Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νοσοκομείο Ζακύνθου: Παραιτήθηκε σύσσωμο το Επιστημονικό Συμβούλιο

Την παραίτησή τους υπέβαλαν και τα 11 μέλη!

12 Δεκεμβρίου 2018 18:19
Νοσοκομείο Ζακύνθου: Παραιτήθηκε σύσσωμο το Επιστημονικό Συμβούλιο

Την παραίτησή τους υπέβαλαν τα 11 μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου του νοσοκομείου Ζακύνθου προς τη διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος «για λόγους προσωπικής και επιστημονικής αξιοπρέπειας και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πειθαρχική δίωξη σε βάρος του προέδρου του Συμβουλίου και διευθυντή της Χειρουργικής κλινικής».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ήταν άρρωστη για χρόνια μέχρι που οι γιατροί της έβαλαν μια κάμερα στο έντερο - Αυτό που παρατήρησαν, τους έκανε να παγώσουν!

Αυτό γνωστοποίησαν στη διοίκηση του νοσοκομείου και κοινοποίησαν σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Υπουργό Υγείας, Εισαγγελέα Ζακύνθου, Διοικητή 6ης Υ.ΠΕ., Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, Ιατρικό Σύλλογο Ζακύνθου, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ) τα μέλη του οργάνου, επισημαίνοντας ότι υπάρχει σειρά πράξεων και ενεργειών που τους έχουν προβληματίσει σχετικά με τη λειτουργία και τη διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά θέτοντας ως όριο σε όλα όσα εκτυλίσσονται τα τελευταία δύο χρόνια, την πειθαρχική δίωξη σε βάρος του προέδρου του επιστημονικού οργάνου.

Χαρακτηρίζουν μάλιστα ως αποκορύφωμα όλων «την αδικαιολόγητη, καταχρηστική και πέραν πάσης λογικής πειθαρχική δίωξη και τιμωρία με αβάσιμα, ανακριβή και ψευδή στοιχεία στον Συντονιστή Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής, Πρόεδρο του Επιστημονικού μας Συμβουλίου και εκλεγμένο τακτικό μέλος του Δ.Σ. ως εκπροσώπου των ιατρών του ιδρύματος κ. Θεοδόση-Καψαμπέλη Παύλο, με ότι συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία της Χειρουργικής Κλινικής και των ως άνω οργάνων του νοσοκομείου».

Αναφέρονται στην επιστολή τους στην γνωμοδότηση τους κατά την 21η Συνεδρίασή του, στις 28-12-2017 , με την οποία εξέφραζαν δυσαρέσκεια και προβληματισμούς για πράξεις της διοίκησης που συνιστούσαν απαξίωση και ακύρωση του θεσμοθετημένου ρόλου του από πλευράς Διοικήσεως του Γ.Ν. Ζ, της 6ης Υ.ΠΕ. κ.λ.π. Το πρακτικό της συνεδρίασης μεταξύ των άλλων αποδεκτών κοινοποιήθηκε και στον κ. Εισαγγελέα Ζακύνθου (Αρ.πρωτ. 97/17-01-2018) με αποτέλεσμα να ευρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση με αριθμό Β18/95.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νύχτα αγωνίας για τον Γιώργο Παπαδάκη! Ο γιος του και το τρομοκρατικό χτύπημα!

Η (δυσ)λειτουργία του νοσοκομείου Ζακύνθου

Όπως αναφέρουν τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου, η πορεία του νοσοκομείου βρίσκεται σε μία συνεχή διολίσθηση: έχουν παραιτηθεί 4 παιδίατροι, 2 καρδιολόγοι, 1 δερματολόγος και 1 χειρουργός που είχαν σαν αποτέλεσμα προβλήματα της Παιδιατρικής Κλινικής, τη μη λειτουργία του Δερματολογικού Ιατρείου, προβλήματα με την κάλυψη των εφημεριών στην Καρδιολογική Κλινική και την μείωση των ιατρών που προορίζονται για τη μελλοντική λειτουργία της Μ.Ε.Θ.

Παράλληλα, προσθέτουν, συνεχίστηκε η παράταση μετακίνησης της οφθαλμιάτρου σε νοσοκομείο των Αθηνών με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία του Οφθαλμολογικού Ιατρείου ενώ εμπλοκή καταγράφεται και την οριακή λειτουργία του αναισθησιολογικού τμήματος.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share