Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Άκρως ανησυχητικό: Και δεύτερα θύμα από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα – Νεκρός ένας 76χρονος

3 Αυγούστου 2017 10:48
Άκρως ανησυχητικό: Και δεύτερα θύμα από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα – Νεκρός ένας 76χρονος

Το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό πως ακόμη ένας άνθρωπος, που είχε προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου, άφησε την τελευταία του πνοή σε μονάδα εντατικής θεραπείας στην Αθήνα. Πρόκειται για έναν 76χρονο άντρα.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστός ο πρώτος καταγεγραμμένος θάνατος. Πρόκειται για μία γυναίκα 90 ετών, η οποία έπειτα από τσίμπημα κουνουπιού, εμφάνισε επιπλοκές μεταξύ των οποίων και εγκεφαλίτιδα και άφησε την τελευταία πνοή της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ώπα: Το «καρφί» της Όλγας Φαρμάκη μετά τον χωρισμό από τον Δημήτρη Αλεξάνδρου!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιβεβαίωση της μόλυνσης που προκάλεσε την εγκεφαλίτιδα και το θάνατο της άτυχης γυναίκας έφτασε στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) κατά τις τελευταίες 20 ημέρες.

Τι αναφέρουν οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνουν πως αναμένονται κρούσματα λοίμωξης στην ίδια περιοχή όπου ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει έντονη κυκλοφορία, ενώ δεν αποκλείουν την εμφάνιση κρουσμάτων λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και σε άλλη γεωγραφική περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μερομήνια 2018: Τι καιρό θα κάνει τον φετινό χειμώνα; Πότε θα πέσουν τα πρώτα χιόνια; Θα ντυθεί στα λευκά και η Αθήνα;

Τονίζουν ωστόσο ως θετικό ότι υπάρχει επαγρύπνηση των υγειονομικών αρχών και ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας διότι διασφαλίζεται η έγκαιρη διάγνωση άρα και αντιμετώπιση των σοβαρών κρουσμάτων.

Συνολικά, μέχρι και σήμερα σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, 12 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου και έχουν νοσήσει.

Οι οκτώ εμφάνισαν βαριά συμπτώματα, από το κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα και οξεία χαλαρή παράλυση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η δίαιτα express της Δέσποινας Βανδή! "Έτσι εξαφανίστηκε το λίπος από πάνω μου"

Οι τέσσερις εμφάνισαν ηπιότερα συμπτώματα που παραπέμπουν σε εκείνα της γρίπης ή άλλης ίωσης και χωρίς να πληγεί το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Πηγή: lamiareport.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share