Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Αλλάζει ο πολιτικός χάρτης της Γερμανίας: Πτώση για την Μέρκελ στις εκλογές, καθαρή νίκη των ακροδεξιών!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα...

25 Σεπτεμβρίου 2017 08:38
Αλλάζει ο πολιτικός χάρτης της Γερμανίας: Πτώση για την Μέρκελ στις εκλογές, καθαρή νίκη των ακροδεξιών!

Παγκόσμιο αντίκτυπο έχουν τα αποτελέσματα στις Γερμανικές εκλογές. Η Εκρηκτική άνοδος του AfD, των ακροδεξιών δηλαδή που για πρώτη φορά καταφέρνουν μετά την πτώση του ναζισμού να μπουν στην ομοσπονδιακή Βουλή φαίνεται ότι αλλάζει πολλά από τα δεδομένα στην πολιτική της χώρας.

Η Άνγκελα Μέρκελ για ακόμη μια φορά αναδεικνύεται πρώτη. Ετοιμάζεται για την τέταρτη εκλογική της θητεία, ωστόσο βγαίνει πληγωμένη. “Θα περίμενα λίγο καλύτερα αποτελέσματα” ήταν η πρώτη της αντίδραση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζει: Χαλάει για τα καλά από σήμερα ο καιρός!

Ωστόσο η πτώση των Σοσιαλδημοκρατών του Μ. Σουλτς βάζει ένα τεράστιο εμπόδιο. Το κόμμα αποδεικνύεται ότι μόνο να χάσει έχει από τη συμμετοχή του σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό και έτσι τώρα ο σχηματισμός κυβέρνησης είναι ένα τεράστιο ερώτημα.

Οι συμμαχίες, όπως αυτή με τους Φιλελεύθερους που επανέκαμψαν μπορούν να αποβούν μοιραίες και για το γαλλογερμανικό άξονα. Οι Φιλελεύθεροι είναι κάθετα αντίθετοι στα σχέδια Μακρόν και κάπως έτσι τα δεδομένα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αλλάζουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στην Χαλκιδική με ζευγάρι που έκανε κατάδυση! Νεκρή η γυναίκα, σε θάλαμο αποσυμπίεσης ο σύζυγός της!

«Είχαμε ένα πλήγμα στη δεξιά πλευρά», δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών Χορστ Σέφερ. Αυτή η πληγή μπορεί να κλείσει «με ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις». Το αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ δείχνει ήδη ότι… κοιτάζει προς τα δεξιά και αυτό λέει πολλά για την επόμενη ημέρα στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα νεώτερα δεδομένα από τα επίσημα στοιχεία το εκλογικό αποτέλεσμα διαμορφώνεται ως εξής:

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share