Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σάλος στην Καβάλα: 70χρονη έφτυσε μαέστρο επειδή ήθελε να ακούσει Έλληνες συνθέτες και όχι Μπαχ!

Απίστευτο περιστατικό!

4 Ιουλίου 2018 10:52
Σάλος στην Καβάλα: 70χρονη έφτυσε μαέστρο επειδή ήθελε να ακούσει Έλληνες συνθέτες και όχι Μπαχ!

Όσοι παρευρέθηκαν στη χορωδιακή συνάντηση «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στην Καβάλα, έγιναν μάρτυρες ενός πρωτόγνωρου και ανησυχητικού περιστατικού.

Ενώ στη σκηνή βρισκόταν η Φιλαρμονική των Κρηνίδων, στο κενό ανάμεσα στα κομμάτια, μία γυναίκα κοντά στα 70 πλησίασε τον μαέστρο και τον ρώτησε, σε έντονο ύφος, γιατί παίζει Γερμανούς συνθέτες (είχε μόλις παίξει ένα κομμάτι από Μπαχ) και όχι κάποιον Έλληνα. Η κυρία δεν έμεινε εκεί. Έφτυσε τον μαέστρο και αποχώρησε από το θέατρο δεχόμενη τις διαμαρτυρίες των υπόλοιπων θεατών. Το γεγονός έγινε αντιληπτό από τους θεατές των πρώτων σειρών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία για πασίγνωστη τραγουδίστρια: Βρέθηκε νεκρός ο γιος της!

Τόσο ο μαέστρος, όσο και η συντονίστρια της εκδήλωσης, σημείωσαν ότι η μουσική είναι παγκόσμια και δεν ανήκει σε κανένα λαό. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης συνεχίστηκε κανονικά.

Λίγο αργότερα, ήρθε να προστεθεί και ένα περιστατικό εθνικιστικής έξαρσης όταν ένας θεατής, διαμαρτυρήθηκε για την αναφορά της παρουσιάστριας στην τοποθεσία των Κρηνίδων, Πλατανολεύκες, με το τούρκικο της όνομα, δηλαδή Καβάκια. Ο κύριος δεν έμεινε εκεί. Σε έντονο ύφος έκανε αναφορά στο νέο Μακεδονικό Κόμμα εισπράττοντας τελικά την δυσαρέσκιά αρκετών εκ των υπόλοιπων θεατών που ήταν δίπλα του.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share