Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συναγερμός στην Ηλεία: Ξέσπασε μεγάλη φωτιά!

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες!

23 Οκτωβρίου 2018 07:15
Συναγερμός στην Ηλεία: Ξέσπασε μεγάλη φωτιά!

Ο «πύρινος εφιάλτης» τρομοκράτησε για ακόμα μια φορά τους κατοίκους της Ηλείας, καθώς τις βραδινές ώρες της Δευτέρας ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές στις περιοχές Κορυφή και Τριανταφυλλιά που κατέκαψαν δεκάδες στρέμματα γης, καθώς και κτίσματα.

Ήταν λίγο μετά τις 20:00, όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου έλαβε κλήση για μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Κορυφής, με την αντίδρασή της να είναι άμεση και να στέλνει 10 οχήματα και 20 άνδρες για την κατάσβεσή της, οι οποίοι όμως ήταν λιγότεροι από ότι έπρεπε. Λόγω των ανεξέλεγκτων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη και η ενίσχυση των δυνάμεων ήταν αναγκαία. Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 19 οχήματα με 38 άνδρες και 2 ομάδες πεζοπόρου με 10 άνδρες, με τις ενισχύσεις να έρχονται από όμορους νομούς όπως Καλάβρυτα, Ναύπλιο, Μεσολόγγι, Αγρίνιο και Αίγιο, καθώς και από κλιμάκια του νομού όπως Λεχαινά και Αρχαία Ολυμπία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού προβλέπεται σήμερα, Τρίτη! - Πού θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες;

Σύμφωνα με πληροφορίες κάηκε ολοσχερώς το ξωκλήσι του Αϊ-Γιώργη, ενώ κατεβλήθη κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η ανεξέλεγκτη φωτιά να ανακοπεί πριν φτάσει στην κοινότητα. Μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι περίπου 70 στρέμματα έχουν καεί ολοσχερώς. Επικεφαλής της επιχείρησης τέθηκε ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας Γιάννης Πετρούτσος,που έφτασε εκτάκτως στο μέτωπο της Κορυφής προκειμένου να συντονίσει τις προσπάθειες μαζί με το Διοικητή της Π.Υ. Ηλείας Γιάννη Καραμαλίκη.

Φωτιά και σε Τριανταφυλλιά

Λίγο νωρίτερα ξέσπασε το πύρινο μέτωπο στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς, το οποίο εξαιτίας των δυνατών ανέμων σε μικρό χρονικό διάστημα πήρε διαστάσεις και η κατάσβεσή του έγινε ιδιαίτερη δύσκολη.

Η περιοχή έχει παραδοθεί στις φλόγες από τις 19:35, όπου λόγω της ανεξέλεγκτης πορείας της στο σημείο βρέθηκαν 26 άνδρες με 13 οχήματα, καθώς και μια ομάδα πεζοπόρου με 8 άνδρες, που έδωσαν μάχη με την πυρκαγιά και τους ισχυρούς ανέμους. Υπολογίζεται ότι έχουν γίνει στάχτη περίπου 30 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και πεύκων και γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια περιορισμού της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 23 Οκτωβρίου,σύμφωνα με το εορτολόγιο

Πετρούτσος: «Προσπάθειες για οριοθέτηση»

Αναλαμβάνοντας επικεφαλής των επιχειρήσεων κατάσβεσης των δυο αυτών μετώπων, ο Διοικητής Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας Γιάννης Πετρούτσος, λίγο πριν τις 23:00 ενημέρωσε πως και οι δυο φωτιές έχουν περιοριστεί αρκετά καθώς δεν υπήρχε κάποιο ενεργό μέτωπο, παρ’ όλα αυτά γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για οριοθέτηση των δυο μετώπων και πλήρη κατάσβεσή τους.

Πηγή: patrisnews

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share