Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Χαλκιδική: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Σάρτη και Συκιά

Μαίνεται η φωτιά στη Χαλκιδική

25 Οκτωβρίου 2018 17:30
Χαλκιδική: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Σάρτη και Συκιά

Να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι κοινότητες Σάρτης και Συκιάς ζητά ο δήμος Σιθωνίας, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται από τα ξημερώματα στην περιοχή.

Η κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αφορά την αντιμετώπιση και διαχείριση των συνεπειών της πυρκαγιάς στην πληγείσα περιοχή.

«Πανέτοιμος για την εκκένωση του οικισμού της Σάρτης είναι ο κρατικός μηχανισμός» δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος βρίσκεται στον οικισμό από το μεσημέρι και δηλώνει ότι θα παραμείνει εκεί μέχρι να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο, όπως σημειώνει το halkidikinews.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, που εκτείνεται περίπου στα 3 χιλιόμετρα επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 4 αεροσκάφη. Παράλληλα εργάζονται 5 εκσκαπτικά μηχανήματα και υδροφόρες του Δήμου Σιθωνίας και της Περιφέρειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γέρασε η Τατιάνα Στεφανίδου: Το πρόβλημα υγείας που φανερώθηκε on air!

Η κυκλοφορία έχει αποκλειστεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Βουρβουρού – Συκιάς και η Αστυνομία παρακαλεί τους πολίτες και οδηγούς που κινούνται στη Σιθωνία Χαλκιδικής, να μην προσεγγίζουν και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης, ώστε να διευκολύνεται το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share