Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ζάκυνθος: Δύο άνθρωποι κατέληξαν έπειτα από πολυήμερη αναμονή για ΜΕΘ!

Τραγικό!

16 Ιανουαρίου 2019 17:53
Ζάκυνθος: Δύο άνθρωποι κατέληξαν έπειτα από πολυήμερη αναμονή για ΜΕΘ!

Με τον πιο τραγικό τρόπο αποτυπώθηκαν οι ελλείψεις σε κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ): δύο άνθρωποι κατέληξαν έπειτα από πολυήμερη αναμονή για ΜΕΘ, νοσηλευόμενοι διασωληνωμένοι στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Ζακύνθου. Σημειωτέον πως το νοσοκομείο Ζακύνθου διαθέτει ΜΕΘ 6 κλινών που όμως δεν έχει λειτουργήσει ποτέ.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), τρεις ασθενείς είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό επεισόδιο και οι δύο εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους τα τελευταία 24ωρα. Ο ένας ασθενής βρισκόταν στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ για επτά ημέρες, από τις 3 ως τις 10 Ιανουαρίου 2019, οπότε και κατέληξε στο νοσοκομείο της Πάτρας όπου τελικά διακομίστηκε. Ο άλλος ασθενής κατέληξε στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου Ζακύνθου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικές στιγμές για τον Γιάννη Σπαλιάρα!

Ουδείς ξέρει ποια θα ηταν η έκβαση της υγείας των δυο ανθρώπων που κατέληξαν εάν είχαν τη δυνατότητα να δώσουν μια αξιοπρεπή μάχη για τη ζωή τους μέσα σε ΜΕΘ και όχι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Χθες Τρίτη, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, 48 ασθενείς ήταν διασωληνωμένοι περιμένοντας να μπουν σε ΜΕΘ: δέκα εξ αυτών σε νοσοκομεία της περιφέρειας και άλλοι 38 σε νοσοκομεία της Αττικής (ενδεικτικά, Ευαγγελισμός: 6, Ερυθρός Σταυρός: 5, Σωτηρία: 5, Αττικόν: 2, Γενικό Κρατικό Νίκαιας: 2).

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share