Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ανοιχτό το μαγαζί στη Ζάκυνθο, 4 μέρες μετά την άγρια δολοφονία του 22χρονου! (Photo)

10 Ιουλίου 2017 20:07
Ανοιχτό το μαγαζί στη Ζάκυνθο, 4 μέρες μετά την άγρια δολοφονία του 22χρονου! (Photo)

Ξημερώματα Παρασκευής ένας νέος άνθρωπος 22 ετών, τουρίστας από τις ΗΠΑ έχασε την ζωή του μετά από ξυλοδαρμό από μπράβους έξω από μπαρ στο Λαγανά της Ζακύνθου.

Το σοκ στο πανελλήνιο, αλλά και παγκοσμίως ήταν τεράστιο. Η δυσφήμιση για την Ελλάδα και το νησί της Ζακύνθου, στην απαρχή μάλιστα της τουριστικής περιόδου ανυπολόγιστη.

Δημοσιεύματα του βρετανικού αλλά και του διεθνούς τύπου αναδεικνύουν τις «σκοτεινές πτυχές» της διασκέδασης στον Λαγανά.

Ακόμη πιο τραγικό το γεγονός ότι όλα ξεκίνησαν από μια...σέλφι που έβγαλε το θύμα με μια σερβιτόρα. Η παρεξήγηση κατέληξε σε ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου λίγα βήματα έξω από το μαγαζί.

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν: 7 Σέρβοι και ένας Ελληνας μπάρμαν ο οποίος παραδέχθηκε ότι συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα αλλά δεν τον σκότωσε εκείνος.

Κι όμως το συγκεκριμένο μπαρ παραμένει και σήμερα ανοικτό.

Τύποις, δεν υπάρχει λόγος να κλείσει, αφού ο νεαρός ξεψύχησε έξω από το μαγαζί. Ακόμη και αν στον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 22χρονου συμμετείχαν και εργαζόμενοι της εν λόγω επιχείρησης. Για τον Σέρβο πορτιέρη δεν αποδεικνύεται εργασιακή σχέση. Για τον μπάρμαν που συνελήφθη ισχύει αλλά τυπικά δεν ευθύνεται ο επιχειρηματίας για το τι συμβαίνει έξω από το μαγαζί του. Ακόμη και αν το επεισόδιο ξεκίνησε μέσα στο εν λόγω μπαρ.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, πρέπει να υπάρχουν τρεις κλήσεις για όποια παράβαση (πολεοδομική, διατάραξη, ηχορύπανση, υγειονομικές διατάξεις, επεισόδια κλπ) προκειμένου να παρέμβει είτε ο Δήμος είτε η Αστυνομία και να «σφραγίσει» το κατάστημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρευνα αποκαλύπτει πώς μας αντιμετωπίζουν οι Σκοπιανοί ως φίλους ή ως εχθρούς;

Η δολοφονία έγινε εκτός χώρου καταστήματος άρα δεν συντρέχουν τυπικά οι προϋποθέσεις για «σφράγισμα».

Ωστόσο είναι τουλάχιστον δείγμα αναισθησίας, όπως παρατηρούν κάτοικοι του νησιού, να παραμένει ανοικτό το εν λόγω μπαρ 4 ημέρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ενός νέου ανθρώπου που εδάρη μέχρι θανάτου σαν το σκυλί στη μέση του δρόμου.

Ιατροδικαστής: Απολύτως στοχευμένα τα χτυπήματα

Είναι ενδεικτικό ότι - παρά τα όσα είπαν οι κατηγορούμενοι - η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα που εξέτασε το σώμα του άτυχου νεαρού ανέφερε πως οι δράστες κατάφεραν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα τόσο σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που προκάλεσαν σχεδόν άμεσα τον θάνατο.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστού, ο θάνατος προήλθε από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι, τα οποία προκάλεσαν εγκεφαλική αιμορραγία. Επιπλέον διαπιστώθηκαν κακώσεις σε όλο του το σώμα, όχι όμως και τραύματα άμυνας.

«Ήταν απολύτως στοχευμένα τα χτυπήματά τους. Τον χτυπούσαν στο κεφάλι με γροθιές και κλοτσιές όταν έπεσε κάτω», είπε η ιατροδικαστής.

Την ίδια στιγμή, νέες φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν τον 22χρονο νεκρό στον δρόμο. Οι φωτογραφίες δημοσιοποιήθηκαν από την εκπομπή LiveNews του Epsilon.

Ανακοίνωση της οικογένειας
Η οικογένεια του άτυχου Αμερικανού ανήρτησε γραπτή δήλωση στο σάιτ mystatesman.com, στην οποία αναφέρει ότι ο 22χρονος Bakari Jaward Henderson είχε έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να εργαστεί για τη φωτογράφιση της νέας του συλλογής μόδας. Ο Bakari χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από τουλάχιστον δέκα άτομα, λέει η οικογένειά του.

«Αγαπούσε να περνά χρόνο με την οικογένειά του και τους φίλους του, να ταξιδεύει και να γνωρίζει καινούργιους ανθρώπους. Ήταν ένας στοχαστής και του άρεσε να ξεκινά νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες», γράφει.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται και λόγια φίλων του: «Κύριε και κυρία Henderson, ο Bakari ήταν ένας καταπληκτικός φίλος, ένας από τους καλύτερους και παλιότερους φίλους και ένας από τους πιο αυθεντικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει», έγραψε ο φίλος του θύματος, Jordan Zylberberg.

πηγη: iefimerida

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share