Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ειρήνη Λαγούδη: Η μεγάλη αδυναμία του δολοφόνου που αποκάλυψε το έγκλημα!

Ραγδαίες αποκαλύψεις!

10 Δεκεμβρίου 2018 14:43
Ειρήνη Λαγούδη: Η μεγάλη αδυναμία του δολοφόνου που αποκάλυψε το έγκλημα!

Ένα καλά οργανωμένο έγκλημα με σκοπό να αποπροσανατολιστούν οι Αρχές χαρακτηρίζει τη δολοφονία της Ειρήνης Λαγούδη ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης.

Ο αντιστράτηγος-υπαρχηγός του πυροσβεστικού σώματος και ειδικός πραγματογνώμονας διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού, στην έκθεση αυτοψίας, καταλήγει σε πολύ κρίσιμα συμπεράσματα.

Η σειρά εγγράφων από την αυτοψία αναρτήθηκαν στο Facebook από τον δικηγόρο της οικογένειας, Βασίλη Ταουξή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν τρως ένα αβοκάντο την ημέρα!

«Η συγκεκριμένη φωτιά τέθηκε εσκεμμένα από άγνωστους δράστες, περισσότερους του ενός, με ανθρωποκτόνο σκοπό, για άγνωστο λόγο (κίνητρο), που όμως σκηνοθετήθηκε από τους δράστες με έναν ιδιαίτερα άρτιο επαγγελματικό τρόπο, για να αποπροσανατολιστούν οι έρευνες των ανακριτικών Αρχών και να εμφανίζεται εικόνα που να παραπέμπει σε αυτοχειρία του θύματος» σημειώνει στα έγγραφα αυτά ο ειδικός πραγματογνώμονας.

Η φωτιά ελεγχόμενου αερισμού

Η επιλογή του είδους καύσης, δηλαδή η επιλογή της ατελούς από την πλήρη καύση, με σκοπό τις μικρότερες δυνατές βλάβες από τη φωτιά. Υπήρξε δηλαδή φωτιά ελεγχόμενου αερισμού, αφού έφτασε στη μέγιστη τιμή έχοντας περίσσεια φορτίου πυρκαγιά. Υπολογίζεται ότι κάηκε το ένα τρίτο της συνολικής ποσότητας του πετρελαίου που ραντίστηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Αντίθετα, αν δηλαδή υπήρχε πλήρης καύση, θα απανθρακώνονταν η Ειρήνη Λαγούδη και θα προξενούνταν μεγάλες καταστροφές στο αυτοκίνητο και πολύ πιθανό η πυρκαγιά, λόγω του καπνού, να γινόταν αντιληπτή από κατοίκους της περιοχής. Αυτό τονίζει στο πόρισμά του ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Μπέζος: Δεν φαντάζεστε ποια πασίγνωστη Ελληνίδα ηθοποιός είναι ανιψιά του!

Η πόρτα άνοιξε κάποια στιγμή

«Επιπλέον, η αιθάλωση στην οροφή δείχνει ότι η πόρτα άνοιξε κάποια στιγμή – κατά την εξέλιξη της φωτιάς- και όχι από την Ειρήνη Λαγούδη».

Το προφίλ του εμπρηστή – «Υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του»
Ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης περιγράφει στο πόρισμά του ένα άτομο «οργανωμένο, μεθοδικό και με ικανότητα να επηρεάζει άλλα άτομα. Η χρήση του μέσου πρόκλησης εμπρησμού γίνεται προκειμένου να εξασφαλίσει χρονοκαθυστέρηση, για να απομακρυνθεί και να επιτύχει ένα πειστικό άλλοθι. Δεν επιλέγει εύκολο στην πρόσβαση τόπο, για να μη γίνει αντιληπτός. Κινείται χωρίς περιορισμούς, δηλαδή εξασφαλίζει ότι έχει πολλές επιλογές πρόσβασης στο σημείο του εμπρησμού. Μετά τη διάπραξη του εμπρησμού αλλάζει κάποιες συμπεριφορές, που μπορεί να τον προδώσουν ή να κινήσουν υποψίες. Η βασική του αδυναμία είναι η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρει ο 21χρονος δολοφόνος: «Kαλά να πάθει η κ@ριολ@, εμένα δεν θα μου πει ότι μαζί σου πέρασε καλύτερα»

Μερικά ακόμα σημαντικά συμπεράσματα στα οποία καταλήγει η αυτοψία, είναι η επιλογή του καυσίμου που χρησιμοποιήθηκε για να μπει η φωτιά στο αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη. Αντί για βενζίνη, η οποία λόγω πτητικότητας, μπορεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες να προκαλέσει με τον αέρα εκρηκτικό μείγμα και να εκραγεί, χρησιμοποιήθηκε πετρέλαιο κίνησης.

Επίσης, το παράθυρο του συνοδηγού ήταν κλειστό για να μην μπει οξυγόνο μέσα στην καμπίνα. Το ίδιο και η θέση του διακόπτη του ανεμιστήρα στο μηδέν, ώστε επίσης να μην μπει από εκεί οξυγόνο μέσα στην καμπίνα.

Τέλος, σημαντική κρίνεται και η τοποθέτηση όσο και η διάταξη που βρέθηκαν το μπιτόνι που περιέχει το καύσιμο υγρό, ο αναπτήρας και το πώμα του μπιτονιού.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share