Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

O Άκης Τσελέντης προειδοποιεί για τον σεισμό στην Αμοργό: Οι κάτοικοι να είναι προσεκτικοί!

Βεβαρημένο το σεισμικό ιστορικό της περιοχής!

28 Νοεμβρίου 2018 11:02
O Άκης Τσελέντης προειδοποιεί για τον σεισμό στην Αμοργό: Οι κάτοικοι να είναι προσεκτικοί!

Την προσοχή των κατοίκων της Αμοργού ζήτησε ο σεισμολόγος Ακης Τσελέντης μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου στο νησί.

Ο κ.Τσελέντης με ανάρτησή του στο facebook ανέφερε πως το φαινόμενο στην Αμοργό είναι σε εξέλιξη και επειδή το σεισμικό ιστορικό της περιοχής βεβαρυμένο οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Συγκεκριμένα έγραψε χαρακτηριστικά: «Ας προσέξουμε λίγο στην Αμοργό. Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, το σεισμικό ιστορικό της περιοχής βεβαρυμένο.... Ας ξανά κοιτάξουν οι κάτοικοι τα γνωστά μέτρα προφύλαξης που ευρίσκονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΠ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα: Ο Ριχάρδος είναι ο ενεχυροδανειστής που συνελήφθη για λαθρεμπόριο χρυσού!

Υπενθυμίζεται πως το δύο «ασθενείς» σεισμικές δονήσεις στις Κυκλάδες κατέγραψαν οι σεισμογράφοι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σύμφωνα με ανακοινώσεις του το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο θανατηφόρο τροχαίο συγκλονίζει την χώρα!

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, ο πρώτος σεισμός, μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στη 01:16 σε περιοχή 28 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αμοργού ή 230 χλμ. νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Ακριβώς μισή ώρα αργότερα, στη 01:46, σημειώθηκε ο δεύτερος σεισμός, μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 28 χλμ. νοτιοδυτικά της Αμοργού, ή 228 χλμ. νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές μέχρι στιγμής.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share