Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κρήτη: Συνεχίζεται το θρίλερ με τον θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας στο ασανσέρ

Τι πραγματικά συνέβη;

6 Οκτωβρίου 2018 09:48
Κρήτη: Συνεχίζεται το θρίλερ με τον θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας στο ασανσέρ

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου της άτυχης 20χρονης Αλέκας Τσιλιγιάννη η οποία είχε βρεθεί αναίσθητη σε ασανσέρ ξενοδοχείου στα Χανιά και λίγες ημέρες είχε αφήσει την τελευταία της πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

'Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ekriti.gr, ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης μετέβη την Παρασκευή στο μοιραίο ασανσέρ για αυτοψία, κατά τη διάρκειας της οποίας επιβεβαιώθηκαν τα ευρήματα της νεκροψίας, ότι δηλαδή ο θάνατος της άτυχης κοπέλας επήλθε από ασφυξία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρεμιέρα σήμερα για τον "Στην υγειά μας": Οι καλεσμένοι που θα «χτυπήσουν» κόκκινο σε τηλεθέαση!

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, η 20χρονη μαθητευόμενη στην κουζίνα του πολυτελούς ξενοδοχείου, “στραγγαλίστηκε” μέσα στο ασανσέρ -πιθανόν από κάποιο ρούχο και σίγουρα όχι από άνθρωπο- σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κρήτης, Αντώνη Παπαδομανωλάκη που με το πόρισμά του απέκλεισε το ενδεχόμενο ανακοπής καρδιάς, ανατρέποντας την αρχική υπόθεση. Μετά και την αυτοψία λοιπόν τα ευρήματα δείχνουν πως πιθανότατα πρόκειται για εργατικό ατύχημα.

Τις επόμενες ημέρες θα σταλεί στην αστυνομία η έκθεση του ιατροδικαστή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr πραγματογνώμονες από την Επιθεώρηση Εργασίας, θα πραγματοποιήσουν νέα αυτοψία στο ασανσέρ που βρέθηκε η 22χρονη, το οποίο έχει σφραγιστεί από την αστυνομία.

Η απάντηση του ξενοδοχείου

Σε απάντηση που ζήτησε το zarpanews.gr από την διοίκηση του ξενοδοχείου, επισημαίνονται τα εξής:


“Αναφορικά με το γεγονός, χθες ενημερωθήκαμε και εμείς για την τραγική εξέλιξη του συμβάντος μετά τον θάνατό της και είμαστε όλοι συγκλονισμένοι.

Επρόκειτο για σπουδάστρια του ΙΕΚ Πάτρας που από 1ης Ιουλίου 2018 πραγματοποιούσε την πρακτική της άσκηση στο ξενοδοχείο και δη στους χώρους της κουζίνας.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν η σπουδάστρια εισήλθε, για λόγους που ακόμα δεν είναι γνωστοί, στο υδραυλικό αναβατόριο φορτίου, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη μεταφορά τροφίμων και εμπορευμάτων.

Στη συνέχεια και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε εκεί μη έχοντας τις αισθήσεις της και διακομίσθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ‘Ο Άγιος Γεώργιος’, όπου δυστυχώς σήμερα κατέληξε.

Ως διοίκηση του ξενοδοχείου ήμασταν από την πρώτη στιγμή και για όλο αυτό το διάστημα δίπλα στους οικείους της για να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια.

Σε τέτοιες στιγμές τα λόγια πρέπει να είναι λίγα. Διεξάγονται έρευνες από τις αρχές και επιβάλλεται να είμαστε φειδωλοί στις όποιες δηλώσεις. Είμαστε από την πρώτη μέρα σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν σε αυτό το λυπηρό και τραγικό γεγονός.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συγγενείς της.”


Tι αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Επισιτισμού Χανίων:

«Σήμερα Παρασκευή πραγματοποιήθηκε περιοδεία αντιπροσωπείας του σωματείου Επισιτισμού Ν.Χανίων με επικεφαλής τον πρόεδρο Σήφη Αποστολάκη και το μέλος της διοίκησης του Εργατικού κέντρου Νίκο Τσουπάκη στο ξενοδοχείο Perle στην κουζίνα του οποίου λίγες μέρες πρίν έλαβε χώρα το εργατικό ατύχημα που κόστισε εν τέλει την ζωή ,στη νεαρή συνάδελφο που ασκούσε την πρακτική της άσκηση στο συγκεκριμένο χώρο.

Οι συνδικαλιστές συνομίλησαν με το προσωπικό δίνοντας τους την ανακοίνωση του σωματείου για το περιστατικό.Τονίστηκε η ανάγκη συσπείρωσης των συναδέλφων στα ταξικά σωματεία και ζητήθηκε η ενεργή συμμετοχή τους στους αγώνες που έχουμε μπροστά με αφορμή το τραγικό περιστατικό.

Μόνο ενωμένοι μπορούμε οι εργαζόμενοι του κλάδου να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία που επικρατεί στους χώρους δουλειάς,την εντατικοποίηση,τα ατελείωτα ωράρια που οδηγούν τελικά σε αποτελέσματα σαν το τραγικό περιστατικό που συνέβει στην συνάδελφο που έκανε την πρακτική της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις Σαββατοκύριακου (04-05) από την Άντα Λεούση!

Το επόμενο διάστημα το σωματείο επισιτισμού θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση της πάλης,με πρόγραμμα περιοδειών σε χώρους δουλειάς στον επιστισμό –τουρισμό ,στις σχολές κατάρτισης με στόχο όλο και περισσότερες συνειδήσεις να κάνουν πράξη το σύνθημα : «Mπροστά οι δικές μας ανάγκες» .»

Την ίδια ώρα, κοινή ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσαν το Εργατικό Κέντρο Χανίων και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων. Σε αυτή αναφέρουν τα εξής: “Αναμένουμε από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να ρίξουν φως στα ακριβή αίτια του θανάτου της κοπέλας".

Πηγή: ekriti.gr, zarpanews.gr, flashnews.gr

TAGS
 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share