβόλαιο με τον θείο του, Γιλμάζ Ερεντζέ, για τη διαχείριση των κυλικείων!

Πηγή: Turkishminute.com

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share