Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Άγριο δούλεμα Σόιμπλε σε Τσίπρα! Τι του απαντά η Μερκελ όταν την παίρνει τηλέφωνο κάθε τρεις και λίγο...

14 Ιουνίου 2017 08:14
Άγριο δούλεμα Σόιμπλε σε Τσίπρα! Τι του απαντά η Μερκελ όταν την παίρνει τηλέφωνο κάθε τρεις και λίγο...

Δύο 24ωρα πριν το κρίσιμο Eurogroup ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έσπευσε να κλείσει κατηγορηματικά την πόρτα της Συνόδου Κορυφής στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Παράλληλα προδίκασε θετικό αποτέλεσμα συμβιβασμού στο Eurogroup της Πέμπτης λέγοντας «θα βρούμε λύση την Πέμπτη, θα τα καταφέρουμε».

Ωστόσο δεν απέφυγε τις ειρωνικές αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, αναφερόμενος στις κινήσεις του κ. Τσίπρα για παραπομπή του Ελληνικού Ζητήματος στη Σύνοδο Κορυφής, είπε συγκεκριμένα:

«Συνεχίζει να λέει διαρκώς αυτό. Και η καγκελάριος του απαντά ξανά και ξανά: Αλέξη, αυτό το θέμα είναι για τους υπουργούς οικονομικών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαρτυρία - σοκ: "Βοηθήστε με να βρούμε τον ρασοφόρο που με παρενόχλησε μέσα σε λεωφορείο!" (photos)

Ο Σόιμπλε προχώρησε μάλιστα περισσότερο κάνοντας υπαινιγμούς και για τις σχέσεις Τσίπρα-Τσακαλώτου, λέγοντας:

«Δεν έχει εμπιστοσύνη στον υπουργό Οικονομικών του για να επιτύχει ένα καλό αποτέλεσμα; Αυτό δεν αξίζει στον κ. Τσακαλώτο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ελληνας Πρωθυπουργός σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ είπε σύμφωνα με το Μαξίμου πως θα φέρει το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής εάν δεν υπάρξει λύση στο Eurogroup, πράγμα που επιθυμεί.

Το ίδιο επανέλαβε ο κ. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο το πρωί της Τρίτης.

Τσίπρας σε υπουργούς: Αν το Eurogroup δεν δώσει λύση θα πάμε σε Σύνοδο Κορυφής

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι μια λύση χωρίς διευθέτηση του χρέους θα ισοδυναμούσε με «αναστολή» της δυνατότητας να διεκδικήσει η οικονομία την αυτοδύναμη χρημοτοδότησή της από τις αγορές, ενώ εκτίμησε ότι τίποτα δεν μαρτυρά πως θα είχε καλύτερη πιθανότητα λύσης το θέμα του χρέους αν το έβαζε η ελληνική πλευρά μετά τις Γερμανικές εκλογές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαν σήμερα - 14 Ιουνίου 1987: Η μέρα που άλλαξε την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ! (photos+video)

Στα ερωτήματα για το αν η Αθήνα ξέρει ακριβώς τι διεκδικεί ως ικανοποιητική λύση ή απλώς θα αρκεστεί σε αυτά που θα της παραχωρήσουν ο πρωθυπουργός έκανε μια λεπτομερή ανάλυση των παραμέτρων που ζητά η Αθήνα ώστε να έχει προοπτική βιωσιμότητας το δημόσιο χρέος, ενώ ξεκαθάρισε ότι αν στο Eurogroup έχουμε νέο αδιέξοδο θα διεκδικήσει την απεμπλοκή στη Σύνοδο Κορυφής.

«Αν δεν επιτευχθεί αυτή η λύση και μείνουμε σε μια πρόταση παρόμοια με αυτή του EG του Μαΐου η πρότασή μου στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι να μην δεχθούμε, να μην συμφωνήσουμε στο EG και να πάμε στη Σύνοδο Κορυφής και να ζητήσουμε από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Η Ευρώπη πρέπει και μπορεί να αποδείξει ότι ξεπερνά τις αδιαλλαξίες Διότι δεν υπάρχουν αδιάλλακτοι και διαλλακτικοί εντός των κυβερνήσεων

. Υπάρχουν εκλεγμένες κυβερνήσεις που στις κρίσιμες στιγμές οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Αδωνις: Ο Σόιμπλε πλέον έχει αρχίσει δημοσίως το... δούλεμα του Αλέξη Τσίπρα

Την επικριτική διάθεση του Βολφγκανγκ Σόιμπλε για τον Αλέξη Τσίπρα σχολίασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter o Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο Σόιμπλε πλέον έχει αρχίσει δημοσίως το δούλεμα του Αλέξη Τσίπρα και το λέω ευθαρσώς είναι ο Πρωθυπουργός μας -καλώς κακώς- και είναι αισχρό», έγραψε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Παππάς: Δεν αρέσει ότι ο Τσίπρας μιλά με την ομόλογό του

Ο Νίκος Παππάς έσπευσε να επιτεθεί στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και τον Αδωνι Γεωργιάδη, σχολιάζοντας ότι αυτό που δεν τους αρέσει είναι ότι ο πρωθυπουργός μιλά με την ομόλογό του, ενώ ο κ. Σαμαράς μιλούσε με τεχνικά κλιμάκια στο Μαξίμου.

Τζανακόπουλος: Ο Τσίπρας έχει εμπιστοσύνη στον Τσακαλώτο, στον Σόιμπλε όχι

Απαντώντας στον γερμανό ΥΠΟΙΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Τσακαλώτο, δεν έχει εμπιστοσύνη στο κατά πόσο ένα όργανο που συμμετέχει ο Σόιμπλε θα δώσει θετική λύση για την Ελλάδα. Από τα μέχρι σήμερα δεδομένα δεν μας επιτρέπεται να προεξοφλούμε θετικές λύσεις από ένα όργανο που συμμετέχει ο Σόιμπλε».

Οπως είπε ακόμη ο κ. Τζανακόπουλος στο ραδιοφωνικό σταθμό 88,6 «Η κυβέρνηση έχει κάνει όσα όφειλε, είναι η σειρά των δανειστών να πράξουν όσα οφείλουν ώστε η Ελλάδα να βγει με βιώσιμους όρους στις αγορές».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share