Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

Πεδίο μάχης η Μυτιλήνη! - Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και προσφύγων!

Σοβαρά επεισόδια!

23 Απριλίου 2018 07:31
Πεδίο μάχης η Μυτιλήνη! - Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και προσφύγων!

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, την οποία έχουν καταλάβει τις τελευταίες ημέρες πρόσφυγες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον εγκλωβισμό τους στη Λέσβο.

Μεγάλη ομάδα πολιτών με κυρίαρχα στελέχη του ακροδεξιού χώρου και οργανωμένους οπαδούς ποδοσφαιρικής ομάδας επιτέθηκαν νωρίς το βράδυ της Κυριακής σε πρόσφυγες, οι οποίοι πλέον είναι περισσότεροι από τις προηγούμενες ημέρες, καθώς κατέβηκαν στην πλατεία και άλλοι από τον καταυλισμό της Μόριας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Δευτέρα 23 Απριλίου;

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν για ώρες. Αργά το βράδυ, εκδηλώθηκαν φωτιές σε όλο το μήκος της προκυμαίας της Μυτιλήνης, ενώ αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να απωθήσουν ομάδες ακροδεξιών με τη χρήση χημικών. Οι τελευταίοι αντεπιτίθενται με κάδους απορριμμάτων στους οποίους έχουν βάλει φωτιά. Λίγο νωρίτερα ξέσπασαν μάχες στήθος με στήθος, ανάμεσα σε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και τις ομάδες ακροδεξιών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν περίπου στις 8 το βράδυ, αμέσως μετά την καθιερωμένη από στρατιωτικό άγημα υποστολή της σημαίας σε παρακείμενο στην πλατείας Σαπφούς χώρο. Εκεί είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πολιτών ως ένδειξη συμπαράστασης στους κρατούμενους στις τουρκικές φυλακές Έλληνες στρατιωτικούς. Αμέσως μετά το τέλος της τελετής η μεγάλη πλειοψηφία των συγκεντρωμένων αποχώρησε, αλλά περίπου 200 άτομα κινήθηκαν προς την πλατεία προκειμένου να απαιτήσουν την εκκένωση της από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Πρόσφυγες και μετανάστες σχημάτισαν ανθρώπινες αλυσίδες, βάζοντας στο κέντρο γυναίκες και παιδιά, προκειμένου να αμυνθούν. Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας παρατάχθηκαν μεταξύ των πολιτών και των προσφύγων, ενώ μια ακόμα διμοιρία των ΜΑΤ περικύκλωσε τους μετανάστες, τους οποίους ενίσχυσαν άτομα του αριστερού και του αντεξουσιαστικού χώρου καθώς και ομάδα αλληλέγγυων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αίθριος προβλέπεται ο καιρός σήμερα, Δευτέρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας!

Οι επιτιθέμενοι πολίτες πέταξαν μπουκάλια με νερό προς τους πρόσφυγες και κατά διαστήματα επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, για να τους πλησιάσουν. Κάποια στιγμή, πέρα από τη μέθοδο της απώθησης, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν και χημικά. Από την πλευρά των συγκεντρωμένων εκτόξευσαν ναυτική φωτοβολίδα προς τους πρόσφυγες, ευτυχώς χωρίς να προκληθεί τραυματισμός, καθώς κάποιος την άρπαξε και την πέταξε στη θάλασσα. Αργότερα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες (μετά τις 11 μ.μ.), οι συγκεντρωμένοι πολίτες έκαναν συνεχείς επιθέσεις με βεγγαλικά και κροτίδες εναντίον των προσφύγων, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Δευτέρα 23 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες απαιτούν την άμεση εκκένωση της πλατείας, ενώ οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αρνούνται να αποχωρήσουν αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματά τους, που αφορούν την εξέταση των αιτημάτων ασύλου και τον απεγκλωβισμό τους από το νησί.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share