Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Έγκλημα στη Ρόδο: Ύβρεις και αλληλοκατηγορίες μεταξύ των κατηγορουμένων για την δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας!

Τι είπαν στις απολογίες τους;

8 Δεκεμβρίου 2018 15:30
Έγκλημα στη Ρόδο: Ύβρεις και αλληλοκατηγορίες μεταξύ των κατηγορουμένων για την δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας!

Για περισσότερες από εννέα ώρες βρίσκονταν την Παρασκευή στα δικαστήρια της Ρόδου οι δύο νεαροί που κατηγορούνται ότι χτύπησαν, βίασαν και πέταξαν στη θάλασσα την 21χρονη Ελένη Τοπαλούδη. Οι δύο κατηγορούμενοι μετά τις απολογίες τους και την κατά αντιπαράσταση εξέτασή τους, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν τον δρόμο για τις φυλακές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ο 19χρονος κρατείται στις φυλακές Αυλώνα, ενώ ο 21χρονος στις φυλακές Γρεβενών.

Η απολογία του 21χρονου: Προσέβαλε τον 19χρονο και τη χτύπησε με το σίδερο

Ο 21χρονος απολογήθηκε πρώτος ενώπιον της κ. Ανακρίτριας. Αρχικά εξέφρασε τη λύπη του και δήλωσε ότι έχει μετανιώσει για την συγκάλυψη των πράξεων του συγκατηγορουμένου του, υποστηρίζοντας ότι ο 19χρονος ψεύδεται ασυστόλως και ότι του αποδίδει πράξεις που ο ίδιος τέλεσε.

Σύμφωνα με τον 21χρονο Έλληνα την 27η Νοεμβρίου 2018 ο 19χρονος τον ρώτησε εάν είχε ελεύθερο το σπίτι του στους Πεύκους κι αν ήθελε να πάνε εκεί με μια φίλη του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Άγνωστοι μαχαίρωσαν φύλακα!

Αφού την παρέλαβαν από το σπίτι της υποστήριξε ότι ο 19χρονος οδηγούσε το όχημα, η 21χρονη κάθισε στη θέση του συνοδηγού και ο ίδιος στην καρότσα.

Στο σπίτι στους Πεύκους, όπως ισχυρίστηκε, ήπιε ένα ποτό με την 21χρονη ενώ ο 19χρονος δεν ήπιε και στη συνέχεια άρχισαν να ερωτοτροπούν.

Ισχυρίστηκε ότι είχαν επαφή και ότι η 21χρονη προσέβαλε μετά την πράξη τον 19χρονο. Ο 21χρονος ισχυρίζεται ότι γέλασε και τότε ο 19χρονος έπαθε υστερία, την έβρισε και τη χτύπησε στο πρόσωπο με μπουνιές. Σύμφωνα πάντα με τον 21χρονο, όσο η Ελένη Τοπαλούδη ήταν στο έδαφος ο 19χρονος την έπιασε από τον λαιμό, και με το ηλεκτρικό σίδερο τη χτύπησε με μανία στο πρόσωπο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θλίψη για την Εύη Φραγκάκη!

Ο 21χρονος ισχυρίστηκε ακόμα ότι ο ίδιος ήταν σε κατάσταση σοκ, ότι φοβήθηκε και ότι η 21χρονη δεν αντιδρούσε, ενώ όταν είπε στον 19χρονο να ειδοποιήσουν ασθενοφόρο εκείνος πίστευε ότι είχε πεθάνει και του είπε να ξεφορτωθούν το πτώμα απειλώντας τον ότι αν ενημέρωνε κάποιον τότε θα είχε αντίποινα.

Ο 21χρονος υποστήριξε ότι πήρε τα κλειδιά του αυτοκινήτου, ότι ο 19χρονος έβαλε στη θέση του συνοδηγού την 21χρονη και εκείνος του έδινε κατευθύνσεις από την καρότσα.

Όπως είπε, πίστευε ότι ο συγκατηγορούμενος του θα άφηνε το άψυχο σώμα της κοπέλας στο δρόμο ωστόσο ο 19χρονος την πέταξε από τον δρόμο κάτω στη θάλασσα. Ισχυρίστηκε ότι επειδή ο 19χρονος είναι γνώστης πολεμικών τεχνών φοβήθηκε.

Παράλληλα ζήτησε να εξεταστεί το ηλεκτρικό σίδερο για δακτυλικά αποτυπώματα και DNA όσο και να υποβληθεί ο συγκατηγορούμενος του σε τοξικολογικές εξετάσεις.

Επίσης πρότεινε ως μάρτυρα υπεράσπισής του μια πρώην σύντροφό του, που ζει εκτός Ρόδου.

Αρνείται την εμπλοκή του στον φόνο και ο 19χρονος

Και ο 19χρονος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι προέρχεται από μια φιλήσυχη οικογένεια και ουδέποτε έχουν δώσει την παραμικρή αφορμή για οποιαδήποτε αρνητικό σχόλιο εις βάρος τους.

Τόνισε ότι φοιτεί στην δεύτερη τάξη της Επαγγελματικής Σχολής του ΟΑΕΔ στην ειδικότητα των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων ότι εργάζεται με τον πατέρα του κι ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαρμόσυνα νέα για την Μαρία Μπεκατώρου! - Ζει την κορυφαία στιγμή!

Ισχυρίστηκε ότι γνώρισε την φοιτήτρια μια εβδομάδα πριν το μοιραίο συμβάν και αντάλλαξαν λογαριασμούς στο Facebook. Μετά από μια συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν έρθει σε επαφή, συμφώνησαν να πάνε εκδρομή στη Λίνδο και να μείνουν στο σπίτι του 21χρονου φίλου του, τον οποίο γνώρισε στο γυμναστήριο όπου αθλείται.

Ισχυρίστηκε ότι ήταν ζευγάρι με το θύμα και ότι ο 21χρονος φίλος του ήθελε να συνευρεθεί μαζί της και κανόνισε να πάνε στο εξοχικό εν αγνοία του για τον σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με τον 19χρονο, όταν έφτασαν στο εξοχικό στους Πεύκους ο 21χρονος έγινε προκλητικός και επιτακτικός στο να συνευρεθεί ερωτικά με την 21χρονη.

Όπως ανέφερε ο 19χρονος, η Ελένη αρνήθηκε και υπήρξε μεταξύ τους διαπληκτισμός που εξελίχθηκε σε χειροδικία του 21χρονου σε βάρος της κοπέλας και στην απειλή ότι δεν θα την άφηνε να φύγει από το σπίτι. Ο 19χρονος υποστηρίζει ότι η Ελένη Τοπαλούδη προειδοποίησε τον συγκατηγορούμενό του ότι θα ενημέρωνε τις αρχές και τότε εκείνος (ο 21χρονος Έλληνας), που ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, της επιτέθηκε και την χτύπησε με ένα σίδερο στο κεφάλι.

Υποστήριξε ακόμη ότι ενώ η Ελένη Τοπαλούδη αιμορραγούσε ο ίδιος τον εκλιπαρούσε να την μεταφέρουν σε νοσοκομείο ή στο κέντρο υγείας και ότι εκείνος τον προέτρεψε να την βάλουν στο αυτοκίνητο χωρίς να τον ενημερώσει για τον τελικό προορισμό.

Ισχυρίζεται ότι όταν έφτασαν σε μια βραχώδη περιοχή και ο ίδιος βρισκόταν σε κατάσταση «σοκ» αντιλήφθηκε τις προθέσεις του, υποστηρίζοντας παραπέρα, ότι απειλούσε και τον ίδιο και ότι χωρίς την συμμετοχή του πέταξε το σώμα της στη θάλασσα λέγοντάς του «τώρα θα το τελειώσουμε, γιατί αυτή θα με στείλει φυλακή».

Σημειώνεται ότι ο 19χρονος προσέβαλε επιπλέον ως απολύτως άκυρη την προανακριτική του ομολογία, όπως είχαν προαναγγείλει οι συνήγοροί του.

Η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση: Ύβρεις και αλληλοκατηγορίες

Κατά τη διάρκεια της κατ’ αντιπαράσταση εξέτασής τους οι δύο κατηγορούμενοι δεν απέκλιναν από τα όσα υποστήριξαν και όταν απολογήθηκαν μόνοι τους. Οι δυο νεαροί συνέχισαν να επιρρίπτουν ο ένας στον άλλο την ευθύνη για το έγκλημα τόσο στο πρώτο στάδιο αυτού όσο και στο δεύτερο.

Επικράτησαν στιγμές μικρής έντασης και ο ένας αποκάλεσε τον άλλο ψεύτη χωρίς όμως η διαδικασία να διαφωτίσει πτυχές της υπόθεσης αλλά και να ξεκαθαρίσει το τι ακριβώς συνέβη τελικά στο εξοχικό.

Με πληροφορίες από dimokratiki, και rodiaki

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share