Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας ξεναγεί για πρώτη φορά στο σπίτι του στα Χανιά! (Photos)

29 Μαρτίου 2017 13:55
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας ξεναγεί για πρώτη φορά στο σπίτι του στα Χανιά! (Photos)

Το σπίτι του στα Χανιά άνοιξε για πρώτη φορά στον τηλεοπτικό φακό ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κρήτη TV. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανθρώπινος και χαλαρός εκτός των πολιτικών θεμάτων που ανέλυσε στο δημοσιογράφο, μίλησε για τον τόπο καταγωγής του, το σπίτι του, τις αναμνήσεις που τον συνοδεύουν ακόμα και σήμερα όποτε το επισκέπτεται, για τον πατέρα Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ενώ επεφύλασσε ιδιαίτερη μνεία στη μητέρα του.

Για την Κρήτη, τόνισε ότι «είναι ο τόπος μου. Έρχομαι στο σπίτι μου. Επιστρέφω στις ρίζες μου. Και έρχομαι συχνά στην Κρήτη χωρίς κάποιον ιδιαίτερο πολιτικό λόγο. Προφανώς και υπάρχει ένα μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον για την Κρήτη. Η Κρήτη για μένα και για τη Νέα Δημοκρατία, αποτελεί μια πολιτική πρόκληση. Διότι η Κρήτη κατεξοχήν όντας το νησί του μετριοπαθούς κέντρου, πιστεύω ότι πρέπει να βρίσκει ελκυστικό τον πολιτικό λόγο, τον οποίο αρθρώνουμε σήμερα ως Νέα Δημοκρατία».

Μάλιστα, ο ίδιος χαρακτήρισε το πατρικό του σπίτι στα Χανιά «καταφύγιο ηρεμίας και περισυλλογής». «Είναι ένας τόπος», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «ταυτισμένος με πάρα πολλές ωραίες αναμνήσεις. Ένα σπίτι, στο οποίο ερχόμουνα μικρός με τους φίλους μου από το σχολείο. Έχουμε περάσει πολλά καλοκαίρια εδώ. Ήταν πολύ ωραία και πάρα πολύ ανέμελα. Ακόμα και τώρα ξέρετε – παρότι φέτος δεν τα καταφέραμε – η ίδια σχολική παρέα μαζευόμαστε και περνάμε ένα Σαββατοκύριακο εδώ. Ταυτόχρονα, είναι και ένα σπίτι, το οποίο αγαπούν πολύ τα παιδιά μου. Χαίρομαι ιδιαίτερα, διότι βλέπω ότι η αγάπη για την Κρήτη δεν σταματάει σε μένα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στο Μαρκόπουλο: Νεκρός άνδρας σε τροχαίο!

Ειδικά ο γιος μου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, έχει έναν πάρα πολύ στενό δεσμό με την Κρήτη. Χαίρεται που είναι εδώ, χαίρεται να ανακαλύπτει και να γνωρίζει την Κρήτη, την ιστορία της, τον πολιτισμό της, αλλά και την Κρήτη του σήμερα με την πλούσια ζωή της. Αυτό είναι κάτι το οποίο με χαροποιεί, διότι αυτό ακριβώς είναι οι ρίζες. Η συνέχεια από γενιά σε γενιά με κοινή αναφορά σε έναν τόπο, ο οποίος είναι κάτι πάνω από τον συμβατικό τόπο καταγωγής. Δεν λέμε ότι είμαστε Κρητικοί μόνο για να το πούμε».

Εκμυστηρεύτηκε, επίσης, ότι, το καλοκαίρι του 2015, σε αυτό το σπίτι πήρε την απόφαση να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «σε περίπτωση που ετίθετο ζήτημα ηγεσίας». «Νομίζω», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «ότι είναι σημαντικό όταν πρόκειται κανείς να πάρει κρίσιμες αποφάσεις να είναι σε έναν τόπο που εκπέμπει θετική ενέργεια. Πιστεύω πολύ στην ενέργεια του κάθε τόπου και εδώ έχω την ησυχία, αλλά και την θετική αύρα, να μπορώ να σκέπτομαι απερίσπαστος και τελικά να παίρνω αποφάσεις για αυτό που θεωρώ ότι είναι το σωστό».

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης «ζει και αναπνέει για να τον δει πρωθυπουργό», ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε: «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αισίως είναι στο 99ο έτος της ζωής του. Του χρόνου θα κλείσει, πρώτα ο Θεός, τα 100. Έχει διατελέσει πρωθυπουργός και ταυτόχρονα έχει 4 παιδιά, 13 εγγόνια και 13 δισέγγονα. Έχει ζήσει μια γεμάτη, παραγωγική και εξαιρετικά έντονη και ενδιαφέρουσα ζωή. Θεωρώ απολύτως φυσιολογικό ότι ζει και αναπνέει για να δει το παιδί του πρωθυπουργό. Είναι κάτι στο οποίο προσβλέπει. Και είναι κάτι, στο οποίο θα προσέβλεπε οποιοσδήποτε γονιός έβλεπε το παιδί του στο κατώφλι μιας μεγάλης διάκρισης, όποια και αν ήταν αυτή».

Ξεχωριστή μνεία έκανε και στη μητέρα του, Μαρίκα υπογραμμίζοντας: «Είχα μια ιδιαίτερη σχέση με τη μακαρίτισσα μάνα μου. Νομίζω ότι ως προς το συναισθηματικό μου κόσμο, είμαι μάλλον πιο κοντά στη μητέρα μου απ’ ό,τι είμαι, στον πατέρα μου. Έχω έντονα συναισθήματα».

Της Τίνας Μεσσαροπούλου

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share