Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τα... ευτράπελα της συνεδρίασης για τη Novartis: Οι εντάσεις, οι καβγάδες και τα... γαλλικά!

22 Φεβρουαρίου 2018 11:19
Τα... ευτράπελα της συνεδρίασης για τη Novartis: Οι εντάσεις, οι καβγάδες και τα... γαλλικά!

Από νωρίς το πρωί η πολυαναμενόμενη μάχη της Novartis στη Βουλή έδειχνε ότι θα τα έχει όλα: εντάσεις, συγκρούσεις, συγκίνηση, φωνές, δάκρυα και «γαλλικά». Η αρχή έγινε με την προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου, την οποία πρόδωσαν τα μικρόφωνα. Αυτά συμβαίνουν συχνά. Ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού και δεν του δόθηκε, με αποτέλεσμα ο κ. Δένδιας να λάβει τον λόγο και να αναφέρει το χαρτί από τα πρακτικά που του κατέθεσε ο κ. Αθανασίου. Αντίγραφο των πρακτικών της Βουλής κατέγραψε: Προεδρεύουσα: Σας παρακαλώ, κ. Αθανασίου, τα νομικά αφήστε τα, θέλετε να μιλήσετε νομικά; Πολιτικά ό,τι θέλετε (άει στον διάβολο). Η κ. Χριστοδουλοπούλου ωστόσο ανέφερε ότι δεν το είπε η ίδια κι ότι όποιος το είπε είναι απαράδεκτο, ενώ ζήτησε να διαγράψουν την πρόταση από τα πρακτικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καιρός: Βροχές και καταιγίδες! Μέχρι πότε θα συνεχιστεί η κακοκαιρία;

Στα ύψη ανέβηκε το θερμόμετρο στη διάρκεια της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργου Αντώνη Σαμαρά. Όταν ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τον ρώτησε αν έχει πολύ χρόνο ακόμα να μιλήσει, τού απάντησε: «Όσο χρειάζεται, κακώς ρωτήσατε». Τότε, ο πρόεδρος της Βουλής του υπενθύμισε τον κανονισμό και του είπε «μπορείτε να μιλήσετε όσο θέλετε, αλλά επειδή εγώ σας δίνω άδεια». «Καταγγέλλετε πρώην πρωθυπουργό και μου βάζετε πεντάλεπτα, κύριε πρόεδρε; Θα κατέβω όταν τελειώσω» συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

Αλλά και λίγο αργότερα, όταν ακούστηκε μια φωνή από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ (του βουλευτή Νίκου Θηβαίου), ο κ. Σαμαράς είπε: «Πες το δυνατά αν είσαι άντρας». Και τελικά ο ίδιος ο κ. Σαμαράς είπε δυνατά αυτό που ειπώθηκε. Και όταν ο Νίκος Βούτσης συνέστησε ηρεμία, ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Τι ηρεμία, κύριε πρόεδρε, όταν είπε "το παραχέσατε";»

Επεισόδιο σημειώθηκε και με την Άννα Βαγενά στη διάρκεια της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ήταν «ξαπλωμένη» σε έναν καναπέ σχολίαζε, μάλλον με αρνητικό τρόπο, τα λεγόμενα του πρώην πρωθυπουργού. Τότε υπήρξε αντίδραση από παριστάμενους και συγκεκριμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με μία κυρία να της ζητάει το λόγο για τα όσα σχολιάζει. Η απάντηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε έντονο ύφος, λέγοντας πως εκείνη είναι βουλευτής και έχει κάθε δικαίωμα να είναι εκεί και να λέει ό,τι θέλει, ενώ αναρωτήθηκε ποια είναι η κυρία και γιατί βρίσκεται στο εντευκτήριο.

Άνευ προηγουμένου κόντρα είχαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης. «Με θωρείς που σε θωρώ;» είπε ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον Παύλο Πολάκη για να προσθέσει στη συνέχεια: «Εσύ ελπίζεις ότι θα με βάλεις φυλακή, εγώ θα σε βάλω. Γιατί έχεις δώσει 8 εκατομμύρια ευρώ στον Γιαννακουλόπουλο στο ΚΕΕΛΠΝΟ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου;

Κατά τα άλλα, ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε και αυτή τη φορά να σαλιώσει τον φάκελο, ενώ δεν έλειψαν και οι γνωστές στυλιστικές (και μη) στιγμές: η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου με ιδιαίτερο καλσόν και κόκκινη φούστα, και ο Αλέξης Τσίπρας με το κομπολόι.

Πηγή: parapolitika.gr

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share