Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σπείρα εξαπατούσε επαγγελματίες και τους έπαιρνε χρήματα στα Ιωάννινα!

13 Φεβρουαρίου 2018 19:41
Σπείρα εξαπατούσε επαγγελματίες και τους έπαιρνε χρήματα στα Ιωάννινα!

Προσποιούνταν ότι είναι υπάλληλοι εταιρείας και έπαιρναν χρήματα για δήθεν ανανέωση συνδρομής σε επαγγελματικό κατάλογο – Συνελήφθη ένας άνδρας 51 ετών – Αναζητούνται δύο συνεργοί του
Με τις κατηγορίες της απάτης κατ' εξακολούθηση και της σύστασης συμμορίας βαρύνεται ένας άνδρας, 51 ετών, που συνελήφθη σήμερα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. Παράλληλα, έχει σχηματιστεί δικογραφία για άλλους δύο συνεργούς του, έναν άνδρα 32 ετών και μια γυναίκα 31 ετών, οι οποίοι αναζητούνται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: DWTS - Παρασκήνιο: Ο χαμός με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου! Τα νεύρα, τα ντιβιλίκια, τα καλάμια και οι συμπεριφορές που δεν περίμενε κανείς!
Η σύλληψη του 51χρονου έγινε μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών της υποδιεύθυνσης.

Οι τρεις τους κατηγορούνται ότι από τις αρχές Ιανουαρίου, εξαπάτησαν τουλάχιστον 10 επαγγελματίες από την περιοχή των Ιωαννίνων. Τα μέλη της σπείρας τους τηλεφωνούσαν και προσποιούνταν ότι ήταν υπάλληλοι εταιρείας και έπαιρναν χρηματικά ποσά για τη δήθεν ανανέωση της ετήσιας συνδρομής τους σε επαγγελματικό κατάλογο.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 51χρονο χθες το απόγευμα, την στιγμή που έπαιρνε χρήματα από επαγγελματία, που είχαν προσεγγίσει τηλεφωνικά.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 1.980 ευρώ, 50 έγγραφα είσπραξης συνδρομής, 120 ανεκτέλεστα έγγραφα είσπραξης, ιδιόχειρες σημειώσεις και ένα κινητό τηλέφωνο

Μέχρι στιγμής διαφαίνεται ότι ο 51χρονος είχε αναλάβει το ρόλο του «εισπράκτορα». Τα άλλα δύο μέλη της σπείρας είχαν το ρόλο καθοδήγησης και επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θυμάστε την Έφη Πίκουλα; Θα πάθετε πλάκα μόλις δείτε πως είναι σήμερα (Photos)

Η έρευνα για την εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις, βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς εκτιμάται ότι ο αριθμός των παθόντων, είναι πολύ μεγαλύτερος από τις δέκα υποθέσεις για τις οποίες κατηγορούνται.

Πηγή:Πρώτο Θέμα

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share