Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την στιγμή της διάσωσης του ορειβάτη στον Όλυμπο!

19 Ιουλίου 2017 10:43
Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την στιγμή της διάσωσης του ορειβάτη στον Όλυμπο!

Συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες από τη διάσωση του Ρουμάνου ορειβάτη, που είχε εγκλωβιστεί στον Όλυμπο επί 3 ημέρες.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του ορειβάτη, ο οποίος ήταν παγιδευμένος σε ορθοπλαγιά στην περιοχή Καζάνια Ολύμπου από το περασμένο Σάββατο, ολοκληρώθηκε την Τρίτη το βράδυ μετά τις 20.00, ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Τον Ρουμάνο προσέγγισαν διασώστες της ΕΜΑΚ, οι οποίοι και ολοκλήρωσαν τον απεγκλωβισμό του, αφού του παρείχαν και τις πρώτες βοήθειες. Ο άντρας είναι καλά στην υγεία του, αν και πάρα πολύ εξαντλημένος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - αποκλειστικό: Το τεράστιο όνομα "βόμβα" που "παρακαλάει" η παραγωγή και ο ντόρος που θα προκαλέσει λόγω του... παρελθόν του! Τρομερό παρασκήνιο

Την επιχείρηση διάσωσης υποστήριξαν χθες 11 διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, έμπειρα μέλη όλα του Τμήματος Ορεινής Διάσωσης από την Κεντρική Διοίκηση της ΕΟΔ στη Θεσσαλονίκη και το παράρτημα Κοζάνης.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ξεκίνησε την κινητοποίησή της αμέσως μόλις έλαβε την κλήση για βοήθεια το βράδυ του Σαββάτου στις 20.24, ενημερώνοντας ταυτόχρονα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, και ενεργοποιώντας την ομάδα επιφυλακής τεσσάρων διασωστών που βρισκόταν στο οροπέδιο των Μουσών, στον Όλυμπο, κοντά στην περιοχή όπου εγκλωβίστηκε ο ορειβάτης.

Το ίδιο βράδυ εν μέσω ακραίων καιρικών συνθηκών, που χαρακτηρίζονταν από χαλαζόπτωση και κεραυνούς, οι διασώστες της ΕΟΔ προσπαθούσαν για ώρες να προσεγγίσουν τον ορειβάτη, ωστόσο αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν εξαιτίας του άσχημου καιρού. Δύο μάλιστα από αυτούς τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην ορθοπλαγιά των Καζανιών, όπου βρισκόταν ο Ρουμάνος. Στην διάρκεια της νύχτας έφτασε στην περιοχή και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, το οποίο ξεκίνησε να επιχειρεί από το πρωί της Κυριακής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα από τον ΕΦΕΤ: Αποσύρει προϊόν από τα Jumbo που έχουμε πολλοί στο σπίτι μας!

Να σημειωθεί ότι από το Σάββατο μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ορειβάτη και ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν καλή.

Μετά από πολύωρες προσπάθειες την Κυριακή, το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ αναγκάστηκε να διακόψει τις έρευνες, καθώς ήρθε αντιμέτωπο με ακραία καιρικά φαινόμενα, που έκανε το έργο τους εξαιρετικά δύσκολο.

Το βράδυ της ίδιας μέρας (Κυριακή) ξεκίνησε από πλευράς ΕΟΔ νέα επιχείρηση για τον εντοπισμό του στην οποία συμμετείχαν εννέα διασώστες, μέλη του Τμήματος Ορεινής Διάσωσης από την Θεσσαλονίκη.

Με τις καιρικές συνθήκες στον Όλυμπο να επιδεινώνονται και τη θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα, οι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, με ορμητήριο το καταφύγιο του Αγίου Αντωνίου, επιχειρούσαν για πολλές ώρες εν μέσω χαλαζόπτωσης, ωστόσο αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν μετά από πολύωρη προσπάθεια.

Το βράδυ της Δευτέρας νέο κλιμάκιο 11 διασωστών της ΕΟΔ μετέβη στον Όλυμπο για την υποστήριξη της επιχείρησης, το οποίο βρισκόταν μέχρι και χθες στο βουνό προς συνδρομή της ΕΜΑΚ.

Συνολικά 24 εθελοντές της ομάδας συμμετείχαν στην επιχείρηση, που αποδείχτηκε μία από τις πιο δύσκολες των τελευταίων ετών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι εκνευρίζει αφόρητα το κάθε ζώδιο; Μην τους το κάνεις ποτέ!

Δείτε τις φωτογραφίες στο Athensmagazine.gr:

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share