Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ο Σαρωνικός φέρνει... ανασχηματισμό στην κυβέρνηση! Ποιοι αποχωρούν και ποια τα νέα ονόματα που "παίζουν";

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή, στις 10:30.

18 Σεπτεμβρίου 2017 12:29
Ο Σαρωνικός φέρνει... ανασχηματισμό στην κυβέρνηση! Ποιοι αποχωρούν και ποια τα νέα ονόματα που

Όπως μεταδίδει το vima.gr, η υπόθεση της πετρελαιοκηλίδας του «Αγία Ζώνη ΙΙ» ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με αποτέλεσμα ακόμη και τα σενάρια ανασχηματισμού να επανέρχονται στο προσκήνιο - αν και ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως προέχει η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Στο πλαίσιο μιας απαραίτητης επικοινωνιακής αντεπίθεσης, συνεδριάζει σήμερα το πρωί το υπουργικό Συμβούλιο και μάλιστα η ομιλία Τσίπρα θα είναι ανοιχτή. Ο Πρωθυπουργός θα δώσει κατευθυντήριες οδηγίες στους υπουργούς του για την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και θα μοιράσει «κίτρινες κάρτες», προειδοποιώντας πως ουδείς βρίσκεται στο απυρόβλητο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παντρεύεται και η Μαντώ Γαστεράτου! Το μαγευτικό μονόπετρο στην πρεμιέρα της Σκορδά που μας άφησε άφωνους! (video)

Η ανεπαρκής διαχείριση της θαλάσσιας μόλυνσης στο Σαρωνικό από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας φαίνεται πάντως πως έχει συνταράξει και το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο «βράζει» κατά του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Αντίστοιχη γκρίνια υπάρχει στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τις επενδύσεις και συγκεκριμένα κατά του αρμόδιου υπουργού, Δημήτρη Παπαδημητρίου και της υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου (λόγω Ελληνικού).

Σε περίπτωση που ο Πρωθυπουργός πατήσει το κουμπί του ανασχηματισμού, δεν θεωρούνται μόνο τα συγκεκριμένα στελέχη ως υποψήφια για έξοδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρικτό έγκλημα: Μητέρα βρήκε τον φίλο της γυμνό πάνω στην 12χρονη κόρη της και τον δολοφόνησε με έξι μαχαιριές!

Με δεδομένη, ωστόσο, τη βούληση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Μαξίμου να παραμείνει εκείνος στο υπουργείο Οικονομικών, απομένει να φανεί ποιες είναι οι διορθωτικές κινήσεις που μπορεί να κάνει ο Πρωθυπουργός. Αναταραχή επικρατεί, ωστόσο, ενδοκυβερνητικά και εσωκομματικά ύστερα και από την παραδοχή του υπουργείου Οικονομικών - μέσω διαρροών - πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων το 2018, σε αντίθεση με το αφήγημα Τσίπρα.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share