Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σε ύφεση οι πυρκαγιές στην Ηλεία - Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες (video)

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι ρίψεις από αέρος από τα καναντέρ!

16 Απριλίου 2018 12:36
Σε ύφεση οι πυρκαγιές στην Ηλεία -  Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες (video)

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι ρίψεις από αέρος από τα καναντέρ.

Αρκετά μεγάλη είναι η καμένη έκταση στην ευρύτερη περιοχή από την Φρίξα έως τα Καλυβάκια, ωστόσο, δεν υπάρχει, μέχρι αυτή την ώρα, επίσημη εκτίμηση από την πυροσβεστική υπηρεσία.

Ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Διονύσης Μπαλιούκος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη, ανέφερε ότι αυτή την ώρα ο αέρας έχει καταλαγιάσει και επιχειρούν και εναέρια μέσα. "Είναι πολύ καλύτερα σήμερα οι συνθήκες, έχει κι ένα ψιλόβροχο... Πιστεύω ότι σε λίγη ώρα θα μπορούμε να ανακοινώσουμε την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Χθες είχε πολύ δυνατό αέρα και δεν υπήρχε σταθερό μέτωπο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, τα συνεργεία των εθελοντών και του δήμου μας, κινδύνευσαν", δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ: Δολοφόνησαν 33χρονη δημοσιογράφο!


"Πήραμε απόφαση να εκκενώσουμε έναν οικισμό, αλλά ευτυχώς οι κάτοικοι δεν πειθάρχησαν και έμειναν και υπερασπίστηκαν τις ιδιοκτησίες τους και βοήθησαν και εμάς. Γιατί ίσως ήταν τελείως διαφορετικά τα αποτελέσματα αν δεν είχαν πειθαρχήσει. Ήταν λάθος μας... Υπήρχε πανικός εκείνη την ώρα της θύελλας. Ούτε το 2007 δεν τα είχαμε ζήσει αυτά", πρόσθεσε.

Πηγή: ilialive.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share