Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

"Φλέγεται" η Κρήτη: Πυρκαγιές σε πολλά μέτωπα! Κινδύνευσαν ζωές και σπίτια! (photos+video)

Ισχυροί νότιοι άνεμοι με ταχύτητα 132 χλμ/ώρα!

22 Μαρτίου 2018 09:20

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης η Κρήτη, με τους πυροσβέστες να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, καθώς τρία μεγάλα μέτωπα καίνε στις περιοχές Κίσσαμο, Πλατανιά και Χανιά.

Σύμφωνα με το cretapost και το flashnews, οι φωτιές και στα τρία μέτωπα έκαιγαν ανεξέλεγκτα, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας κινδύνευσαν και σπίτια στην περιοχή του Κάμπου στην Κίσσαμο, όπου χρειάστηκε οι κάτοικοι να διανυκτερεύσουν έξω από τα σπίτια τους, καθώς οι φλόγες κινούνταν απειλητικά προς το μέρος τους. Επίσης κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι φλόγες απείλησαν κατοικίες στις περιοχές Παλαιά Ρούματα και Λίμνη.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη πυρκαγιές στις περιοχές Κακόπετρος, Παλαιά Ρούματα, Νιό Χωριό και Λίμνη Κυδωνίας καθώς και στις περιοχές Κάμποι και Σφηνάρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2 - Αποκλειστικό: Το ύπουλο σχέδιο των Διασήμων να πετάξουν εκτός την Σπυροπούλου! Ο διπρόσωπος Χάρος και η αποκάλυψη!

Εξαιτίας των θυελλωδών νοτίων ανέμων, οι φωτιές εξαπλώθηκαν σε γρήγορα ρυθμό, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο το έργο των Πυροσβεστών.

Εκτός από τα τρία μεγάλα μέτωπα, φωτιές μικρότερης έκτασης εκδηλώθηκαν σε Άγιο Νικόλαο και Ρέθυμνο.

ΟΙ ΝΟΤΙΑΔΕΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο νησί, είναι ότι ισχυροί άνεμοι έχουν «σαρώσει» πολλές περιοχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον "τελείωσαν": Αυτή είναι η απόφαση του δικαστηρίου του παιδοκτόνου για την δολοφονία της 6χρονης Στέλλας!

Σύμφωνα με το creatalive, οι ισχυροί νοτιάδες μετρήθηκαν σήμερα στις 05:27 το πρωί από τον σταθμό της Φινοκαλιάς στα 135,2 χλμ/ ώρα, σημειώνοντας ταχύτητες… ρεκόρ.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share