Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πύρινη κόλαση στη Χαλκιδική: Εκκενώθηκαν οικισμοί και διασώθηκαν άνθρωποι!

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Χαλκιδική

25 Οκτωβρίου 2018 19:15
Πύρινη κόλαση στη Χαλκιδική: Εκκενώθηκαν οικισμοί και διασώθηκαν άνθρωποι!

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Χαλκιδική, καθώς η φωτιά που καίει από τα ξημερώματα, μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα, έγινε διάσωση πέντε ατόμων από την περιοχή της Αχλάδας, όπου υπάρχουν εξοχικές κατοικίες. Οι πέντε άνθρωποι μεταφέρθηκαν με σκάφος στη Σάρτη, όπως αναφέρει το halkidikinews. Στην περιοχή της Αχλάδας επιχείρησε ελικόπτερο προκειμένου να σωθούν τα σπίτια.

Την ίδια ώρα, η πυρκαγιά έφτασε στις παρυφές της Σάρτης και πολλοί κάτοικοι, ανήσυχοι, από τις φλόγες και τον πυκνό καπνό, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί εντολή εκκένωσης.

Στην περιοχή βρίσκονται 148 πυροσβέστες με 59 υδροφόρα οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γέρασε η Τατιάνα Στεφανίδου: Το πρόβλημα υγείας που φανερώθηκε on air!

Στις 6 το απόγευμα τα καναντέρ αποχώρησαν και έχει μείνει μόνο ένα ελικόπτερο. Επειδή η νύχτα θα είναι μακρά ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις από όλους τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, ενώ στην περιοχή έχουν έρθει 3 ερπυστριοφόρα του στρατού και στρατιώτες για να συμβάλουν στην κατάσβεση.

Ο δήμος Σιθωνίας ζητά να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι κοινότητες Σάρτης και Συκιάς. Η κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αφορά την αντιμετώπιση και διαχείριση των συνεπειών της πυρκαγιάς στην πληγείσα περιοχή.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share