Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πανικός στην Πέλλα: Γιορτή ψευτομακεδόνων με αλυτρωτικά τραγούδια χωρίς άδεια από τον Δήμο και την Πυροσβεστική

5 Ιανουαρίου 2018 12:51
Πανικός στην Πέλλα: Γιορτή ψευτομακεδόνων με αλυτρωτικά τραγούδια χωρίς άδεια από τον Δήμο και την Πυροσβεστική

Την ώρα που υποτίθεται ότι Αθήνα και Σκόπια προωθούν συμβιβασμό στο θέμα του ονόματος κάποιοι δείχνουν να μη μπορούν να κατανοήσουν το σύνθετο του θέματος.

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους μακεδονικούς συλλόγους στη βόρεια Ελλάδα η επιλογή του... πολιτιστικού συλλόγου Αρκούδες Μέτσκες να γιορτάσει στις 30 Δεκεμβρίου τις τζουμπρίνκες στο δημοτικό στάδιο της Έδεσσας.

Η εκδήλωση έγινε χωρίς να έχουν πάρει άδεια από τον Δήμο και την Πυροσβεστική, καθώς στις γιορτές τους τραγουδούν τραγούδια με αλυτρωτικό περιεχόμενο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξελίξεις για τον Κωνσταντίνο Αγγελίδη! Τα αποτελέσματα της μαγνητικής και η επόμενη κίνηση των γιατρών...

«Προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, αλλοιώνουν την εικόνα του Έλληνα Μακεδόνα» επισημαίνει χαρακτηριστικά στο protothema.gr ο δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου.

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις στην τοπική κοινωνία, ιδιαίτερα όταν ανέβηκαν στο facebook σχόλια από συμμετέχοντες. Οι διοργανωτές υποστήριζαν ότι ο δήμαρχος και η πυροσβεστική προσπάθησαν να διακόψουν την εκδήλωση, αλλά με την παρέμβαση ενός τοπικού Μακεδόνα βουλευτή δήμαρχος και πυροσβεσική υποχρεώθηκαν σε φυγή!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οριστικό: Εκτός ΑΝΤ1 ο Γιώργος Λιάγκας! Τέλος το Late Night!

Ακολούθησε και... παραγγελιά από την βουλευτή, καθώς πρόκειται για τη θεοδώρα Τζάκρη. Ειδικά η αποστροφή πως οι Πόντιοι θα πρέπει να καλμάρουν και ότι θα τους υποχρεώσουμε εμείς έκανε πολλές καρδιές στην Πέλλα να φθάσουν στα όρια της έκρηξης.

Όπως αποκάλυψαν οι συμμετέχοντες στους διαλόγους τους στην εκδήλωση συμμετείχε και στέλεχος του υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να... καταγράψει το έθιμο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σάλος στο διαδίκτυο: Νοσοκόμες «έπαιζαν» παραμορφώνοντας το κεφάλι βρέφους (video)

Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ tastv.gr «την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η Βουλευτής κα Τζάκρη Θεοδώρα η οποία και χόρεψε ενώ αργότερα στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Βουλευτής κ. Σηφάκης Ιωάννης».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: protothema.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share