Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

Καβάλα: Συλλαλητήριο κατά του νέου σταθμού διοδίων (Photos)

15 Μαΐου 2018 19:15
Καβάλα: Συλλαλητήριο κατά του νέου σταθμού διοδίων (Photos)

Μαζική ήταν η προσέλευση τοπικών αρχών, φορέων και κατοίκων στο συλλαλητήριο που έγινε σήμερα στην Καβάλα, ενάντια στην εγκατάσταση σταθμού διοδίων.

Οι μετέχοντες στο συλλαλητήριο, που διοργάνωσε ο δήμος Καβάλας, διαμαρτυρήθηκαν για την κατασκευή ενός νέου, δεύτερου σταθμού διοδίων, εντός των διοικητικών και γεωγραφικών ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Παρέλυσε η πόλη το μεσημέρι

Η ανακοίνωση της εταιρείας «Εγνατία Οδός ΑΕ» για τη χωροθέτηση 11 νέων σταθμών διοδίων εντός της ΠΕ Καβάλας (6 πλευρικοί σταθμοί σε τρεις κόμβους του τμήματος Στρυμόνα-Νέας Περάμου και 5 πλευρικοί σε δύο κόμβους της παράκαμψης Καβάλας) προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη. Από τις 12.30 το μεσημέρι έκλεισαν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες του δήμου και της περιφερειακής ενότητας. Επίσης, κλειστά παρέμειναν τα εμπορικά καταστήματα στην πόλη, τα σούπερ μάρκετ, πολλά υποκαταστήματα τραπεζών, ενώ πολλά σχολεία ολοκλήρωσαν νωρίτερα τα μαθήματα. Στάσεις εργασίας πραγματοποίησαν τα ραδιοταξί και τα αστικά λεωφορεία.

Επίσης, περιμετρικά της πλατείας Ελευθερίας, όπου πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο, είχαν παραταχθεί αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ.

Η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα τόνισε ότι «το έκτρωμα που σχεδιάζεται και υλοποιείται ερήμην της τοπικής κοινωνίας δεν θα περάσει» και κάλεσε τους τοπικούς βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Μάλιστα, η δήμαρχος αποκάλυψε ότι «τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει μπαλάκι ανάμεσα στον Σπίρτζη και το ΤΑΙΠΕΔ», «καθώς κανείς δεν δηλώνει αρμόδιος για την κατάσταση που πάει να διαμορφωθεί».

Έξι φορές διόδια στη διαδρομή Καβάλα - Θεσσαλονίκη – Καβάλα

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, που χαρακτήρισε παράλογο και επικίνδυνο να τοποθετηθούν διόδια στο τμήμα της Εγνατίας που αποτελεί παράκαμψη της Καβάλας.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, κάποιος που θέλει να κάνει τη διαδρομή Καβάλα-Θεσσαλονίκη και να επιστρέψει, θα πρέπει να πληρώσει έξι φορές διόδια. Αντίστοιχα, ένας κάτοικος Αλεξανδρούπολης θα πληρώσει για τη διαδρομή από και προς Θεσσαλονίκη 12 φορές διόδια.

Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση και την ομόφωνη έγκριση του ψηφίσματος διαμαρτυρίας.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το kavalanews.gr

kavalanews_diodia1
kavalanews_diodia_2
 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share